Recension: Britax SMILE III – ”Every day starts with a smile”

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Duovagnen Britax SMILE III är efterföljaren till den prisbelönta barnvagnen SMILE 2, som vunnit bäst i test under de senaste fyra åren. Redan under första året utsågs även SMILE III till den barnvagn som var bäst i test, vilket gör barnvagnen till en värdig efterföljare. SMILE III tillverkas av det ledande babyproduktföretaget Britax vilket innebär att du kan se fram emot en barnvagn av högsta kvalité. Britax tillverkar många olika produkter för barn som exempelvis babyskydd, bakåtvända bilbarnstolar, barnvagnar och många andra barnrelaterade produkter som dessutom ofta kan integreras med varandra.

SMILE III säljs som sittvagn men kan också kompletteras med en liggdel och ett babyskydd. Det finns också kompletta paket att köpa där du får alla delar med, vilket innebär att du kan få en helhetslösning för ditt barn, upp till dess de fyller 4 år.

Glöm inte bort att läsa vårat stora test av barnvagnar.

OM BRITAX SMILE III

Britax smile iii barnvagn

SMILE III har ett chassi som väger 9 kilo och som komplett med sittdel och sufflett väger 13 kilo. Vagnens bredd är endast 57 centimeter vilket gör att du enkelt kan ta dig fram i trånga utrymmen. Vagnen är försedd med två stora lufthjul bak och två mindre lufthjul fram vilket tillsammans med vagnens avancerade fjädring gör att barnet får en mycket komfortabel åktur. Framhjulen är dessutom svängbara så att du enkelt kan navigera dig fram i trånga utrymmen eller i folkmassor. Du kan också låsa framhjulen för maximal framkomlighet då du promenerar i stadsmiljö eller i naturen.

SMILE III har ett justerbart handtag som gör att både korta som långa personer kan dra vagnen utan några påfrestningar på ryggen. Vagnen är också försedd med reflexer så att den syns bättre i mörker. Under barnvagnen så finns det en rymlig varukorg där du får plats med både skötväska och matkasse.

BRITAX SMILE III sittdel

Britax barnvagn

SMILE III sittdel har en skön och mjuk stoppning så att barnet sitter bekvämt även under en längre tid. Sittdelen är försedd med ett extra lång ryggstöd som gör att barnet sitter bra även då barnet växer. Ryggstödet kan fällas helt så att barnet kan ligga ned och vila eller sova.

Barnvagnen är försedd med en stor sufflett med plastfönster som skyddar barnet mot sol, vind och regn. Sittdelen kan monteras så att barnet kan åka både baklänges, vilket brukar vara det bästa när barnet är nyfött så den som drar barnvagnen har uppsyn, eller framlänges, då barnet vill kunna se mer under åkturen.

Sittdelen har ett fempunktsbälte med axelvaddar så att du kan spänna fast barnet säkert och bekvämt. Du kan välja en sittdel i olika gråa, blåa och svarta nyanser.

BRITAX SMILE III liggdel

Britax Smile barnvagn

Under barnets första månader kan du välja att använda SMILE III med en liggdel. Det innebär att barnet kan vila i fullt liggläge. Liggdelen har en mjuk stoppning och är också försedd med en sufflett som skyddar barnet från regn och sol. I hoppfällt läge tar liggdelen inte någon stor plats i bilens bagage. Att byta från sittdel till liggdel och vice versa är mycket enkelt.

Du behöver bara en hand för att lossa liggdelen. Dessutom finns tydliga markeringar, som ett minne, som innebär att du snabbt kan sätta i liggdelen i rätt läge igen.

SMILE III babyskydd – tillval

smile-bundle_intro

Du kan också kombinera barnvagnens chassi med ett babyskydd, som exempelvis BABY-SAFE 2 i-SIZE. Det innebär att barnvagnen passar utmärkt att ta med på resan men också i samband med att du ska handla eller göra andra ärenden.

SMILE III är kompatibelt med de flesta travel system vilket gör att du med ett enkelt handgrepp kan förflytta babyskyddet från barnvagnen till bilstolen. Babyskyddet har ett långt ryggstöd som ger barnet en större bekvämlighet och ett bättre skydd allt eftersom barnet växer.

Babyskyddet har en ergonomisk utformning som innebär att ditt barn får en bättre sittställning men också ett bättre skydd. Babyskyddet passar för nyfödda barn upp till barnet fyller 15 månader.

PRODUKTFAKTA

 • Sittvagn, hopfälld (med sittdel och hjul) (H x B x D)
  90 x 40 x 57 cm
 • Chassi, hopfällt (med hjul) (H x B x D)
  84 x 27 x 57 cm
 • Handtagshöjd
  80 – 113 cm
 • Längd, ryggstöd
  48 cm
 • Längd, fotstöd
  23 cm
 • Säte (B x D)
  30 x 23 cm
 • Vikt
  13 kg
 • Vikt, komplett sittvagn med sufflett
  13 kg
 • Vikt chassi och hjul
  9 kg
 • Maxvikt på barnet
  22 kg

Lämna ett svar