Bästa UV-dräkterna [2021] Skydda ditt barn från solen med en UV dräkt

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Snart är sommaren här och det är dags att införskaffa årets badkläder till barnen som kan användas på stranden. Nu för tiden kan man välja mellan att köpa vanliga badkläder och så kallade UV-dräkter. En UV-dräkt är tillverkad av ett tyg som har en högre trådtäthet, detta skyddar barnen från solens kraftiga strålar.

Om man ska åka utomlands så skyddar UV-kläder till exempel mot maneter, som finns på en del turistorter. Utöver UV-dräkt och insmörjning med solkräm bör barnen även bära en solhatt, för att skydda huvudet, och solglasögon för att skydda ögonen från UV-strålar. När barnen leker på stranden bör de också bära ett par badtofflor så att de inte skär sig på vassa stenar eller glasbitar.

UV-dräkter är ofta tillverkade i återvunnen polyamid vilket innebär att det också är miljövänligt att använda UV-dräkter. När man köper UV-kläder ska man välja en storlek som sitter tight då UV-kläder ofta töjer sig något då de blir blöta.

Vår premiumvariant är den fina UV-dräkten från BOBO Choses. 

Den mest populära är UV-dräkten från Kuling, som har ett samarbeta med den svenska influencern Kenza. 

Populärt val: Kuling x Kenza UV-Dräkt Lemon

Kenza uv dräkt
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Denna UV-dräkt ingår i Kuling x Kenza-kollektionen vilket är framtaget genom ett samarbete med influencern Kenza. Dräkten är vit och lusgrönrandig och har ett härligt mönster av somriga citroner. Denna dräkt är tillverkat i 80 procent nylon och 20 procent elastan. Dräkten är Oeko-Tex certifierad vilket innebär att den inte innehåller några skadliga kemikaler eller andra ämnen.

Dräkten har långa armar men korta ben, vilket innebär att man behöver smörja in benen, händerna och ansiktet med solkräm.

Dräkten passar för de minsta barnen och har en solskyddsfaktor på 50+. Dräkten öppnas och stängs snabbt med hjälp av en dragkedja och är dessutom snabbtorkande, vilket gör att dräkten kan torkas mellan badpassen.

Budgetalternativ: Nordbjørn Vrångö UV-Dräkt & Hatt

uv dräkt med långa ben från nordbjörn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Denna härliga UV-dräkt passar utmärkt för de mindre barnen. UV-dräkten har ett bra skydd på solen och har en solskyddsfaktor på 50+. Nordbjørn Vrångö UV-Dräkt är tillverkat i ett skönt material som är Oeko-Tex certifierad och som består av 85 procent polyester och 15 procent elastan.

UV-dräkten har långa armar och långa ben samt en tillhörande hatt som skyddar huvudet från solens strålar.

BRA VAL: Nordbjørn Skärhamn UV-Set & Hatt, Navy Stripe

Nordbjörn UV-dräkt för barn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Detta är ett tufft UV-set för de lite större barnen och som består av en tröja, men långa ärmar, ett par byxor och en solhatt. Dräkten är mycket bekväm och ger också barnen ett bra skydd då de leker på stranden eller badar i havet. Detta UV-set har en solskyddsfaktor på 50+, vilket gör att barnen slipper att bränna sig i den varma solen samtidigt som hatten skyddar huvudet mot värmen.

Denna dräkt är tillverkat i 85 % polyester och 15 % elastan. Dräkten är också Oeko-Tex Standard 100-certifierad vilket innebär att den inte innehåller några skadliga ämnen.

PREMIUM: BOBO CHOSES Leopard UV-Dräkt Mocha Bisque

UV dräkt med korta ben från bobo choses
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Detta är en mycket snygg UV-dräkt som, trots sitt namn, inte är leopardmönstrat utan som har motiv bestående av gula leoparder på röd bakgrund. Dräkten har en dragkedja fram som gör att även barnen enkelt kan ta på sig dräkten själv.

Leopard UV-Dräkt Mocha Bisque är tillverkad i 90 procent polyamid och 10 procent elastan. Dräkten har långa armar och korta ben, vilket gör att man behöver smörja in övrig hud med en bra solkräm. UV-dräkten har en solskyddsfaktor på 50+.

Vad skyddar en UV-dräkt mot?

UV-kläder skyddar barnen bättre mot solen är vad vanliga barnkläder gör och innehåller dessutom inga kemikalier som de flesta solkrämerna har. Oftast är skyddet upp till 10 gånger bättre då UV-kläderna har en hög densitet. Det innebär att man endast behöver smörja in den hud som inte täcks av UV-dräkten, som ansiktet, underbenen och händerna. Med en UV-dräkt kan barnen bada i havet och leka på stranden utan att bränna huden.

Behöver man smörja in sitt barn, även om man har en UV-dräkt?

Du behöver inte smörja in ditt barn där UV-dräkten skyddar, men det är viktigt att du smörjer in de delar av kroppen som inte är skyddade, så som ansikte, nacke, öron och eventuellt ben.

Vad kostar en UV-dräkt?

Det beror på vad man vill ha för typ, kvalité och så vidare. Men du får räkna med att betala runt 300 kronor. 

Uv-dräkt med långa eller korta ben?

Det beror på hur känsligt ditt barn är. Om ditt barn är väldigt känsligt mot solen kan det vara en bra idé att skaffa en UV-dräkt med långa ben. Kom dock ihåg att du inte kommer undan från att smörja med solskydd på exponerade kroppsdelar bara för att du köper en UV-dräkt.

Lämna ett svar