De bästa badbaljorna för baby [2021] Introduktion till vatten!

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Förr i tiden var det populärt att bada sina bebisar i diskhon eller att lägga en handduk i badkaret där bebisen sedan kunde få sprattla loss i vattnet. Nu för tiden så är det mer bekvämt att kunna använda sig av en badbalja vilket gör det möjligt att bada sin bebis vid köksbordet, i tv-soffan eller ute i trädgården varma dagar. Det öppnar också upp möjligheten för bebisen att få lite längre badsessioner så att de kan få leka en stund i vattnet, vilket brukar uppskattas av de flesta bebisar.

Testade badbaljor

Badbaljor som du kan välja mellan är ofta ergonomiskt utformade som ger skydd för nacke och rygg. De har också ofta praktiska designs för olika ändamål och en del praktiskta funktioner som underlättar då bebisen ska bada. Många av dagens badbalkor har också halkskydd på botten så att inte bebisen lider runt i badbaljan.

Vår premiumval är den populära badbaljan från Skip Hop. 

Vår budgetvinnare är badbaljan från Beemo. 

PREMIUM: Skip Hop Moby Badbalja

Skip hop badbalja för barn

Skip Hop Moby Badbalja är en cool badbalja som är utformad som en val och som ger barnen en underhållande badstund. Skip Hop Moby Badbalja har en halkfri botten men är också försedd med en badinsats som kan användas som liggunderlag så att små barn kan bada säkert. Badinsatsen kan senare användas som sittstöd då barnet sitter i badbaljan och när barnet kan sitta själv så kan badinsatsen tas bort helt.

Denna badbalja passar för barn som är nyfödda upp till att de växer ur badbaljan vid 3-4 års ålder.

Populär: STOKKE - Flexi Bath® White badbalja

stokke badbalja för barn

Flexi Bath® White är den perfekta badbaljan för både hemmet och på resan. Denna badbalja går att vika ihop då den inte används och tar då minimalt med plats. Trots att badbaljan är hopvikbar så står den stabilt och säkert i uppfällt läge. Badbaljan är ergonomiskt utformad och har även halkskydd så att bebisen ligger säkert i vattnet. Badbaljan passar för barn från att de är nyfödda upp till dess de fyller 4 år.

Det finns också möjlighet att köpa till ett Newborn Support paket som ger nyfödda extra skydd då de badar. Flexi Bath® White är en mycket flexibel lösning för familjer som ofta är ute på resor eller vistas på olika platser.

Budgetalternativ: Beemoo Care Badbalja

beemo badbalja

Beemoo Care Badbalja är en enkel men rymlig badbalja med fack för tvål och andra barnvänliga duschmedel. Badbaljan står stabilt på ett bord eller på golvet eller så kan man köpa till ett stativ så att föräldrarna kan stå och bada sin bebis. Badbaljan är ergonomiskt utformad för att ge bebisen en komfortabel ställning då bebisen badar.

Beemoo Care Badbalja har också en avtappningsfunktion i botten på baljan så att man enkelt kan släppa ut vattnet när badet är klart men också byta ut vatten mot varmare vatten under tiden som bebisen badar. En mycket prisvärd badbalja som ger din bebis en lekfull badstund.

DELFINEN: Doomoo Basics uppblåsbara badmadrass

badmadrass för barn

Doomoo Basics uppblåsbara badmadrass är en mycket smidig lösning som passar för barn från att de är nyfödda upp till dess de väger cirka 7 kilo. Denna badmadrass tar mycket liten plats och kan därför enkelt packas ned i en väska i samband med resor. När badmadrassen innehåller luft så får madrassen ett mått på 65x40x5 cm vilket gör att du kan fylla badmadrassen med cirka 3 cm djupt vatten, vilket är tillräckligt för barnet att plaska runt i. Madrassen har halkskydd och kanter så att barnen inte ramlar av madrassen.

Botten består av ett nät som gör att vattnet rinner runt även under barnet så att barnet flyter på vattnet. Badmadrassen kan placeras på golvet, ett bord men även i badkaret då barnet badar tillsammans med en vuxen. En praktisk badmadrass för den flexibla familjen.

UTMANARE: Kaxholmen Badpaket Star

badbalja för barn kaxholmen

Kaxholmen Badpaket Star är en rymlig badbalja med fack för bland annat tvål och schampo. Detta badpaket består av en badbalja, ett stativ så att föräldern kan bada barnet i stående ställning för bättre ergonomi, och en badinsats, som ger det lilla barnet en ergonomisk liggställning i badbaljan men som även kan användas som sittstöd då barnet har lärt sig att sitta.

Kaxholmen Badpaket Star är en praktisk och prisvärt badpaket som ger barnen ett skönt avkopplande bad och föräldrarna en bra kontroll över barnets badande.

Varför är en badbalja för barn bra att ha?

Det finns lite olika anledningar. Men den främsta anledning är att man möjligtvis inte har ett badkar och ges då möjligheten att ge sin baby ett bad i en badbalja – istället för i en diskho. 

Den andra aspekten är att en badbalja inger mer trygghet än t ex vad ett badkar gör. Här har du maximal handlingsmöjlighet, men också ett väldigt bra glidskydd. 

Vid vilken ålder kan man köpa en badbalja till sitt barn?

En badbalja vänder sig främst mot nyfödda och brukar användas fram tills det att barnet är ungefär 3 år gammalt. 

Vad tittade ni på vid recension av badbaljor för barn?

Det som var viktigt för oss var att badbaljorna skulle ha en hög kvalitet och ett gott säkerhetstänk. De badbaljorna som vi testat är valda med omsorg och alla som listas här kan vi rekommendera.

Lämna ett svar