Bästa babyskyddet 2020 – Tumma inte med säkerheten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När små barn färdas i bil behöver de sitta säkert i en barnstol som ger barnet extra skydd för rygg, nacke och ben. Även små barn behöver färdas säkert och därför så finns det babyskydd som är en bilbarnstol för barn upp till cirka 36 månader. Ett babyskydd är mycket praktisk och kan användas både i bilen men även tas med som en bärstol, vilket gör att man inte alltid behöver ha en barnvagn med sig.

Det finns två typer av babyskydd, en modell som du spänner fast enbart med bilens bilbälte och en modell som har en bas som monteras i bilen, oftast med hjälp av bilens bälte, och som gör att du snabbt kan sätta in och ta ut babyskyddet. Babyskydd finns i flera olika utföranden och färger och med olika funktioner som bland annat justerbart nackstöd och solskydd.

Men att köpa ett babyskydd blir i månt och mycket en relativ dyr utgift och för alla familjers ekonomi kanske det inte passar. Hos många BVC (barnavårdscentraler) så finns det erbjudande om uthyrning av babyskydd. Praktiskt och smidigt! 

Samtliga barnstolar nedan är godkända enligt de regler och föreskrifter som finns i Sverige och inom EU.

PREMIUM: BeSafe iZi Go Modular i-Size Babyskydd

BeSafe iZi Go Modular i-Size är en unik barnstolslösning som innehåller en bas, som monteras i bilen, ett babyskydd och en bilbarnstol, som båda fungerar med samma monterade bas. BeSafe iZi Go Modular i-Size är en helhetslösning som räcker ända upp tills barnen har fyllt 4 år. BeSafe iZi Go Modular i-Size har ett snyggt utseende och väger 3,95 kg, vilket gör att babyskyddet kan bäras med under kortare promenader. Babyskyddet kan också fästas i de flesta barnvagnar på marknaden vilket gör att BeSafe iZi Go Modular i-Size till en av de bästa lösningarna att ha med sig på en semesterresa.

BeSafe iZi Go Modular i-Size har en extra stoppning, vilket innebär att barnen sitter mycket bekvämt. Babyskyddet har också extra skydd för sidokrockar, justerbart nackstöd och ett solskydd. BeSafe iZi Go Modular i-Size har vunnit flera tester men är dock en av de dyrare lösningarna.

BUDGET: 2ME Babyskydd Monza

2Me Babyskydd Monza är ett bilskydd som passar för barn upp till13 kilo. Detta babyskydd är mycket lätt, väger endast 2,5 kilo, vilket gör att den också är lättsam att bära då du exempelvis ska handla.

2Me Babyskydd Monza har extra stoppning som gör att barnet sitter bekvämare och även en specialsydd huvudkudde som ger barnets nacke extra stöd. 2Me Babyskydd Monza monteras i bilen med hjälp av bilens trepunktsbälte.

STILRENT: CARENA Viggen Babyskydd

Viggen Babyskydd Midnight är ett babyskydd som kan användas av små barn upp till 13 kilo. Detta babyskydd monteras i bilen med hjälp av bilens trepunktsbälte. Viggen Babyskydd Midnight har extra stoppning vilket gör att barnet sitter mycket bekvämt. Det finns också ett integrerat solskydd som skyddar barnet från solens strålar.

Babyskyddet kan också användas som bärstol vilket gör att du enkelt kan utföra olika ärenden utan att behöva ha med dig en barnvagn. Viggen Babyskydd Midnight kan användas i alla bilmodeller.

POPULÄR: BRITAX BABY-SAFE 2 i-SIZE

Baby-Safe 2 i-Size är ett babyskydd som passar för barns födsel tills de är cirka 15 månader. Baby-Safe 2 i-Size är ergonomiskt utformad vilket gör att barnet får en mycket bekväm sittställning. Utöver att stolen har maximal komfort så erbjuder den också högsta säkerhet för barnet som att nackstödet kan justeras i flera led så att nacken får maximalt skydd.

