Bästa eldrivna fyrhjulingen för barn [2021] Roligt på fyra hjul med eldriven ATV för barn

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

När det blir dags att fira högtid eller födelsedag letas det efter fina presenter till de små. Om ett pussel hade varit höjdpunkten för en sjuåring för 50 år sedan är det en ATV för barn som gäller idag! De elektriska åkfordonen blir alltfler och de skapas för små som behöver lägre hastighet och säkerhetsdetaljer.

PREMIUM: Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox Cobra V4-2 1000W

Nitrox cobra v4 elektrisk fyrhjuling för barn

Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox Cobra V4-2 1000W är en kraftfull fyrhjuling som passar för barn mellan 4-12 år. Det finns tre hastighetslägen som föräldrarna kan ställa in mellan, 12 km/h, 18 km/h och 22 km/h. Denna fyrhjuling har en elmotor på 1000w som drivs av ett 36 volts batteri på 12 ah. Batteriet är monterat genom en så kallad Quickswap, vilket innebär att batteriet enkelt kan ta ut för laddning och ersättas av ett extrabatteri. Batteriet ger fyrhjulingen en driftstid på mellan 30-90 minuter.

Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox Cobra V4-2 1000W har även en backväxel vilket innebär att barnen enkelt kan växla så att det går att backa med fyrhjulingen. Fyrhjulingen har också hydrauliska bromsar bak och mekaniska bromsar fram. Fyrhjulingen har 4 luftfyllda däck som tar sig fram på både grus och gräsmattor. Det finns även belysning fram, så att fyrhjulingen kan framföras i skymningen, och en batteriindikator. Fyrhjulingen väger 45 kilo och klarar en belastning på 65 kilo.

MELLAN: Mini ATV Rull Nitrox 350W V4-2

Eldriven fyrhjuling för barn

Denna tuffa fyrhjuling ger en bra hastighet och en stor körglädje trots att den har en liten mindre elmotor på 350W. Batteriet är på 24 volt, 12 ah, och ger en körtid på cirka 30-60 minuter innan batteriet behöver laddas. Batteriet är av Quickswap-modell vilket innebär att det enkelt kan tas ut och ersättas med ett extrabatteri. Denna fyrhjuling passar för barn mellan 3-12 år. Föräldrarna kan ställa in tre olika hastighetslägen, från 6 km/h upp till 15-20 km/h.

Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox 350W V4-2 har hydrauliska skivbromsar både fram och bak och är utrustad med luftfyllda däck som alla har separata stötdämpare, vilket gör att den bekvämt kan framföras på både grus och gräsmatta. Fyrhjulingen väger 38 kilo och klarar av en maximal belastning på 65 kilo.

Budgetalternativ: ATV Rull el fyrhjuling för barn SWEAM 12V

atv rull elektrisk fyrhjuling för barn

ATV Rull SWEAM 12V är en tuff fyrhjuling som vänder sig till de barn som vill få med extra utrustning för sin fyrhjuling. ATV Rull SWEAM 12V vänder sig till barn i åldrarna 3-7 år och har en högsta hastighet på 6 km/h. ATV Rull SWEAM 12V är utrustade med gummidäck samtidigt som samtliga hjul har separata stötdämpare vilket ger en mjuk åktur. Istället för traditionellt gashandtag så framför man fyrhjulingen med en gaspedal. För att stanna så släpper man bara upp gaspedalen, vilket innebär att barnen inte behöver krångla med separat fram och bakbroms. ATV Rull SWEAM 12V drivs av ett batteri på 12 volt och 7ah som räcker för cirka 45-90 minuters färd. Det finns en batteriindikator som talar om när det är dags att ladda batteriet.

ATV Rull SWEAM 12V har en massa fräck extrautrustning som bland annat belysning fram, extraljus, fräckt ljud och en bilstereo, som dels har förinspelade låtar men också kan spela upp musik från USB, SD-kort eller MP3-spelare. Fyrhjulingen startas med en nyckel, precis som en vanlig ATV.

Populär: Mini ATV Rull Nitrox VIPER V4 800W

Mini ATV elektrisk för barn

Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox VIPER V4 800W är en fyrhjuling som har en kraftfull elmotor på 800W, som drivs av ett batteri på 36 volt och 12 ah. Batteriet är av Quickswap-modell, vilket innebär att det enkelt kan tas ut och ersättas av ett extrabatteri för längre lekstunder. Batteriet räcker i cirka 30-90 minuter. Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox VIPER V4 800W har en maxhastighet på 20 km/h. Hastigheten kan enkelt justeras från 8 km/h upp till 12 km/h och 20 km/h. Det gör att barnen sakta kan lära sig framföra fyrhjulingen för att sedan succesivt öka hastigheten.

