Bugaboo Donkey2 Duo – den holländska super-syskonvagnen!

Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyshop.se

ALLMÄNT

Bugaboo Donkey2 – den nya succén! Eller? Donkey2 kommer med samma grundfunktioner som föregångaren Donkey, men har uppdaterats i design, förbättrat materialval och har skumfyllda hjul. Den här vagnen gör det enkelt att gå ut med två barn, men lika enkelt kan du skjuta in chassit i sidled och använda ett barn och den andra delen som en korg. En korg där du kan förvara leksaker, ballerinakex eller något annat gott…

Märket Bugaboo är ett holländskt företag som lanserades 1996 och blev snabbt en mode-imitation då det 2001 var med i det då populära programmet Sex And The City. De som använder sig av Bugaboo idag brukar oftast vara en person som har koll på trender och en sund ekonomi – då prisklassen på vagnarna är i de övre kategorierna.

 

BUGABOO DONKEY2 DUO

Donkey2 kommer med nya skumfyllda hjul – men med än dock samma lätta navigationsmöjlighet. De är punkteringsfria hjul och du har en möjlighet att både använda de främre hjulen svängbart, men även till ett fixerat läge, genom att man trycker ner en plastknapp. Personlig rekommendation är att använda det i det fixerade läget när det är vintertid, dvs snö och blask. Då blir det inte lika tungt att köra.

Vagnen kommer med 17(!) olika konfigurationer. Det är på grund av de alla olika utbytbara sitt- och liggdelarna. Bugaboo gör dock inte avkall på någon komfort eller säkerhetsmässigt detalj. Den mest unika funktionen är att chassit kan dras ut och skjutas ihop på bredden, med bara på några klick så ändras vagnen från Mono till Duo. Donkey2 duo är smal och praktisk nog för att använda i utrymmen och döröppningar.

Vikten på Bugaboo Donkey2 Dou ligger på med en sittdel, 13 kg och med två sittdelar, 15kg, inte så tungt när den är hopfällbar. Detta gör den väldigt praktiskt och enkel att både fälla ihop, men även att bära in i bilen. Det är dock viktigt att när man fäller ihop vagnen, så ska man se till att skjuta ihop chassit och stapla övriga delar inpå. Gör du inte detta, och du även har kvar ligg- alternativt sittdelen, så blir vagnen oerhört klumpig.

Donkey2s sittdel är ergonomisk och kan vinklas i tre olika lägen, likt andra modeller – ligg-, vilo- och sittläge. Ska du byta från ligg- till sittdel, så byter man tyget till samma ram som den tidigare delen. Praktiskt, vilket gör att vagnens reservdelar inte tar så stor plats.

Vid beställning av en Bugaboo Donkey2 duo har du – likt andra modeller – en stor väljarfrihet. Du kan välja färg på chassit; svart eller aluminium. Du kan välja andra färger på suffletterna i allt från canvastyg med melerade och mönstrade färger, till mjukare pikétyg för de enfärgade. Du får också välja färg på vagnstyget.  

Familjeinfo.com Rekommenderar

Varför vi på Familjeinfo rekommenderar vagnen är på många sätt obeskrivliga. Man måste känna vagnen för att förstå. Den är oerhört lätt, den är lättrullad och kan anpassas för ett alternativt flera barn. Den har vändbara sittdelar där man kan ändra från tre olika alternativ. Du kan även ställa vagnen från mono till duo via några få klick.  

Vagnen är utrustad med en fempunktssele, som är utrustad med separata remmar. Du kan enkelt justera axelhöjden på den. Dessa selar klickas senare ihop med samma selfäste.

Nackdelen med vagnen är det höga priset och att regnskydd måste köpas separat. Utöver det hittar inte Familjeinfo några mer nackdelar.

Övrigt

Hur har vi kommit fram till ovan nämnda recension? Jo, dels använder vi en av dessa vagnar privat, men vi har även använt oss av sociala medier, andra diverse internet forum, Bugaboos hemsida och övriga inputs.  

Lämna ett svar