Den bästa gravidoljan 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för apoteket.se, Babyland.se, Parfym.se.

Gravidolja – viktigt att tänka på

När jag var gravid så minns jag vilken djungel det var av alla olika sorters gravidoljor. Jag hade svårt att hitta den oljan som passade mig och mina behov och det jag var ute efter. Under graviditen så växte min mage mycket och jag kände en oro för bristningar och andra saker som huden inte skulle vara beredd på.

Jag upptäckte att jag fick bristningar och önskade något som återfuktade huden och gjorde den mer elastisk, vilket i sin tur reducerar bristningar. Det jag tycker är viktigt att poängtera är att en gravidolja aldrig kan garantera att du inte får några bristningar, ärr eller några andra problem – men den kommer med största sannolikhet vara till god hjälp.

Användande av gravidolja

Vid igångsättandet av sökandet efter den bästa gravidoljan så tyckte jag det var mycket att tänka på. Dels så ska man tänka på att oljor överlag, men specifikt gravidoljor, innehåller essentiella oljor som kan ha en negativ inverkan – effekt helt enkelt, på fostret vid den första trimestern. För att få mer kött på benen om hur det fungerar när man använder sig av olja, hur man får använda den, vad man får använda sig av och när man får börja använda, så läste jag en bra artikel som jag vill att ni läser innan ni påbörjar användandet av gravidolja. Läs här!

Tänk också på att alla oljor inte är säkra att använda för gravida. Läs artikeln igen.

What essential oils are safe during pregnancy?

In the delicate first trimester, it is wise to stay away from all essential oils to be on the safe side.

From the beginning of the second trimester through to postnatal care, you can use oils to a lesser degree than you usually would during pre-baby times.

While some sources do not agree on all oils or methods, it is generally recognized that the floral and citrus oils are ok, as well as some other gentle oils.

En gravidolja fungerar på liknande sätt som en vanlig kräm, till exempel en hudkräm. Det gör din hud återfuktad och mjukgörande – vilket i sin tur gör att huden följer lättare med kroppens förändring.

Bäst i test: Maria Åkerberg, Lovely Mother

Det är en olja som passar egentligen hela kroppen under graviditeten, men framförallt på mage, bröst och lår. Den innehåller sheasmörolja och solrosolja och hjälper således huden att bevara fukt. Den har en doft av de eteriska oljorna geranium, mandarin, patcholi och citron. 

Man kan även använda oljan till att smörja in underlivet med innan förlossningen. Rekommenderas!

Apotekets Olja är en populär och smidig olja som är parfymfri. Oljan är framtagen för gravida magar, då den mjukar upp och gör huden smidig och len, tack vare solros- och rapsoljan. 

Oljan är som sagt parfymfri och är berikad med Vitamin E. Så klart är den fri från parfym, färgämnen och konserveringsmedel. 

 

Vår nästa favorit kommer från Weleda. Det är en ren och mild massageolja, som innehåller mandelolja och E-vitaminrik vetegroddsolja, samt extrakt av ekologisk anrika.

Den sammanvävningen minskar risken för bristningar, gör så att hudens elasticitet förbättras och huden blir mjukare och smidigare.

Jag använde den själv under graviditeten, och tycker att priset är bra i proportion vad man får för användning och effekt av den.

Vår tredje favorit är den veganska gravidoljan. Det är en lyxig och lugnande olja, ett bra pris jämfört med vad man får och en olja som gör huden återfuktad och tålig för förändringar.

Den är baserad på kallpressade ekologiska oljor och är fri konserveringsmedel. Den är dessutom allergitestad och doftfri – Tumme upp!

Denna härliga olja innehåller kameliablomma, en blomma som används i många århundraden för att vårda naglar, hår, skalp och kombinerad hud. 

Oljan absorberas snabbt av huden och gör den återfuktad och motverkar bristningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *