Cykelhjälmar för barn [2021] Säkerheten först!

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

När ditt barn cyklar eller åker sparkcykel är det viktigt att den använder sig av en bra cykelhjälm som skydd. En hjälm skyddar den mest utsatta delen, skallen, för att motverka allvarligare skador som kan uppstå om de skulle trilla eller om någon annan olycka skulle inträffa. En hjälm kan såklart inte skydda mot alla olyckor, så det absolut viktigaste är ändå att förklara till sitt barn om de risker som finns och inte lämna de utanför uppsikten..

Barn med hjälmar

Etto Shark Cykelhjälm för barn

Etto shark blå cykelhjälm för barn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Etto Shark Cykelhjälm är en snygg cykelhjälm för barnsom är tillverkad i PETG och EPS vilket innebär att hjälmen har en låg vikt samtidigt som den har en hög densitet som gör att den absorberar slag mot hjälmen på ett bra sätt. Denna hjälm finns i två olika storlekar och har en bra passform som gör att den inte glider på huvudet.

Ettos cykelhjälmar är mycket säkra och uppfyller alla säkerhetskrav och är förstås även CE-märkt.

Stoy Barnhjälm

Stoy barnhjälm
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

En mycket snygg barnhjälm från företaget Stoy som har en rosa färg och passar för alla barn mellan 3–6 år. Hjälmens storlek går att justera genom en ratt. Detta gör att man att enkelt kan anpassa hjälmens storlek så att den får en bra passform och inte glider av eller sitter obekvämt. Hjälmen har en säkerhetssele med ett så kallat grönt säkerhetsspänne som öppnar sig själv om hjälmen utsätt för en större belastning, om exempelvis barnet fastnar med hjälmen i något. Hjälmen är också försedd med mjuka kuddar på insidan för maximal bekvämlighet. Hjälmen uppfyller alla säkerhetskrav och är CE-märkt.

Pinepeak Nelly Cykelhjälm för barn

pinepeak cykelhjälm för barn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Pinepeak Nelly är en modern och mycket stilfull cykelhjälm i vitt och rosa som passar de flesta barn upp till 7 års ålder. Hjälmen uppfyller alla standardkrav för hjälmar och är CE-märkt. Hjälmen är inte justerbar men finns i två olika storlekar för att passa alla barns huvuden.

Pinepeak Nelly har en mycket bra passform som gör att den sitter säkert på huvudet. Hjälmen har också ett säkerhetsband med det gröna säkerhetsspännet, vilket innebär att hjälmens lås öppnas automatiskt om barnen skulle fastna eller bli hängande i hjälmen så att barnet inte skadas av hjälmens säkerhetssele.

K2 Varsity Hjälm för barn

Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

K2 Varsity Hjälm är en fräck barnhjälm som kommer från företaget K2. Hjälmen passar utmärkt som huvudskydd i samband med att barnen cyklar, åker sparkcykel, skateboard eller utför andra aktiviteter där det finns en risk för att ramla eller utsättas för andra olyckor. Hjälmen kan justeras för olika barns huvudform så att den sitter säkert och inte hamnar på sniskan vilket kan leda till skador. Hjälmen har en svart färg med ett tufft utförande och finns i tre olika storlekar. Hjälmen uppfyller förstås alla säkerhetskrav och är CE-märkt. Dock saknar hjälmen ett säkerhetsspänne som öppnas automatiskt om barnet fastar i hjälmen vilket gör att hjälmen passar bäst för lite äldre barn.

Köpa cykelhjälm för barn online

På nätet finns det ett stort utbud av hjälmar att välja mellan till bra priser. Att handla hjälm på nätet är enkelt och säkert idag och oftast får man hjälmen hemlevererad redan inom någon dag. Betalning kan ske med kreditkort eller mot faktura och man har alltid möjlighet att returnera varan och få pengarna tillbaka om man inte är nöjd med produkten.

När man köper en hjälm till sitt barn bör man köpa en hjälm som har bra passform och som är avsedd för de aktiviteter som utförs. Det finns många tillfällen då en hjälm kan vara lämpligt att använda, utöver då barn cyklar eller åker på sparkcykel, som exempelvis då man vandrar i berglandskap, då barnen leker i studsmattan eller klättrar i klätterställningar.

Det finns ett stort utbud av cykelhjälmar att välja mellan, både då det kommer till modeller men också färger och utföranden. Man ska alltid välja en hjälm som är godkänd så att den klarar av de påfrestningar som den utsätt för då den används.

Cykla med ditt barn

Vill du ta med ditt barn på en cykeltur trots att han eller hon inte lärt sig cykla in ännu? Varför inte investera i en cykelvagn och åk på cykeltur med hela familjen!

Vad menas med ett grönt spänne?

Alla hjälmar för barn bör ha ett grönt spänne. Ett grönt spänne gör att om ditt barn skulle fastna med sin hjälm i till exempel ett träd, så löser hjälmen ut och barnet blir inte hängandes. Dessa är speciellt anpassade för att endast lossna vid ryck och inte om barnet skulle till exempel falla, då sitter den säkert på och skyddar huvudet, som är allra viktigast.

Lämna ett svar