Bästa lära-gå-stolarna [2021] Familjeinfo testar de mest populära gåstolarna

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Börjar det bli dags för en lära-gå-stol? Kul! Då har ni hittat rätt. Hos oss kommer ni hitta den bästa Lära-gå-stolen som finns på marknaden just nu. Ni kommer även hitta bra och ärliga utmanare. Lära-gå-stolar är populära lekredskap och utvecklar barnets sinne och motorik.

Testade lära-gå-stolar

Vilken ålder passar en gåstol till? Och när ska man börja med en lära gå stol? Det – och mycket mer – kan du läsa om längre ner i inlägget vid frågor och svar. 

En lära gå-stol är såklart en bra investering för ditt barns utveckling, men även en hoppgunga för barn hjälper ditt barn att lära sig motorik och koordination. 

BÄST I TEST: Beemoo Happy Lära-Gå-Stol

Beemo lära-gå-stol

Bästa pris hittas hos:

Lära-gå-stolen från Beemo är en populär och oerhört prisvänlig gåstol. Den går loss för under 300 kronor och den har allt som man eftersöker – så egentligen behöver vi inte gå vidare i testet, utan införskaffa er denna. 

Gåstolen är utrustad med ett ljudligt aktivitetsbord för ökad stimulans för ditt barn. Aktivitetsbordet har, förutom ljud, också ljus och rörelse. För extra säkerhet så är gåstolen också testad gällande EN-standard kring trappsäkerhet. 

Gåstolen finns i flera färger, klicka er vidare här för att se de. 

– Justerbar höjd för att passa barnets längd
– Swivelhjul för att ditt barn lättare ska kunna ta sig fram
– Mjuk sittdyna
– Avtagbar klädsel

SMART: Lära-gå-stol 1-2-3 Hearts, Hauck

hearts hauck lära-gå-stol

Lära gå stolen från Hauck är en ”smart” gåstol. Det är en såkallad – tre-leksaker-i-en. Den följer ditt barn under uppväxten för att först användas som en gå-stol, därefter som en gå-vagn och till sist som en leksak. Gåstolen, eller – Ride on 1-2-3, är en populär och rolig produkt som används av många familjer.

Hauck har tänkt mycket det visuella och vi gillar mycket att cockpiten ser ut som en bil, och att den är utrustad med en ratt, två speglar, stora blinkers och tuta. För att få lite ljud är den också utrustad med en ”radio” – så att barnsånger börjar spelas.

Vidare har en den avtagbar musikpanel och är utrustad med en smart bromsfunktion. Självklart är den höjdjusterbar.

Vi tycker att den här prylen är oerhört smart, prisvänlig och rolig och tycker att fler familjer än vi borde testa den.

PREMIUM: Beemoo Walkers Lux med Gungfunktion

beemo walkers lära-gå-stol

Bästa pris hittas hos:

Vår premiumvinnare är stolen från Beemo, en gåstol med gungfunktion. 

Som tidigare testad gåstol så är denna också utrustad med ett aktivitetsbord för en ökad stimulans, med ljus, ljud och rörelse. Så klart är gåstolen testad enligt godkända krav kring trappsäkerhet. 

Eftersom stolen är utrustad med en gungfunktion, så ger den fler möjligheter för ditt barn att använda den. 

– Justerbar höjd
– Svängbara framhjul som gör gåstolen lättare att styra
– Mjuk sittdyna
– Testad enligt gällande EN standard och uppfyller kraven EN 1273, även gällande trappsäkerhet

UTMANARE: Moweo Ferrari Lära-Gå-Stol

moweo ferrari lära-gå-stol

Vår utmanare är stolen från Moweo. En ferrari-stol som garanterat ger en hög och säker gånghastighet för ditt barn. 

Gåstolen är självklart utrustad med ett aktivitetsbord där barnet stimuleras av ljud, ljus och rörelse. 

– Justerbar höjd
– Avtagbart lekbord med musikfunktion

FRÅGOR OCH SVAR OM GÅSTOLAR

När kan man börja använda lära gå-stol?

Du kan börja använda en lära gå-stol för ditt barn redan när det är sex månader. Då har barnet nog redan upptäckt allt roligt med att vända sig och försöka krypa och vill ha något nytt att upptäcka och utmanas inför. Men det viktiga är att när du ska börja använda lära gåstol så är det mycket viktigt att ditt barn kan sitta, annars är det inte tillräckligt stark för stolen.

Vad är användningsområdena för Lära-gå-stol?

En gåstol är otroligt roligt och lärorikt för barnen. Det utvecklar barnens motorik och ger barnet möjlighet att upptäcka saker själv. Barnet är alltid säkert, så länge man följer säkerhetsreglerna, och det kommer garanterat alltid har roligt. Har det inte roligt när det går, så är instrumentpanelen rolig.

Är en gåstol bra för barn?

Ja, om du använder det måttligt. Det är inte bra för barnet att sitta för länge i stolen.. Se till att alltid ha uppsikt, eller att barnet är i ett område där det inte kan inträffa något, när de använder stolen.

Lämna ett svar