Bästa Startpaket och babybox [2021] Perfekt för nyblivna mammor

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Babybox – vad är det?

Babybox är ett nytt fenomen som har kommit till Sverige. Det är ett paket som har börjats med att introduceras i Finland och som senare har nått andra världsmarker. I Finland började regeringen att skicka ut dessa boxar gratis till blivande föräldrar – men i andra delar av världen är det enskilda företag som sänder ut boxarna och det är ett varierat pris

Boxarna innehåller allt som man behöver för att underlätta livet med er nyfödde. Det är små- och stora saker till både mamman och barnet. Till exempel blöjor, kläder, tvättlappar, sängkläder, bröstpump och förlossningsbindor till mamman.

I Sverige finns det flera alternativ – vi ska ta upp de bästa boxarna som vi tycker varierat på pris, utbud och kvalitet.


POPULÄRAST: APOTEKET KOMMA-HEM-PAKET

Det populäraste paketet av de alla. För ungefär 400 kronor så får ni en rad olika produkter som är bra att ha vid hemkomsten från förlossningen.

Vad finns då i paketet? 
Vi finner bland annat blöjor, babyolja och våtservetter. Mer finns också bomullspinnar, nagelsax för barn, den otroligt bra hudkrämen Inotyol och även förlossningsbindor.

Det kan mycket väl vara så att det inte innehåller exakt allting som ni själva önskar ha hemma. Men det är ett bra början som gör det lätt att organisera upp sig.

KOMPLETT BABYBOX: Apoteket startpaket baby

Det mest kompletta paketet av de alla. För ca 700 kronor så får ni en mängd produkter som är anpassade för er och eran baby. 700 kronor må låta dyrt, men du får faktiskt dessa produkter billigare om du köper denna box än om du hade köpt dem separat.

Vad finner vi i paketet?
I paketet hittar vi blöjor, babyolja och våtservetter. Självklart parfymfria. Mer finns också napp, febertermometer, tvättkompresser, nagelsax, den otroligt bra hudkrämen Inotyol, badbomullspinnar och koksaltlösning.

BUDGET: Komma-hem-paket-mamma

Vårat budget-alternativ är ett paket som passar alla blivande mammor. För under 300 kronor så får ni en riktigt bra början på eran hemkomst från sjukhuset.

Vad finns då i paketet?
Vi finner Apoliva Förlossningsbinda, Natusan Baby Amningskupor, Purelan, Apoteket Handdesinfektion och Apoteket Skyddande Handkräm.

Amningskupor är suveränt och kan enkelt fästas i din bh, linne, tröja eller liknande för att förhindra att läckage som kan uppstå vid amning ger ifrån sig fläckar. Något som mer är bra är bröstvårtssalvan Purelan. Det är en salva som används för att smörja bröstvårtor innan amning. Det är en salva som innehåller 100% ren lanolin (ullfett).

UTLÅTANDEN FRÅN VÅRA TESTARE!

Vi har fått testa Apotekets "Komma-hem-paket". Vi har fått ett prisvärt paket som innehåller de mest väsentliga produkterna till både mig - som mamma - och vår bebis som storken kom med! Vi lämnar våra goda rekommendationer till nya familjer.

Fam. Nilsson

Jag har fått använda mig av paketet som är riktat mot mig som mamma. Det innehöll sådant som jag tyckte var skönt att vi hade hemma efter det att vi kom hem från BB. Det var avkopplande att inte behöva tänka på att skriva upp det på inköpslistan - dessutom sparar man ett par kronor.

Sara Påhlsson

UTMANARE: Ergobaby Startpaket Nyfödd

Ergobaby startpaket nyfödd
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Ett lite udda startpaket. Detta är ett startpaket som är anpassat mer för den funktionella delen och som fungerar både för mamma som pappa.

Vad finns då i paketet? 
Vi finner en grå Ergobaby 360 Bärsele med spädbarnsinlägget EasySnug och en praktisk haklapp samt Ergobabys patenterade ”Swaddler” – en mysig benpåse att bädda in barnet i. Medföljer gör även den ergonomiska och populära amningskudden ”Natural Curve”.

Kanske även vårat test av gravidolja mot bristningar intresserar dig?

Amningspaketet

En mycket prisvärd babybox för dig som ska börja amma. För under 400 kronor så får ni produkter som hjälper er att komma igång med amningen.

Vad finner vi då i paketet?
I paketet hittar vi amningskupor, bröstvårtssalva, bröstvärmare och amningsnapp.

UTMANARE: Cantena Startpaket Baby

Ett lite udda, men oerhört bra startpaket. Detta är ett startpaket som är anpassat för dig som mamma – både när det gäller mode och komforten när det gäller amning.

Vad finns då i paketet?

– Amnings Poncho Svart
Ett snyggt och smart plagg som är anpassad för amning, men fungerar så klart även om du inte ammar.

– Amnings Bh Svart
En BH som är tillverkad i mjukt och stretchigt material och är oerhört funktionell gällande amning.

– Bröstpump Manuell
En otroligt enkel och användbar bröstpump, som har två olika lägen.

– Sandhamn Skötväska Regatta
En snygg och smidig skötväska i svart. Den är trendig och otroligt populär.

Varför ska jag köpa en babybox eller starpaket och inte varje produkt var för sig?

Det är ett ganska så enkelt svar – du sparar pengar. Företagen har satt ihop boxarna för att de på så vis kan sälja flera produkter på samma gång, och kan därmed ge dig som kund ett bättre pris.

Lämna ett svar