Säsong för löss? Lusmedel är lösning. Hitta det bästa lusmedlet med hjälp av vårat test

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Är det dags för huvudlöss? Egentligen kan man säga att det nästan alltid är säsong för huvudlöss. Det går som en epidemi på förskolor och skolor. Att få huvudlöss kan vara chockande för många familjer, men man ska veta det att det finns otroligt bra lusmedel och att ha löss är oerhört vanligt idag. Det är dock också viktigt att känna lugn, att det inte är någon fara för att man har dålig hygien eller någonting annat. Löss är också ofarligt, men det kan klia oerhört mycket..

Mest effektiva lusmedel

För att bli av med löss så gäller det att sätta igång med behandling ganska omgående. Det gör du med hjälp av kam och lusmedel. I vissa fall kan det också krävas en efterbehandling. Men det är från produkt till produkt.

Har någon i familjen fått löss, så ska samtliga familjemedlemmar genomgås om de har blivit drabbade av löss – däremot ska bara de som fått löss, bli behandlade med lusmedel.

Vi har testat ett flertal lus-produkter för att hitta det bästa för familjer runt om i Sverige.

Lusschampo med god effekt: Paranix Schampo 200 ml

Lusschampo paranix
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Paranix Schampo är ett medel som har en bevisad effekt mot huvudlöss och ägg. Schampot använder sig av en dubbelverkande Formula som på 10 minuter verkar. Den är enkel att applicera, använda och tvätta ur. Inte svårare än ett vanligt schampo.

Den verksamma ingridiensen i Paranix Schampo är mineralolja, som kväver och torkar ut lössen och dess ägg. För att sedan få bort dessa odjur, så använder ni er av en kam – som också medföljer i förpackningen.

Flaskan är även så pass stor att den kan vara bra att ha hemma, då den innehåller upp till åtta appliceringar och den används på barn från två år.

Hedrin Protect & Go

Hedrin smidigt lusmedel

En också enkel produkt att använda är Hedrins Protect & Go. Det här lusmedlet sprayas på huvudbotten och både avlivar lössen, men också vårdar håret. Sprayen appliceras som sagt med spray två gånger i veckan, och du låter den därefter sitta kvar i håret. Sprayen är doftfri och kan appliceras på barn från sex månader. Fungerar även för gravida och ammande.

Sprayen har sin verkan i att den avlivar lössen vid kontakt och löser upp dess ”vaxlager” – vaxlagret är det som skyddar lössen. På så sätt dör lössen, genom att de torkar ut då deras vätskebalans påverkas.

Lusmedlet är allergivänligt och har bland annat genomgått Apotekets kvalitetskontroll.

Linicin lösning mot huvudlöss

Linicin lusmedel för huvudlöss
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Linicin – 15 min solutin – är ett lusmedel som effektivt attackerar och kväver huvudlöss. Lusmedlet är enkelt att applicera och har en verkan tid på 15 minuter. Därefter ska håret duschas igenom och ska dessutom genomgås med medföljande luskam.  genom en enkel applicering i hårbotten som får verka i 15 minuter.

Lösningen, som är mild och vänlig, består av ingredienser som kan användas av barn från sex månaders ålder.

NYDA Lusmedel 50 ml

Nyda lusmedel
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Lusmedlet från NYDA är ett medel som innehåller 92% Dimetikon – silikonolja – som är effektiv mot löss och ägg.

Medlet verkar mot lusen genom att den tränger in i andningsvägarna, täpper till lufthålen och kväver lössen, men också nymfer/gnetter och dess ägg. Behandlingen tar cirka en timme och företaget föredrar att man kammar håret med luskam innan behandlingen påbörjas. Ingår gör självklart en kam och medlet är enkelt att skölja ur med schampo.

NYDA är helt giftfritt och godkänt från 2 års ålder.

Lusmedel mot alla olika sorters löss: Tenutex®

Tenutex lusmedel
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Tenutex är ett medel som verkar mot både hudulöss, flatlöss och skabb. Således passar det alla i familjen. Tenutex är, till skillnad mot Paranix, möjligt till att bli resistent hos lössen

Tenutex är ett parasitdödande medel mot huvudlöss, flatlöss och skabb. Ett enkelt och användarvänligt medel som passar hela familjen.

KÖPGUIDE FÖR LUSMEDEL OCH LUSSCHAMPO

Vi vill återigen påminna er om. Detta är vårt test och vad vi har kommit fram till. Läs noga på packsedel alternativt produktinformation innan ni använder er av produkten. Rådgör också gärna med en farmaceut.

Vad är huvudlöss och hur får man det?

Huvudlöss är insekter som finns i håret och i närheten av hårbotten, vilket gör att det kan klia. Huvudlöss sprids hår till hår och de lever av vårt blod. Man kan säga att vårt hår är djurens träd. Det är på det sättet som de förflyttar sig.

Genom att man har direktkontakt – till exempel genom mössor, huvud mot huvud eller på något annat sätt, så sprider sig lössen vidare till nästa person. Lössen kan inte hoppa och de har ingen möjlighet till överlevnad utanför håret.

Det som vi tycker är viktigt att påpeka om vem som kan få huvudlöss – så kan alla få det. Det har inte med hur din hygien är och det är heller ingen sjukdom. Det är en vanlig åkomma som alla kan få. Du kan läsa mer om det här på 1177.se.

Vilket lusmedel är bäst?

Det finns många bra lusmedel mot huvudlöss. Det vi anser är bäst är Paranix lusschampo. Den har bevisad effekt mut både huvudlöss och ägg. Den är  snabbverkande och mycket lätt att applicera. Mycket effektivt lusmedel

Lämna ett svar