Baby-Safe 2 i-Size kan monteras i en bas, som är fastmonterad i bilen, vilket gör att det går enkelt och fort att sätta in och ta ur stolen ur bilen. Det går också att spänna fast stolen med bilens trepunktsbälte, vilket betyder att stolen enkelt kan användas även i andra bilar.

BILBARNSTOL: BeSafe iZi Kid X3 i-Size Bilbarnstol

BeSafe iZi Kid X3 i-Size Bilbarnstol är en stol för barn mellan 6 månader upp till 4,5 år. Denna bilbarnstol har en mycket hög säkerhet och erbjuder också många extrafunktioner. Barnet sitt mycket bekvämt eftersom stoppningen anpassar sig efter barnets kropp. Stolen har också ett extra sidoskydd som fångar upp cirka 20 procent av kraften i samband med en sidokrock. Det gör stolen till en av de säkraste på marknaden.

BeSafe iZi Kid X3 i-Size Bilbarnstol fäst i en bas som monteras i bilen. Samma bas kan också användas av andra babyskydd och bilbarnstolar från BeSafe. Det gör att du inte kan montera stolen fel utan det är bara att placera stolen i basen tills det klickar till. Att ta ut stolen är också lika enkelt. Bilbarnstolen har också justerbart nackstöd som gör att barnens dels sitter bekvämt men också att nacken får ett bra skydd om olyckan är framme.

BeSafe iZi Kid X3 i-Size Bilbarnstol är en bilbarnstol som vunnit flera tester och som anses vara en av de bästa bilbarnsstolarna på marknaden.

Bra att veta!

Köp gärna ett nytt babyskydd, eller om ni inte har ekonomiska möjligheter – hyr ett! Se också till att det gärna ska vara ett babyskydd som passar er vagn. Det är det smartaste och billigaste alternativet. 

Vi anser också att det är onödigt att köpa ett babyskydd om ni inte har bil. Se till att söka av omgivningen efter vänner, där man kan få låna ett babyskydd om ska ut på tillfällig biltur. 

Var du ska placera ditt babyskydd är helt upp till dig. Vi har vårat i framsätet för smidighetens skull, eftersom vi allt som oftast åker en vuxen i bilen. Tänk dock på att stänga av airbagen innan du monterar basen med tillhörande babyskydd. Det går dock också bra att ha stolen monterad i baksätet, om man åker fler. Men tänk på säkerheten när du kör, att inte luta dig bakåt, utan stanna till om du behöver peta in nappen eller trösta. 

Våra sista rekommendationer är att se till att du vet hur man monterar ISOFIX och Innan du köper en bilbarnstol, så kontrollera säkerheten och läs olika krocktester. Råd & rön har en artikel med flera olika tester av bilbarnstolar. Rekommenderas! 

Sist men inte minst: Välj välkända och beprövade varumärken som har en lång erfarenhet av att tillverka säkerhetsprodukter.

Filmvisning

TIDIGARE TESTER

Maxi-Cosi CabrioFix är babyskyddet för barn mellan 0 – ca 12 månader (max 13 kg). Och enligt oss – bäst i test. Men även i Råd & Röns årliga bilbarnstolstest, så har stolen högsta testpoäng  2007, 2008, 2009 & 2010 (kategori 0-13 kg).

Cabriofix är utrustad med Side Protection System (SPS), som ger ett optimalt skydd vid sidokrockar. Stolen kommer med ett Inbyggt solskydd som är lätt att stoppa undan och finns alltså alltid till hands, genom att det är inkluderat i själva ”höljet” på stolen. 

Det som vi också tycker är smidigt är att stolen har praktiska hakar håller selen åt sidan när du sätter i barnet. Dessutom är det löjligt enkelt att sätta in och ur stolen i Eaxyfix-basen. 

Stolen kan ändra sitt djup efter hur din baby växer. Det finns en dyna som man enkelt tar bort, och även stöddynorna hjälper till att hålla din babys rygg och huvud stadigt – men i takt med växandet så kan det lätt tas bort. Dessutom är stolen utrustad med två olika höjdlägen på axelremmarna. Två höjdlägen på axelremmarna på barnets sele.

