Test av tvättmaskiner för barnfamiljer [2021] Stor genomgång av de bästa tvättmaskinerna

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Att investera i en ny tvättmaskin – ja det är faktiskt en investering, det kan vara ganska höga summor och det må kännas som en djungel. Våran köpguide hjälper er på vägen att hitta en tvättmaskin som passar just eran familj.

Tvättmaskinerna är omsorgsfullt genomgångna och vi har ställt höga krav på varje tvättmaskin

Testade tvättmaskiner

Att investera i en ny tvättmaskin – ja det är faktiskt en investering, det kan vara ganska höga summor och det må kännas som en djungel. Våran köpguide hjälper er på vägen att hitta en tvättmaskin som passar just eran familj.

Tvättmaskinerna är omsorgsfullt genomgångna och vi har ställt höga krav på varje tvättmaskin

En barnfamilj behöver en tvättmaskin med stor kapacitet. Man brukar säga en tvättmaskin på 8–12 kilos kapacitet ska man ha på en familj á fyra personer.

Gör ert val enkelt – läs vårt test av tvättmaskiner för att hitta eran nya tvättmaskin via oss. Längst ner i artikeln kommer allmän information samt frågor och svar. Men först går vi igenom de tvättmaskiner som vi rekommenderar, och vi börjar med våran bäst i test tvättmaskin, men först vill vi berätta lite om vilka tvättmaskiner marknaden tycker är de allra bästa! 

De mest populära TVÄTTMASKINERNA från pricerunner

i samarbete med PriceRunner

BÄST I TEST TVÄTTMASKIN: BOSCH – WAY32899SN

Bosch testvinnare tvättmaskin
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Vår bäst I test är en otroligt bra tvättmaskin från Bosch. Det är en frontmatad maskin som du kan fylla upp till nio kg. Tvättmaskinen har A+++ i energiklass, vilket gör att du sparar pengar och samtidigt är tvättmaskinen effektiv. Dessutom är A+++ det bästa på marknaden.

Tvättmaskinen är bland annat omnämnd för dess tysthet, då ljudnivån vid tvätt ligger på 47 dB och vid centrifugering på 73 dB. Vidare är en av tvättmaskinens fördelar också att kläderna har en låg restfuktighet och vid färdig tvätt är det bara 44% fukt kvar i kläderna – därmed torkar kläderna snabbare. Tvättmaskinen kan också erbjuda centrifugering upp till 1600 varv/min.

Tvättmaskinen är lätt att använda och ger ett användarvänligt intryck. Du kan välja flera olika funktioner och det som vi också pushar på i den här tvättmaskinen är att det snabbaste programmet är klart på 15 minuter. Perfekt för en barnfamilj när man vill lägga tid på annat än att tvätta.  

Tvättmaskinen är en del av Bosch i-DOS. Ett automatiskt doseringsprogram som mäter ut exakt rätt mängd tvättmedel och vatten, till varje tvätt.

Vi föredrar frontmatad. Det är betydligt lättare att fylla en sådan tvättmaskin samt att det är lätt att ställa tvättkorgen under för att senare gå och hänga upp kläderna, om man nu väljer det. En frontmatad tvättmaskin tar dock större plats än en toppmatad. En toppmatad tvättmaskin är alltså att föredra om utrymmet som tvättmaskinen ska användas i är trångt. 

En tvättmaskin kan i vissa fall likna en mobiltelefon i dagens samhälle. Det finns mängder med val och funktioner och i vissa fall kan det bli mycket. Den viktigaste funktionen för oss i en tvättmaskin är att den har en timer. Det gör det enkelt att tvätta för de som har upptagna liv.

Det är lite olika vad man nu är ute efter. Ska man leta efter en tvättmaskin till en hel familj så rekommenderar vi minst åtta kg. Tvättkorgen växer fortare än vad du tror och det blir mer effektivt att tvätta en större andel tvätt än mindre per gång.

Tänk på att aldrig fylla en tvättmaskin helt och hållet. Det finns en liten tumregel, försök att kunna lägga en hand ovanför tvätten – då vet du att det är tillräckligt med utrymme för att tvätten ska bli ren. Välj en tvättmaskin mellan 8–12 kg.

Det beror på hur den används och hur bra själva kvalitén är från början, men generellt sett så kan man säga att en tvättmaskin bör hålla i 10 år om den inte utsätts för något alldeles särskilt.

BUDGETVINNARE TVÄTTMASKIN: LG F4J6VN0W

LG billig tvättmaskin
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Budget och budget – det är en riktigt bra tvättmaskin för en ruskigt låg peng. Här får en tvättmaskin som passar en familj perfekt genom tvättkapaciteten på nio kilo.

Det här är en smart och energivänlig tvättmaskin som erbjuder centrifug upp till 1400 varv/min – vilket ger både en kort torktid och att vattnet som finns i kläderna ”slungas” ut ur kläderna och ner i avloppet.

Tvättmaskinen erbjuder, precis som alla tvättmaskiner vi har fått testa, en kolfri motor – vilket ger en mer tystgående tvättmaskin och med längre hållbarhet.

Ljudnivån på tvättmaskinen ligger på 53 dB och vid centrifug 74 dB. Det snabbaste tvättprogrammet – vilket vi tycker är viktigt – är på 30 minuter. Passa på att laga mat under tiden och tvätten är så gott som torr och ren när maten är i klar och uppäten.

PRISVÄRD TVÄTTMASKIN: Electrolux EW6F6449Q3

Electrolux tvättmaskin
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

En riktigt prisvärd tvättmaskin – är denna tvättmaskin från Electrolux, nämligen den smarta modellen som anpassas efter ditt liv, genom den smarta timer-funktionen.

Tvättmaskinen tvättar dina kläder på snabbprogrammet på 30 minuter och kan erbjuda en centrifugering på 1400 varv/min. Precis som på de andra tvättmaskinerna så blir därmed torktiden kortare och det är också bättre för miljön.

Att tänka på när du köper en tvättmaskin

Det är inte helt lätt att köpa en tvättmaskin och det är mycket man måste tänka på. Det finns flera olika modeller, funktioner, märken, topp- eller frontmatad och vad betyder nu igen energimärkningen? Vi hoppas att vår genomgång kan hjälpa er på traven innan dess att ni väljer att införskaffa er en tvättmaskin.

 

Vilken centrifugeringshastighet ska tvättmaskinen ha?

Är man en familj och man ska få vardagen att gå ihop rekommenderar vi en tvättmaskin med ett högre val av centrifugering. Centrifugering fungerar på det sättet att det slungar ur vatten ur tvätten och därmed är kläderna mer torra när de kommer ut. Därmed har kläderna mindre torktid. De vanligaste tvättmaskinerna har en hastighet på upp till 1 400/ 1 600 varv/minut, men vi rekommenderar er att försöka hitta en bra tvättmaskin som tillåter upp till 1 600 varv per minut.

Vad menas med energimärkning?

Det är enkelt – den förklarar hur energieffektiv din tvättmaskin är.

 

Lämna ett svar