Den bästa GPS-klockan för barn 2020 – Tappa inte bort varandra!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland.se, storochliten.se, netonnet.seJollyroom.se.

En smartklocka är en klok, smart och bra investering. Speciellt när man är på resande fot. En smartklocka är till för att man ska kunna hitta sitt barn, om man tappat bort varandra eller om man vill ha koll på var de befinner sig. De har lätt snabba ben. Det ökar din trygghet och en GPS-klocka är något som ökat markant inom småbarnslivet. 

Hur fungerar en GPS-klocka? Kort. GPS-klockan är inte alltid en klocka, oftast är det en liten ”sändare” som man sätter på barnets arm och som därefter skickar en positionering till dig. Se dock till att skaffa en GPS-klocka som är utrustad med SIM-kort. Då köper du helt enkelt ett vanligt kontantkort och sätter in. Smidigt, billigt och enkelt!

Den vi själva bland annat använder oss av heter ”GPS-klocka SMEE2c v2”. Vi är supernöjda!

På andraplats kommer klockan från North, nämligen North 13.5 GPS-klocka. Den här har vi också.

Letar ni efter en babywatch? Läs då vårt test av babyvakter. 

FAMILJEINFO REKOMMENDERAR!

Som vinnare och vår bäst i test är den omåttligt populära klockan från Spectrafence – Spectrafence GPS Klocka Cmee 2C V2. Det är en uppdaterad version från Cmee 2. Spectafence klockor används av Många familjer runt om i Sverige. 

Vi har testat den första klockan också, det testet kan ni läsa om längre ner i artikeln. Men den här klockan är något extraordinärt. Det också för en bra peng.

Klockan har fått än bättre GPS-precision, både utomhus – men också inomhus. Vilket är väldigt bra om barnet springer iväg någonstans. När polisen söker efter en försvunnen person gör de alltid ett så kallat ”närsök” först. Allt som oftast hittas barnen i eller omkring huset och därför är den här klockan väldigt bra att lokalisera var bäraren av klockan är. Alla bor inte i hus med väggar som har bra igenomtränglighet, utan klockan är numer utrustad med en Wi-Fi mottagare som hämtar platsposition via nätverk. Det här tycker vi är Mycket bra.

Klockan har också en sensor i sig som känner av om klockan tas av från handleden och skickar då en varning. Dessutom är den utrustad med en analog urtavla för att lära sig klockan – men också en digital tavla, dock med tydligare och enklare siffror än den tidigare modellen.

Spectrafence har också satsat på det grafiska, genom att ha uppdaterat användargränssnittet och gjort tydligare menyer för enklare användarvänlighet och även möjlighet till att justera ringvolym på klockan och även ljusstyrkan.

En till nyhet är att Spectrafence har gjort det möjligt till att man via en knappsats – som också är enkel att använda – kan ringa upp valfritt telefonnummer. Klockan har också fått en förhöjd säkerhet. Nu släpps inga samtal igenom till klockan. Så en utomstående person, som inte är inlagd i telefonboken, kan Inte ringa till telefonen. Bra! Tycker vi.

Klockan är som tidigare modeller tålig och robust, men den tåls inte att bada med. Däremot tål den enklare regnstänk och också att man kan tvätta händerna med tillhörande skvätt.

Självklart är klockan CE-märkt. Läs gärna på mer om klockan hos några av våra anslutna butiker.

Appen ingår och laddas ned från Google Play eller Appstore.

* Mått: 39 x 45 x 15 mm.
* Display 1,44″ touch
* Batteri inbyggt
* Laddning via USB
* SIM-kort: Nano-SIM
* Mobilnät GSM, 2G
* Vikt 48 gram
* Kamera: 2MP

På andraplats kommer klockan från North. Den finns i flera färger och utmanar de stora jättarna. 

Med denna GPS-klocka kan du se var ditt barn befinner sig via en app med karta i din smartphone. Du kan också hålla kontakt med ditt barn. Klockan har en smart SOS-knapp, vilket gör det lätt för ditt barn att kontanta SOS. 

Klockan har en obegränsad räckvidd, då den kommunicerar via GPS-signaler. Klockan är också konstruerad så att du kan ringa till den och motparten kan ringa upp något av de 10 nummer som du själv sparar i den via appen. 

Mer som är smart med klockan är att den har en inbyggd stegräknare och Geofence. Vidare kan klockan också skicka ett SMS till din telefon om ditt barn tar av sig klockan. 

Klockan fungerar med kontantkort och batteritiden är cirka 1–2 dagar. 

Vår andra utmanare är också en klocka från North 13.5. 

Med denna GPS-klocka kan du se var ditt barn befinner sig via en app med karta i din smartphone. Du kan också hålla kontakt med ditt barn. Klockan har en smart SOS-knapp, vilket gör det lätt för ditt barn att kontanta SOS. 

Klockan har en obegränsad räckvidd, då den kommunicerar via GPS-signaler. Klockan är också konstruerad så att du kan ringa till den och motparten kan ringa upp något av de 10 nummer som du själv sparar i den via appen. 

Klockan är vattentålig och är utrustad med en 1.22” HD-touchscreen. Utöver geofence (vilket vi anser att man måste ha) så har man möjlighet som förälder att se platshistorik från ställen där ditt barn har befunnit sig tidigare.