Nytt för 2018 årsmodell enligt BabyV.se. 
– ökad komfort tack vare extra vaddering i stolen samt ett spädbarnsinlägg som erbjuder en bättre passform och liggposition för nyfödda

Maxi-Cosi Pebble är ett babyskydd för barn mellan 0 – ca 12 månader (max 13 kg).

Maxi-Cosi Pebble är ett babyskydd för barn mellan 0 – ca 12 månader (max 13 kg). Pebble är ett babyskydd med hög komfort och är ett mycket lätt babyskydd (4.1 kg). Enligt oss är detta viktigt. Desto mer din bebis väger, desto tyngre blir det att bära runt på barnet i babyskyddet. Stolen är utrustad med ett säkert sidoskydd och har extra stoppning – för mer komfort. Vidare är stolen utrustad med ett enkelt trepunkts-bälte. 

För en barnfamilj är – förutom vikten, det praktiska användandet och smidigheten en viktig aspekt. Därmed är pebble bra – då det är prisbelönt för design och enkelhet i hanteringen. Bara en sådan sak att det är mjuka och lätta knappar när man håller selen åt sidan när du sätter i barnet.

Pebble är också bra, då axelremmarna enkelt justeras i flera olika höjdlägen, dessutom har det ett inbyggt solskydd. Stolen kan – precis som de flesta andra maxi-cosi, ändra sätets djup och den är även utrustad med stöddynor åt huvud och rygg – som även är borttagbara. 

Reser ni mycket? Bra. Stolen är nämligen anpassad för handbagagemåtten på flygplan.

En liten budget-variant, i det här fallet utan bas, men en mycket säker stol med hög bekvämlighet för din lilla favorit. Primo, från Britax Römer, är ett babyskydd som är utrustad med ett trepunktsbälte och har en axelvaddering med ett tillhörande mjukt vadderat huvudstöd och kudde för en naturlig sovställning. 

Stolen har vidare ett bra och format solskydd som enkelt skyddar mot sol och UV-strålar. 

Vill ni läsa mer om basen – som vi rekommenderar-  klicka här. 

Härliga bugaboo! Har ni en bugaboo-vagn? Köp då denna. 

Stolen är utrustad med ett ergonomiskt handtag för ett enklare lyft. Vidare har stolen patenterade Tailor tech™ memory foam-dynor som ger ett överlägset skydd vid en sidokrock. Vidare har stolen även ett 5-punktsbälte. 

Bugaboo, som är innovativt och populärt märke, har utrustad stolen med ett Höjd-justerbart nackstöd i sju lägen för bästa passform och deras egna karaktäristiska sufflett med tittfönster i nättyg. Som alla andra stolar vi har rekommenderat och testat, så är även denna utrustad med ett UPF 50+ skyddande solsufflet. När vi ändå är inne på komfort och smidighet, så har Bugaboo låtit sig installera ett spädbarnsinlägg i merinoull som reglerar kroppstemperaturen.

Stolen är en populär stol och har gått åt som smör i solsken – inte så konstigt med tanke på allt som den erbjuder. Vi är otroligt nöjda med vårat test av stolen och fick en sovande bebis – direkt! Det som vi också tycker är smart med stolen är att den är flygplanscertifierad.

Baby-safe i-size är ett fint, stilrent och praktiskt babyskydd med hög säkerhet, då den är utrustad med en patenterad rakliggande teknologi för säkerhet och bekvämlighet. Den har ett förbättrat SICT-skydd för sidokollisioner och har ett justerbart 5-punktsbälte. 

Det som vi tycker är mycket bra stolen under vårat test var den praktiska och stora solsuffletten, som har solskydd UPF 50+. Vidare har det ett jättebra urtagbart inlägg för nyfödda och skulle minstingen kräkas, så är tyget enkelt avtagbart och tvättbart – smidigt!

Rent praktiskt är den också bra, handtaget är vändbart och har även färgade indikatorer som visar när stolen har fästs rätt i isofixen. 

Här kan ni läsa mer om den tillhörande basen – snälla, glöm inte basen! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *