Säkerhetsgrindar – Vi testar barngrindar för maximal trygghet till dig och ditt barn.

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

En bra säkerhetsgrind i hemmet är en trygghet för de flesta barnfamiljer. Så fort ditt barn börjar att krypa blir trappan eller någon annan hög höjd livsfarlig. Investera då i en säker, smidig och barnsäker grind, både för trappen – men även för andra utrymmen!

Testade bärselar

Det finns flera olika varianter av säkerhetsgrindar – vi ger er de bästa tipsen – oavsett om  du är ute efter en trappgrind, dörrgrind, spänngrind eller rullgardinsgrind.

Oavsett hur ditt hem ser ut och vilka behov ni har finns en grind som passar. Att hitta en barngrind kan dock vara en djungel! Vi försöker härmed att hjälpa er att hitta den grinden som uppfyller ert behov. Läs vidare för att hitta vår bäst i test när det handlar om säkerhetsgrind. 

Läs även vårt senaste test om de bästa barnvagnarna just nu!

Bäst i test: KiddyGuard Avant Säkerhetsgrind

KiddyGuard avant säkerhetsgrind

Bästa pris hittas hos:

KiddyGuard Avant Säkerhetsgrind från Lascal är testets stora vinnare.

Denna grind utsågs till bästa premiumgrind redan 2016 och har därmed hunnit användas av många nöjda barnfamiljer.

Den klassiska grinden har ersatts med en stilren rullgardin i mesh och rullas automatiskt in i en stolpe av borstad aluminium. Grinden tar därmed minimalt med plats där den placeras. Oavsett hur du bor passar denna grind in i ditt hem. Stängd och låst är grinden helt barnsäker. Det bästa är att denna grind går att öppna och stänga med en hand, vilket vi uppskattat mycket när famnen är full av barn, tvätt eller en välförtjänt kopp kaffe. Grinden är tillverkad i Sverige och är såklart testad och godkänd och uppfyller standarden för kemikalier i barnprodukter.

Max bredd 120 cm, höjd 81,5 cm. 

Budgetvinnaren: BabyDan MultiDan Säkerhetsgrind

Babydan Multidan Säkerhetsgrind för barn

BabyDan MultiDan Säkerhetsgrind från Danmark är ett mycket prisvärt val för att säkra ditt hem för barn och barnbarn.

Finessen med denna grind ligger i ”quick release”-funktionen som gör det enkelt att montera av grinden när den inte används och sedan hänga tillbaka den vid behov.

Grinden kan öppnas med en hand och öppnas åt båda håll, vilket ger fler valmöjligheter vid placering. Vi uppskattar denna grind både hemma och hos farmor.

Passar öppningar i storlek 62,5-106,8 cm. Höjd 72 cm. Säkerhetsgodkänd.

Utmanaren: BabyDan Flex Grind Large barngrind

Babydan Flex barngrind

Bästa pris hittas hos:

BabyDan Flex Grind Large från Danmark fyller så många fler funktioner än andra grindar. Flex är anpassad till bredare öppningar i hemmet och passar dubbeldörrar, valv och trappuppgångar, men kan även användas runt en kamin och som rumsavdelare. Denna grind finns dessutom i flera olika storlekar så den passar egentligen de flesta utrymmen i hemmet.

Grinden har tre sektioner varav grinden kan placeras på önskad plats. Grinden har ett två-stegs lås som gör det svårare för barnet att öppna den samtidigt som du enkelt kan öppna grinden med en hand. De två väggfästena har en ”quick release”-funktion som gör hela grinden enkel att lyfta bort och ställa undan vid behov.

Lämplig för öppningar 90-223 cm. Säkerhetsgodkänd. Mycket funktion för pengarna.

Utmanare: BabyDan Danamic Indikator Säkerhetsgrind

babydan danamic säkerhetsgrind

BabyDan Danamic Indikator Säkerhetsgrind från Danmark är en klassisk grind för dörrar och trappor och har en diskret indikator som talar om när grinden är rätt monterad.

Grinden tryckmonteras i öppningen, vilket lämnar väggen oskadad från både skruvhål och tryckmärken. Vi uppskattar denna funktion då grinden även går att ta med på resan och enkelt installeras i ett tillfälligt hem. Grinden har dock en tröskel som finns kvar i öppet läge.

Bredd 73-80 cm som kan förlängas till max 100 cm. Höjd 73 cm. 

Lämna ett svar