Bästa trehjulingen för barn [2021] Invig våren med säker utelek på trehjuling!

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

En trehjuling är den perfekta leksaken för att aktivera sitt barn samtidigt som barnet lär sig att få bättre kontroll, balans och även får möjligheten att röra sig mer fritt. Genom en trehjuling får barnet själv lära sig att utveckla sin koordinationsförmåga och att fatta beslut vilket är en mycket bra träning inför nya uppgifter som står för dörren under barnens uppväxt. Redan inom en kort tid kommer barnet dessutom att associera användandet av trehjuling med händelser i livet. Det ger barnet möjlighet att också utveckla sin simultankapacitet, vilket lär barnet att kunna göra flera olika saker samtidigt.

Testade trehjulingar

 

Det finns flera olika modeller av trehjulingar. En del trehjulingar har både barnskydd och handtag, vilket passar för de små barnen som ännu inte har tillräckligt balans för att cykla själva. Sedan finns det trehjulingar som passar för barn som har en bra balans och koordinationsförmåga.

När du ska välja en trehjuling till ditt barn behöver du se över konstruktionen så att barnet säkert kan använda trehjulingen utan att riskera några skador. Tänk också på att skydda ditt barn genom att använda bland annat hjälm. Du bör också tänka på att alltid ha ditt barn under uppsikt då den använder sin trehjuling. Detta är framför allt viktigt utomhus så att inte barnen tappar kontrollen så att trehjulingen rullar iväg av sig själv.

Om ni vill ta med barnen på lite längre cykelturer så rekommenderar vi en cykelvagn.

PREMIUM: Trehjuling, Baby Balade

Trehjuling testvinnare baby balade
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Trehjuling, Baby Balade är en trehjuling som kommer från den franska leksakstillverkaren Smoby. Detta är en trehjuling som går att förändra så att den kan användas av barn redan när de är 10 månader och som barnen sedan kan växa med i tre steg. Trehjuling, Baby Balade är tillverkad i UV-behandlad plast vilket gör att cykeln klarar av både tuff hantering men också alla väder.

Denna trehjuling har bland annat ett bekvämt säte med bälten och är utrustad med en säkerhetsbåge, så att barnen inte ramlar av cykeln. Barnet kan cykla själv eller så kan föräldrarna putta på genom det bekväma handtaget. Med hjälp av handtaget kan föräldrarna också styra cykeln då de puttar på, utan att barnet kan påverka styrningen. Det finns fotstöd som barnen kan vila fötterna på då barnet inte trampar själv. Det går också att frikoppla tramporna så att inte barnet fastnar i dessa då föräldrarna puttar på trehjulingen. Trehjulingen har också ett soltak som skyddar barnet från solen. I övrigt är cykeln utrustad med en väska placerat på handtaget och en korg under cykeln där barnet kan placera sina leksaker.

Denna cykel är perfekt för den som vill hitta en lösning för sitt barn redan när de lärt sig att sitta tills de fyller 3-5 år. Tack vare handtag, solskydd och förvaringsväska kan cykeln användas i många situationer, som exempelvis för långpromenader.

Budgetalternativ: Pinepeak Trehjuling med Handtag

Pinepeak trehjuling för barn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Pinepeak trehjuling med handtag är en läcker cykel i röd färg som ger de minsta barnen möjlighet att själv kunna utforska närområdet. Cykeln är tillverkad i stål och plast vilket gör att cykeln är stabil och robust. Handtagen har glidskydd och den bekväma sadeln är utrustad med svankskydd så att barnet sitter säkrare.

Cykeln har en korg i bak där barnet kan placera sina leksaker eller de saker som barnet hittar under sin cykelfärd. Det finns också ett handtag där föräldrar kan hjälpa till att hålla balansen eller putta på då barnet börjar bli trött. Pinepeak trehjuling med handtag är en prisvärd cykel som passar barn från att de är 2 år och tills de väger 20 kilo.

Populär: Pinepeak Trehjuling v2

Pinepeak trehjuling
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Pinepeak trehjuling är en mycket mysig trehjuling i glada färger som säkerligen kommer att tilltala de minsta barnen. Cykeln är tillverkad i 85 procent stål och 15 procent hårdplast. Hjulen är hårda och robusta vilket innebär att trehjulingen rullar lätt och även på de flesta underlag. Denna trehjuling passar för barn från 3 år upp till att de väger 25 kilo.

Pinepeak trehjuling har handtag med gliskydd och en mycket bekväm sadel med svankstöd. Cykeln har också ett handtag där du som förälder kan putta på då barnet börjar bli trött eller hjälpa ditt barn att hålla balansen. En mycket käck och tålig trehjuling som passar som första cykel.

KLASSIKER: Winther - Klassisk Trehjuling

Winther klassisk trehjuling för barn röd
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Denna klassiska trehjuling har en design och en färg som har varit populär sedan många årtionden tillbaka och som aldrig går ut tiden. Även du som förälder och kanske även dina föräldrar har haft tillgång till en liknande modell när de var små. Winther klassisk trehjuling är tillverkad i stål och är en mycket robust och stabil trehjuling. Den passar för barn från att de är 2 år upp till dess att de väger hela 50 kilo. Designen är stilren, snygg och går i röd färg med vita detaljer.

Denna trehjuling har höj och sänkbar sadel, vilket kan justeras allt eftersom barnet växer. Cykeln är utrustad med greppvänliga handtag och pedaler med glidskydd. Cykeln har ett tippbart flak som är låsbart vilket gör att barnen kan ta med sig sina favoritleksaker på färden. En mycket trevlig och snygg trehjuling som definitivt kommer att älskas av barnet.

Varför behöver man för tillbehör till en trehjuling?

Det viktigaste av allt är en hjälm. Övrig skyddsutrustning är inte nödvändig, men vissa använder ser gärna att ens barn använder knäskydd.

Är trehjuling säkert?

Trehjuling är väldigt säkert och roligt. Du bör dock vara med ditt barn de första gångerna den använder sig av trehjulingen. Barnet bör såklart även alltid använda hjälm, oavsett om du är med eller inte. 

Vid vilken ålder kan mitt barn använda sig av en trehjuling?

Det är lite olika, vissa modeller är anpassade från att bli använda av barn som bara är 10 månader gamla medans vissa rekommenderar att barnen är åtminstone 2 år gamla innan de använder sig av trehjulingen för första gången. 

Lämna ett svar