Den bästa studsmattan [2021] Sommarens bästa uteleksak är såklart en studsmatta

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Studsmattor är mycket populära idag då de ger barn och även föräldrar mycket nöje. En studsmatta innebär att man aktiverar sig och samtidigt får massor av motion. Det gör att användandet av en studsmatta hjälper till att hålla barnet friskt, i bra form samtidigt som det tränar upp deras sinnen som till exempel balansen.

Testade studsmattor

Det finns en mängd olika studsmattor att välja mellan, både då det kommer till utföranden och storleken men även prisnivån. En dyrare studsmatta håller en högre kvalité och kan därför användas under en längre tid än en billigare. Samtidigt kanske man inte vill investera flera tusen kronor i en studsmatta då man inte vet hur populär studsmattan kommer att vara genom åren.

Är du ute efter mer studsig lek? Läs vårat test av hoppgungor

De mest populära studsmattorna från pricerunner

i samarbete med PriceRunner

TESTVINNAREN: Pinepeak Studsmatta

Studsmatta för barn testvinnare
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Pinepeak Studsmatta är en stor studsmatta där flera barn kan hoppa tillsammans. Studsmattan har en diameter på hela 427 centimeter och levereras med både stege och ett skyddsnät. Skyddsnätet monteras så att det fångar upp barn som riskerar att falla utanför studsmattan men skyddar även barnet från studsmattans vadderade kanter.

Denna studsmatta klarar av en maximal belastning på 120 kilo vilket innebär att flera barn eller personer kan använda studsmattan samtidigt, vilket gör leken än roligare. Med hjälp av stegen kan barnet enkelt ta sig upp på studsmattan och dragkedjan i skyddsnätet ser till att barnen inte faller ut. Dessutom är studsmattan halkfri vilket gör den än säkrare för småbarn att använda. Studsmattan är tillverkat i rostfritt stål vilket gör att den kan stå ute i regnet även då det regnar. Studsmattan levereras omonterad men är enkel att montera. Både instruktioner för montering och verktyg medföljer.

Budgetalternativ: Studsmatta 90 cm

Billig studsmatta för barn

Denna lilla studsmatta med en diameter på 90 centimeter passar även mindre barn från 3 år. Studsmattan placeras direkt på gräsmattan och har en höjd på endast 22,5 centimeter, vilket gör att fallhöjden inte är så hög. Denna studsmatta saknar skyddsnät och därför ska man alltid hålla uppsikt över små barn då de hoppar i studsmattan. Tack vare studsmattans storlek så kan den användas både inomhus som utomhus. Studsmattan klarar av en maximal vikt på 100 kilo.

Populär: Pinepeak Studsmatta Small inkl. Skyddsnät

Pinepeak studsmatta för barn

Bästa pris hittas hos:

Denna studsmatta passar för barn från 6 år och upp till dess att de väger 50 kilo. Studsmattan har en diameter på 140 centimeter och har plats för en person i taget. Studsmattan har en kraftig stomme och en tålig matta. Studsmattan levereras också med ett skyddsnät som gör att barnet inte faller av studsmattan och skadar sig.

Pinepeak Studsmatta Small är en perfekt studsmatta för barnen där de kan leka obehindrat utan att skada sig. Studsmattan är så pass liten att det passar även i små trädgårdar. Studsmattan är tillverkad i galvaniserat stål vilket innebär att man slipper rostskador. Det gör att denna studsmatta kan användas under många år framåt.

MAXIMUM: Studsmatta för barn First Class Ø305 cm

Pinepeak billig studsmatta för barn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Denna exklusiva studsmatta kommer från Salta och har en diameter på hela 305 centimeter. Studsmatta First Class kan användas av flera barn samtidigt och även av vuxna. Mattan tål en maximalvikt på hela 150 kilo samtidigt vilket gör den till en av de tåligaste på marknaden. Studsmattan levereras med en stege och ett skyddsnät så att barnen enkelt kan ta sig upp på studsmattan men också skyddas från att slungas iväg utanför studsmattan.

Studsmatta First Class har en snygg design i svart och har hela 72 rostfria fjädrar som ger mattan en bra studs. Utöver skyddsnät har studsmattan många andra säkerhetsdetaljer som exempelvis vadderade kanter och skydd över fjädrarna. Denna studsmatta kommer att skapa mycket glädje för barnen men också för vuxna som finner det underhållande att hoppa studsmatta.

Vart kan jag köpa en studsmatta?

Att köpa en studsmatta gör man enklast på nätet. Här får man all information man behöver om studsmattorna men kan också ta del av omdömen och recensioner från andra som har köpt studsmattorna. Studsmattan kan man betala direkt vid köpet, eller mot faktura, och därefter får man studsmattan hemlevererad. Att montera ihop en studsmatta är enkelt och det följer alltid med instruktioner i förpackningen.

Vilken studsmatta ska jag köpa?

Det beror helt på användningsområdet. Är ni många barn i familjen, eller brukar ditt barn ha över kompisar?  Isåfall kanske en extra stor studsmatta med skydsnätt kan vara värt att investera i. Om ni bara ska ha en smidig en i till exempel stugan så kanske en mindre passar bra. 

Bör jag köpa en studsmatta med nät?

Det tycker vi verkligen att du ska. Ett nät säkerställer att om barnet skulle flyga illa, så landar det åtminstone på studsmattan. Detta minimerar risken för allvarliga skador men det tar absolut inte bort dem helt. Det är viktigt att du förklarar riskerna till ditt barn och gärna håller uppsikt så att inga olyckor sker.

Behöver man göra dagliga kontroller av studsmattan?

Tänk på att besiktiga studsmattan varje dag så att det finns några skador på studsmattan eller i nätet som kan orsaka olyckor.

Man bör även alltid ha barnen under uppsikt då de använder studsmattan så att man snabbt kan rycka in om något händer.

Var placerar man studsmattan och vad är viktigt att tänka på?

När man köper en studsmatta är det allra viktigaste säkerheten En studsmatta ska placeras på ett stabilt underlag så att den inte vicker eller välter.

Det finns också säkerhetsnät som man kan köpa och klä in studsmattan med så att inte barnen far iväg utanför studsmattan. Det skadar inte heller om de allra minsta barnen bär en skyddshjälm då de leker i studsmattan.

De allra flesta olyckor i samband med lek på en studsmatta sker när barnen oväntat får en felstuds och flyger iväg utanför studsmattan eller träffar studsmattans kant.

Lämna ett svar