Fyrhjulingen har hydraulisk skivbroms bak, vilket innebär att det inte krävs speciellt hårt tryck för att bromsa. Hjulen består av grova luftfyllda däck som gör att fyrhjulingen enkelt kan ta sig fram på både grus och gräsmattor. Fyrhjulingen väger 45 kilo och klarar en maximal belastning på 65 kilo

Viktigt att tänka på innan du köper en eldriven fyrhjuling till ditt barn

En fyrhjuling är ganska enkel att framföra men kräver ändå att barnet har en bra balans och framför allt en bra simultanförmåga. Då kan barnen snabbt uppfatta hur de kan gasa, bromsa, hålla färdriktningen och samtidigt ha kontroll över detaljer runt omkring sig. De flesta eldrivna fyrhjulingarna för barn, som de ovan, får endast framföras på inhägnat område och inte på allmänna vägar. Föräldrarna bör också alltid ha uppsikt över barnen då de färdas på en fyrhjuling.

Barn som ska färdas på en fyrhjuling ska alltid använda sig av skyddsutrustning som exempelvis hjälm. För mindre barn kan det också vara lämpligt att använda knäskydd och armbågsskydd men även handskar. Barnen bör också ha ett par ordentliga skor på fötterna. Alla fyrhjulingar har inställningar för maxhastigheten, normalt från 12 upp till 22 km/h. Man bör alltid ställa in den lägsta hastigheten först så att barnet får vänja sig vid fyrhjulingen för att sedan succesivt öka hastigheten då man ser att barnen kan framföra fyrhjulingen säkert.

Huvudsaken är alltid huvudsaken

Det är viktigt att komma ihåg hjälmen. Många gånger går det bra med vanlig cykelhjälm men för lite kraftfullare åkdon för barn är det inte dumt att köpa en särskilt hjälm som passar. Hjälmen ska ha god passform och även har säkerhetsdetaljer som gör att barnet inte fastnar någonstans med den.

Allmänt om eldriven atv för barn

För barn som gillar action, fart och spänning kan säkert en fyrhjuling eller atv vara den perfekta aktivitetsleksaken. Det finns ett stort antal eldrivna fyrhjulingar att välja mellan som passar barn från att de fyllt 3 år upp till cirka 12 år. Med en fyrhjuling kan barnen ta sig fram i terrängen eller på tomten i en hastighet upp till 15-20 km/h. Eftersom eldrivna fyrhjulingar drivs med batteri så är de både tysta och miljövänliga. Inga höga avgasljud eller utsläpp av föroreningar samtidigt som de allra flesta delarna på en fyrhjuling kan återvinnas gör att en eldriven fyrhjuling är betydligt mer miljövänlig än bensindrivna fyrhjulingar.

Eldrivna fyrhjulingar drivs med uppladdningsbara batterier som räcker för cirka 30-90 minuters färd. Många av fyrhjulingarna har löstagbara batterier vilket gör att de går att ta ut och ladda på annan plats. Det innebär att man kan köpa ett extrabatteri som man kan använda under tiden som man laddar batteriet. Det är också en fördel att ha ett extra batteri om man åker iväg ut i naturen för att låta barnen leka med sin fyrhjuling, så att fyrhjulingen får extra lång driftstid.

Vad gäller egentligen för hastighet med elfordon?

Du har säkert noterat att allt yngre barn susar fram på elscootrar såväl som svävare. Finns det ingen åldersgräns? Det är klart att det finns det! Men om en elsparkcykel inte gör mer än 20 km i timmen är detta rent officiellt en cykel i Sverige.

På grund av detta kan barn köra på olika typer av elfordon som inte går snabbare än 20 km/h. Exempel på dessa är:

Det kan också vara tillåtet med elektriska fordon som går snabbare om de används på privat mark som är inhägnad. En eldriven ATV för barn är ett ypperligt exempel på detta. Det är en är smidig och rolig leksak som endast behöver tankas via eluttaget i väggen! 

Billiga elektriska leksaker som håller måttet

Prislappen på en ATV för barn behöver inte verka skrämmande. Några tusenlappar kan vara allt som krävs för att uppfylla en dröm. Det finns alltid dyrare modeller men idag kan du hitta hög kvalitet till lägre priser.

I och med att konkurrensen mellan olika tillverkare av elektriska åkdon för barn är tuff är priskriget i full sving. Även märkesprodukter från kända företag behöver inte bli så dyra. Dessutom kan du ju köpa det elektriska fordonet online via ett klipp där du betalar mycket mindre.

En elektrisk sparkcykel kan kosta mycket mindre än en vanlig barncykel om du bara vet hur du ska leta och dra nytta av reor. Det gör presenten mer realistisk och faktiskt det första valet för många föräldrar som vill slå till med något som ungen aldrig hade räknat med!

Fantastiskt rolig med elfordon

Det är inte så konstigt att föräldrar vill fira barn med elfordon. Det här är trots allt leksaker som man kan ha otroligt kul med. Barn får en kick av att köra runt i minibilar, på ATV eller cyklar som ger mer fart utan att det ska trampas.

Känslan av att köra fram snabbt i en leksak som ser ut som the real deal är som en dröm. Faktum är att det är många barns dröm och det bidrar också till att den här typen av presenter blir vanligare.

När frågan om vad som önskas kommer upp är det inte sällan så att svaret inkluderar ordet elektrisk. Föräldrar kanske först tänker att detta blir en dyr historia men så är det heller inte!

Lämna ett svar