En av våra premiumklockor är den nya Xplora X1. Den smarta klockan som gör det oerhört enkelt för både dig och ditt barn att få det att fungera. Via det enkla och smarta gränssnittet läggs kontakterna in med både namn och bild, allt för att det ska bli så enkelt som möjligt för ditt barn att förstå vem som ringer. 

Det som också är smart med Xploras klocka är att de kommer med ett förinstallerat SIM-kort från Xplora Mobile. Abonnemanget inkluderar fria samtal och data i EU/EES.

Utöver det är skärmen en 1.3” skärm med 128×128 pixels. Dessutom är det Gorilla-glas med riktigt bra hållbarhet. 

Den vi verkligen rekommenderar är Spectrafence GPS-klocka ”Smee 2C”. Den finns i svart och blått också.

Det välkända och omåttligt populära märket inom GPS-klockor för barn ”Spectrafence” har släppt sin nya serie ”Smee 2C”.

Klockan fungerar på sådant sätt att du kopplar den till en APP som gör att du i realtid kan hålla reda på vart ditt barn befinner sig. Du kan även ringa till ditt barn, men även använda dig av en inbyggd kamera och ett alarm/trygghetslarm.

Klockan är vattentät och fungerar i månt och mycket som en vanligt ”smartwatch”. Den är utrustad med en analog urtavla, vilket vi tycker är toppen! Klockan är också vattentät. Rent skönhetsmässigt är klockan robust, tålig och armbandet är i silikon för maximal bekvämlighet.

Du kan enkelt spara telefonnummer i telefonboken och ringa upp, men du kan också – om ditt barn kan det – använda sig av en knappsats för att ringa upp ett valfritt telefonnummer.

Något som vi på Familjeinfo tycker är viktigt kring GPS-klockor, men produkter kring barn rent generellt är säkerheten. Klockan är nämligen byggd på det sättet att alla samtal, det vill säga telefonnummer som inte finns i telefonboken – kommer telefonen inte att släppa igenom. Så att någon annan än de ni lagt till som tillförlitliga, inte kommer att kunna ringa – succe! Dessutom går det heller inte att styra klockan via så kallade SMS-kommandon.

Klockan, eller telefonen som vi kan kalla den, kommunicerar via GSM och 2G nätet, det vill säga att den använder sig av två kommunikationsvägar för högsta säkerhet.

Appen ingår och laddas ned från Google Play eller Appstore.

Specifikation:
* Mått: 39 x 45 x 15 mm.
* Display 1,44″ touch
* Batteri inbyggt
* Laddning via USB
* SIM-kort: Micro-SIM
* Mobilnät GSM, 2G
* Vikt 48 gram
* Kamera: 2MP

ANNAN INFORMATION

Hur fungerar en GPS-klocka?

Enkelt. Den fungerar på sådant sätt att klockan skickar en – allt som oftast – realtidsposition till en mottagare, det vill säga din telefon. Den kommunicerar över flera sätt, vilket ökar säkerheten. För att se var klockan befinner sig, så laddar du ner en APP vilket gör att klockan (barnet) blir positionerat. 

 

Hur fungerar GEOFENCE?

Man kan säga att Geofence är ett slags stängsel. Går du utanför detta stängsel, så skickas det en notis till användaren. Man kan till exempel sätta upp en skolgård, som ett stängsel. Går då användaren utanför stängslet, så varnar den. Enkelt, smidigt och tryggt. 

Behöver man abonnemang för en GPS-klocka?

Nej inte rent generellt, men vissa tillverkare kan ha det till vissa av deras produkter. Högst ovanligt. 

UTGÅTT

Vår budgetvinnare är Spectrafence GPS klocka Touch Q-90. En bra, prisvärd och oerhört enkelt GPS klocka som gör dig tryggare..

Klockan är från samma leverantör som vår premiumvinnare, men är av det billigare prissegmentet. Via REALTID GPS kan du enkelt ha koll på ditt barn och du kan även ringa upp klockan för att kommunicera till ditt barn. Händer det något oförutsägbart, kan ditt barn även också trycka på en SOS-knapp.

Via appen kan du, förutom realtiden, också se adressen på nuvarande positon, batterislag och vad klockan är. Den kostnadsfria appen laddar du ner via Appstore eller Google Play.

Övriga smarta funktioner är ett så kallat ”tyst läge”. Det vill säga att du kan ställa in klockan på att vara tyst och att inte ge ifrån sig några ljud. Ställ er frågan själv, när kan det vara bra? Vi, ja vi kommer på flera.

Något som vi på Familjeinfo också tycker är ”tumme upp” är det inbyggda geofencet. Du kan sätta upp som ett staket på en karta, att här får ditt barn inte vara utanför. Skulle barnet då gå utanför ”staketet” så får du en notis. Klockan kan även skicka SMS om barnet tar av sig klockan, funktionen går att deaktivera.

Specifikationer:

  • Storlek: 45.5×40.5×15.5mm
  • Vikt: 38g
  • Processor: MT3337
  • Display: 1.22“ OLED/TFT Touchskärm
  • Standbytid: 3-4 dagar
  • Simkort: Microsim
  • Temperatur: -10C~55C
  • Batterikapacitet: 400mAh(3.7V)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *