Nyfödd bebis – vad behöver man ha hemma?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.se, Lindex.se, Babyshop.se, Lyko.se, Apohem.se & Babyface.se.

Planeringsstadiet är igång. Bebisen är på väg, det är många tankar i huvudet och andra funderingar. Planering över hur man ska lösa saker praktiskt, var man ska placera skötbordet, hur man ska förbereda förlossningsväskan och andra planeringsfaser. Det är bra, man ska vara mentalt förberedd.  Vi på Familjeinfo hjälper er på traven med startpaketet för er baby – vad som är bra att ha hemma, innan bebisen kommer hem. För – vad behöver egentligen en nyfödd?

Mätt, trygg och torr

Bebisar föds nakna och tycker om att vara nakna och det som de egentligen bara bryr sig om det är att vara mätta, trygga och torra. Se till att alltid hjälpa din bebis med det.

Det som ni kan klara er på när ni kommer hem från sjukhuset är är att ha ett babyskydd, blöjor och lite små barnkläder. 

Bidrag från släkt och vänner

Mest troligt kommer ni att få bidrag från släkt och vänner när det handlar om kläder till er nyfödde. När vi väntade våra barn, så sa vi vilka storlekar som vi önskade oss. Det var allt från 48 till 68, så att det ska passa länge. Barnen växer så pass fort och man har faktiskt inte någon aning om hur stort barnet kommer att bli förrän det har kommit ut. Det gäller att vara ekonomisk. Handla gärna begagnat!

När ni får kläderna så rekommenderar vi att ni tvättar plagget först, för att få bort eventuella kemikalier eller andra bakterier.

Familjeinfo.com har lite olika rekommendationer beroende på om ni får ett vår- och sommarbarn, alternativt höst- och vinterbarn. Men först listar vi det som ni behöver, oavsett vilken årstid bebisen föds.

Checklista - Det viktigaste

* Skötväska

Skötväskan är ett av det viktigaste – här ska det nämligen förvaras blöjor, extrakläder, tvättlappar, leksaker, eventuella nappar och mjölkersättning. 

Skötväskan från Skip Hop Duo rekommenderar vi. Här kan ni också läsa om vårt stora skötväska-test

* Kläder

Kläder! Det som vi rekommenderar är bodies, både kort- och långärmade. Pyjamasar också. Vi tycker även att ni ska inhandla sockar, och koftor alternativt någon tröja. Klicka här för att se Lindex kollektion.

Filt! Något av ett måste. Dels att ha när bebis ska ligga ner, men även att ha om barnet. Vi rekommenderar att ni använder er av filtar i bomull. 

Badlakan rekommenderar vi och helst i bomull.  

* Mössa

Mössa för att bibehålla värme. 

* Blöjor

Vi rekommenderar Liberos blöjor av olika orsaker – men främst för att de kommer med en indikator på om den är full eller inte. 

* Vagga / Spjälsäng

Först använder man sig av en vagga. Främst av att kunna ha sin bebis nära sig, men samtidigt låta dem sova i sin egna ”säng”. 

* Barnvagn

En barnvagn ska finnas i varje hem. Det finns riktigt bra barnvagnar för en låg peng, som passar alla. 

Vi har recenserat barnvagnar och det testet kan ni läsa om här. 

* Åkpåse

En åkpåse är en detalj för att hålla er lilla varm under promenaderna eller sovstunderna. Det är inget måste med en åkpåse, men det underlättar vardagen.

Läs vårt stora test om de bästa åkpåsarna på marknaden just nu.  

* Skötbord

Det är inget måste att ha ett skötbord, men det underlättar – speciellt med ett vägghängt. Det gör att du kan frigöra ytan under och samtidigt stänga skötbordet igen. 

Det går minst lika bra att ha en dyna på en redan avlastningsyta. 

* Skötbordunderlägg

Skötunderlägget kan du antingen använda till att ha på skötbordet eller ha på någon annan yta – där du kan byta blöja eller uträtta något annat. 

* Babyolja

Babyolja är något som du använder på din baby, för att rengöra huden eller i samband alternativt efter bad – men det finns också fler användningsområden. Läs gärna mer hos lyko.se. 

Vi rekommenderar er att bara använda er av Maria Åkerbergs produkter. 

* Badbalja

En badbalja är ett smidigt och enkelt sätt att tvätta och göra din bebis ren. För er som inte har badkar är detta otroligt smidigt. Har ni badkar, se till att köpa till en ”badbalja” till badkaret, så att bebisen sitter säkert. 

* Baby wash

Baby wash för att hålla din bebis ren och för att få huden att behålla sin naturliga, skyddande fett. 

* Febertermometer

En febertermometer är otroligt bra – även om man som förälder nästan alltid, direkt ser om sin bebis är sjuk. Tänk dock på att upp till ett års ålder rekommenderas ändtarmstermometer. 

* Bärsele

En bärsele är väldigt praktiskt att kunna använda sig av. Det ger dig en helt annan frihet, samtidigt som din bebis kan sova tätt intill dig i den. Läs gärna vårt stora test om de bästa bärselarna på marknaden just nu, här. 

Babyskydd är ett måste vid bilfärden. Se till att köpa ett babyskydd med tillhörande bas. Läs på innan ni köper och köp inte vad som helst – ta gärna hjälp av oss också! Vi har nämligen testat flertalet babyskydd. Det testet hittar ni här. 

Om du har ett barn som är född på vår- alternativt sommaren

Som tidigare nämnt, korta respektive långärmade bodies. Hos Lindex hittar ni fina favoriter!

Varför ska ni lita på oss?

Vi har två barn själva, den ena är sommar- och den andra är vinterbarn. Vi har bara utfört listan efter saker som vi själva ansåg att vi behövde eller som vi köpte in. Vi har även hämtat in information från vänner och bekanta som också har barn.

Vi önskar er stort lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *