Barnservis [2021] Gör middagen till en höjdpunkt med en fin servis

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

En barnservis med ett roligt motiv gör middagen till en höjdpunkt med en tålig. Barnserviser är tåliga och dekorativa, samt gör så att ditt barn ser fram emot matstunderna. De flesta barnserviserna är tillverkade i plast eller bambu, och de kommer i en rad olika motiv.

Utvalda barnserviser

Rolig barnservis med bamsemotiv

Härligt motiv av blommor

barnservis bamse

Världens starkaste bamse

Barnservis Pingu

Gulligt set med Pingumotiv

Pingu - Den roliga pingvinen

Elsa Beskow Tomtebo barnservis

Klassiskt val för doppresent

barnservis elsa beskow tomtebobarnen

Med motiv från Elsa Beskows sagor

Elodie Details barnservis i 6 olika färger

Tillverkad i förnybar bambu

barnservis bambu elodie details vit

Elodie Details Barnservis

Välkommen till vårat test av barnserviser

Bamse barnservis från Rätt Start

Världens starkaste.. barnservis?

barnservis bamse

Bästa pris hittas hos:

Bamse som motiv på barnservisen är ju bara supergulligt. Detta är en tålig barnservis som är tillverkad i melaminplast och vi hoppas att bilderna talar för sig själv. Vilket barn kommer inte älska denna?

Detta set består består av en vanlig tallrik, en djuptallrik och en mugg. Den flata tallriken och muggen avbildar bamse och hans vänner lille skutt och skalman. På muggen får man sällskap av farmors husdjur Katten Janson och husmusen.

Utöver de härliga avbildningarna gillar vi kontrasterna på denna barnservisen. På båda tallrikarna finner vi blommor, men designen är inte likadana. Runt flattallriken hittar vi en blå kant där blommor är, medans blommorna på djuptallriken iställets omsluts av svarta linjer och har en vit bakgrund.

Elsa Beskows barnserviser tål både diskmaskin och mikrovågsugn, dock får man inte värma den mer än 2 minuter i mikrovågsugnen.

Du kan såklart använda en barnservis när ditt barn fyller år. För 1-årskalaset vill man dessutom att servisen ska se fin ut på alla dom fotografiern man tar när den första biten tårta ska konsumeras av det lilla födelsedagsbarnet. För att ge kalaset en extra tvist, så kanske du kan beställa en tårta med eget motiv? Detta är en unik upplevelse som helt säkert kommer kommas ihåg – både av födelsebarnet men även gästerna som äter tårtan. Ätbara tårtbilder kan beställas både med eget motiv, men även med olika barnfavoriter så som Pingu, Bamse eller Pokemon. Oavsett vilket tårtmotiv du väljer  så kommer den talas varmt om både till vänner och kollegor.

Rätt Start - Barnservis med sällskap av Pingu

NOOT NOOT!

Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Noot Noot är såklart ljudet Pingu gör när han… ja vad han nu gör! Detta är en rolig barnservis från företaget Rätt Start som består av en tallrik, en skål och en mugg som är utrustad med droppskydd.

Setet är tillverkat i repsäker melaminplast som tål maskindisk. Motiven som vi hittar på denna servis är på Pingu när han badar, åker pulka samt fiskar.

Elsa Beskow barnservis med motiv av Tomtebobarnen

Populär som doppresent eller till babyshower

barnservis elsa beskow tomtebobarnen

Rätt Start har släppt en serie barnserviser med motiv från olika Elsa Beskow sagor, och de har blivit oerhört populära. De är tillverkade i tålig och repsäker melaminplast. De går därför att diska utan problem i diskmaskinen så länge de diskas på den övre hyllan.

På denna barnservis finner vi motiv från Elsa Beskows klassiker tomtebobarnen som släpptes 1910. Ja, boken då. Inte servisen. He-he 😉 Elsa Beskow serviserna är mycket populära att ge bort som doppresent eller på en babyshower.

I setet ingår en spillsäker pipmugg med dubbla handtag, en platt tallrik och en djup tallrik. Den platta tallriken har en smart antiglidring på undersidan, vilket gör att den är mycket svårare att välta. Att lyfta upp den är dock inget problem för busiga barn – så var vaksam!

Utöver detta så är barnservisen mycket stryktålig så man behöver inte oroa sig över att den kommer gå sönder om den tappas.

Elodie barnservis i förnybar bambu

Miljövänlig barnservis som hittas i 6 olika färger

Harmoni. Lugn. Elegans. Tre ord som vi tycker kännetecknar denna stilrena barnservis från Elodie. Elodies egna ledord för deras barnservis är form, funktion och hållbara material. Materialvalet för detta set är bambu. De har valt detta då det är ett förnybart material.

Då kanske ni tänker.. BAMBU?! En barnservis i bambu?! Ja, faktiskt. Det är inte så att det känns som trä, denna barnservis är len och härlig och känns absolut lyxigast i detta test. Bambu är dessutom oerhört hållbart så ni behöver knappast oroa er för att det kommer gå sönder.

 

Detta är den perfekta barnservisen för de familjer som vill minska på sitt användande av plast. Bambu är väldigt miljövänligt och energieffektivt, det är faktiskt en av de träsorter som växer allra snabbast. Den kräver dessutom inget konstgödsel och den behöver, i jämförelse med de flesta andra sorter – ganska lite vatten för att växa.

Elodies barnserviser kommer i 3 delar. En tallrik, en skål och en mugg. Till tallriken och skålen ingår en silikonring som gör att de hålls kvar stadigt på bordet. Skålen har dessutom väldigt breda kanter vilket minimerar spill.

Elodies barnservis går att diska i diskmaskin, men värt att anmärka är att den inte tål att värmas i mikron.

Elsa Beskow barnservis med motiv av Svenska barnvisor

Tillverkad i tålig melaminplast

barnservis elsa beskow

Ännu en barnservis med motiv från Elsa Beskows sagor. Denna gång med motiv från olika svenska barnvisor, bland annat Mors lilla olle. Setet består av en tallrik, en skål och en pipmugg och de tål maskindisk.

Mumin barnservis i 3 delar

Med vänliga hälsningar från Mumindalen

barnservis mumindalen

Bästa pris hittas hos:

Mysig barnservis med motiv från Tove Janssons spännande berättelser om Mumindalen.
Som motiv hittar vi såklart både Mumminmamma och Muminpappa som är jättekära i varandra, men vi hittar även lilla my som gömmer sig i bakgrunden. En riktigt härlig barnservis med färgglada detaljer 

I detta setet hittar vi av en djup skål med sugpropp, en flat tallrik och en mugg med lock som hjälper till att förhindra spill. Perfekt doppresent!

Barnservis med Pippimotiv - 5 delar

Här kommer Pippi Långstrump!

barnservis med bild på pippi långstrump
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Härlig barnservis där barnet får sällskap av Pippi Långstrump och hennes vänner. Setet består av tallrik, skål, mugg och två jättefina skedar.

Babybjörn barnservis

Barnservis för de allra minsta

Babybjörn barnservis

Denna barnservis från Babybjörn för de allra minsta är ett helt komplett set som utöver det vanliga – mugg tallrik och skål, även innehåller sked och gaffel.

Babybjörns barnservis är tillverkad i plast, och alla delarna går att maskindiska. Tallriken består dessutom av två separata delar, en innertallrik och en yttertallrik. Dessa går att separera för lätt rengöring.

Köpguide barnservis

Det finns många olika barnserviser på marknaden. Det viktiga är att du köper en barnservis som både du och ditt barn tycker är inspirerande vid matbordet. Se även till att den är tillverkad i ett säkert material.

Giftfri barnservis

Alla de barnserviser vi listar här är tillverkade i bambu eller plast. Plast må låta farligt, men det är såklart plats som är giftfri och anpassad för förtäring av mat. Alla tål värme och de flesta barnserviser vi testat tål även maskindisk. 

Barnservis i plast eller bambu?

Plast eller bambu är de vanligaste materialen för barnserviser. Bambu är ett lyxigt och hållbart material som vi starkt kan rekommendera. Plast däremot känns lite billigare men det är minst lika hållbart som bambu. Båda är bra materialval för en barnservis.

Barnservis i porslin

Nja, detta är nog inte så lyckat. Porslin är inte särskilt hållbart och därför inte lämpligt som barnservis då vi alla vet hur snabba barn är med sina händer.

Lämna ett svar