Bästa tricksparkcykeln [2021] Vi testar marknadens mest populära tricksparkcyklar

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

För den mer avancerade sparkcykelåkaren som gärna använder sin sparkcykel för att utföra tricks finns det möjlighet att gå över till en riktig tricksparkcykel. En tricksparkcykel är en mer robust sparkcykel som inte har lösa delar vilket innebär att man normalt inte kan ändra höjden på styret eller vika ihop sparkcykeln. En tricksparkcykel väger också lite mer än en vanlig sparkcykel så att den ska klara av att tåla hårdare tag.

En tricksparkcykel kan man använda på ytor avsedda för trickåkning som exempelvis i ramper där man genom rampens utformning kan få hög fart och möjlighet att utföra olika tricks med sin sparkcykel. En tricksparkcykel kan därmed användas för att utföra tricks liknande de som man kan utföra med en skateboard i en ramp.

En tricksparkcykel passar för äldre barn som har ett bra balanssinne och har lärt sig att framföra och kontrollera en sparkcykel på ett säkert sätt. Rekommenderad ålder för att börja använda en tricksparkcykel är från 6-7 år och uppåt. En tricksparkcykel finns i olika utföranden, färger och priser, som vanligtvis börjar på cirka 700 kronor och upp till flera tusen kronor.

Säkerheten först! När ditt barn har kul på två hjul, se till att den använder en hjälm!

För att inte tappa bort erat barn när när den är ute med sin tricksparkcykel, så kan vi rekommendera att ni köper en gps-klocka för barn.

Testade tricksparkcyklar

i samarbete med PriceRunner

Stiga Trick Scooter Hood

Testvinnaren - Mest populära tricksparkcykeln 2020

Stiga tricksparkcykel testvinnare

i samarbete med PriceRunner

Trick Scooter My Hood är en tricksparkcykel som tål hårda tag då den har en kraftig konstruktion tillverkad i aluminium. Trick Scooter My Hood har en höjd på 81 centimeter, väger 3,6 kilo och klarar av en maximal belastning på 100 kilo. Trick Scooter My Hood är utrustad med kvalitetshjul på 100 mm med ABEC 7-kullager.

Tricksparkcykeln har också flexfenderbroms på bakhjulet och platta däck. Trick Scooter My Hood är en tricksparkcykel som passar för barn från 7 år och uppåt.

Madd Gear MGP Origin Pro Solid

Bästa tricksparkcykeln

Madd gear tricksparkcykel för barn

i samarbete med PriceRunner

Med en MGP Scooter Origin Pro Solid kan man enkelt utföra olika tricks på både asfalterad väg som i rampen. Denna tricksparkcykel passar lika bra för nybörjaren som för den mer erfarna tricksparkcykelåkaren. MGP Scooter Origin Pro Solid är utrustad med hjul på 110 mm med ABEC 9-kullager. Cykeln har också fotbroms för bakhjulet.

MGP Scooter Origin Pro Solid har en robust konstruktion i aluminium vilket gör att den tål hårda tag. Cykel har en höjd på 80 centimeter, väger 3,4 kilo och tål en maximal vikt på 100 kilo.

My Hood Trickbike 7.0

Billig men rejäl tricksparkcykel

Trick sparkcykel för barn

i samarbete med PriceRunner

Trick Scooter My Hood är en tricksparkcykel som tål hårda tag då den har en kraftig konstruktion tillverkad i aluminium. Trick Scooter My Hood har en höjd på 81 centimeter, väger 3,6 kilo och klarar av en maximal belastning på 100 kilo.

Trick Scooter My Hood är utrustad med kvalitetshjul på 100 mm med ABEC 7-kullager. Tricksparkcykeln har också flexfenderbroms på bakhjulet och platta däck. Trick Scooter My Hood är en tricksparkcykel som passar för barn från 7 år och uppåt.

Stiga Zap TZ kickbike

Rejäl tricksparkcykel från välkända Stiga

Stiga trick zap ssparkcykel

i samarbete med PriceRunner

Stiga Zap TZ är en tricksparkcykel som vänder sig till erfarna och skickliga åkare som vill få ut mer av sina tricks.

Cykeln är tillverkad i aluminium och är anpassad för att klara tuffa tag i samband med att man hoppar och tricksar med cykeln på asfalt eller i en ramp. Cykeln passar barn från 7 år och tål en maxvikt på 100 kilo.

Behöver man skydd när man åker tricksparkcykel?

När barnen leker med sin tricksparkcykel utsätts de för risker som gör att de kan falla och skada sig. Därför är det viktigt att de använder skyddsutrustning som bland annat hjälm, knäskydd, armbågsskydd och ett par robusta skor då de utför tricks med sin tricksparkcykel.

Kickbike eller tricksparkcykel?

Dessa två är i grund och botten samma sak.  När tricksparkcykeln, eller kickbiken kom ut kring 2000-talet, så hette det kickbike. Dessa var väldigt basic. När dessa tilltog i popularitet kring 2015 så ökade kvalitén och då inmyntades även namnet tricksparkcykel.

Lämna ett svar