Bästa Lekstugan [2021] Vi listar de mest populära Lekstugorna i trä

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

En lekstuga är något som varje barn önskar sig och gör att barnen vistas mer utomhus. I en lekstuga kan barnen själva ordna med inredning och ha en privat plats där de i lugn och ro kan reflektera över livet. En lekstuga är också en bra förvaringsplats för alla uteleksaker så att barnen enkelt har tillgång till dessa när det är dags att leka.

Det finns ett flertal olika typer av lekstugor att välja mellan, allt från enkla byggnader till mer bastanta lekstugor. Lekstugor köper man omonterade och får sedan montera ihop dessa själv på tomten. En lekstuga är normalt på några få kvadratmeter men kan ge barnen tillräckligt med utrymme för att de ska kunna vistas i lekstugan för att leka. Lekstugor finns också i olika utformningar vilket gör att det går att hitta en lekstuga som smälter in på tomten. En lekstuga passar för barn i alla åldrar och är tillverkade så att det inte ska finnas några hörn eller andra utstickande detaljer men ofta också med säkerhetsdetaljer så att barnen inte gör sig illa genom att exempelvis klämma sig i en dörr.

Vår premiumvariant är den populära lekstugan i trä, som bland annat inrymmer en rustchkana. 

Vår budgetvinnare är lekstugan från Woodlii, en oerhört enkel men såklart ändå rolig  lekstuga som ditt barn definitivt kommer att uppskatta.

Populär: Lekstuga i trä för barn, Milan

Lekstuga trä Milan
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Lekstuga i trä, Milan från tillverkaren Axi är en mycket stilfull och rent ut sagt en prydlig lekstuga som passar på allas tomter. Lekstugan är tillverkad i trä som är noggrant slipad så att barnen inte ska få stickor eller andra skador. Fönstren består av plexiglas och fönstren och dörren stängs med hjälp av barnvänliga magneter och har en konstruktioner som förhindrar att barnens fingrar kommer i kläm.

Denna lekstuga passar för barn mellan 2-10 års år och levereras omonterad. Lekstugan har måtten 1,80 m x 1,75 m, vilket ger en total yta på 3,15 kvadratmeter. Lekstugan tar cirka 1,5 timmar att montera ihop hemma på tomten.

Budgetalternativ: Woodlii Lekstuga, Vit/Rosa

Woodlii Lekstuga

Woodlii Lekstuga är tillverkad i gran och har träfärgade väggar och rosa tak, vilket ger lekstugan ett ganska sött utseende. Stugan har ett utrymme på 1,12 m x 1,13 m vilket ger en totaltyta på 1,2 kvadratmeter.

Lekstugans dörr och fönster är öppningsbara och hela lekstugan väger totalt 34 kilo, vilket innebär att det är enkelt att flytta på den om behov uppstår. Väggar och tak är impregnerade vilket innebär att lekstugan kan stå ute året om. Dock bör stugan täckas in under vintern.

PREMIUM: Lekstuga i trä, Max

Lekstuga i Trä Maxi
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Lekstuga i trä, Max från Axi är en spännande lekstuga där barnen kommer att tillbringa många timmar varje dag. Lekstugan monteras på en träställning vilket innebär att stugan ligger belägen drygt 1 meter över marknivå. För att ta sig in i lekstugan så finns en stege upp till verandan. Det finns också en rutschkana som barnen kan använda för att ta sig ned från lekstugan. Under lekstugan så finner man en sandlåda vilket innebär att denna lekstuga kan erbjuda barnen både en privat plats att leka på men också massor av aktiviteter.

Lekstugan är tillverkad i trä och levereras omonterad. Monteringen av lekstugan tar cirka 3 timmar. Lekstugan kan stå ute året om. Lekstugan har öppningsbar dörr och fönster och är försedd med flera olika säkerhetsdetaljer så att barnen inte skadar sig då de leker.

UTMANARE: Lekstuga EMIL 3,2 M²

Lekstuga i trä stor Emil

Emil är en riktigt snygg lekstuga som har innermåtten 3,2 kvadratmeter och en totalyta på 4,5 kvadratmeter, inklusive verandan. Lekstugan rymmer upp till 6 barn samtidigt och ska hålla för barn upp till 50 kilo.

Lekstugan säljs omonterad och ska monteras på gjutna plintar eller någon annan form av grundlösning. I paketet ingår ett trägolv men man får köpa till takpapp för taket. Det ingår också plexiglas för montering i fönster men paketet saknar dörrhandag, vilket får köpas till. Lekstugan är tillverkat i obehandlat trä vilket innebär att det krävs att lekstugans väggar och golv oljas in, grundmålas och sedan ytskiktsmålas.

Hela lekstugan väger cirka 500 kilo vilket innebär att den monteras permanent utomhus. Under vintertid så bör lekstugan täckas in och taket hållas rent från snö.

Finns det några regler kring hur stor lekstuga man får ha på tomten?

Ja, det gör det. Du kan t ex inte ställa ett attefallshus på tomten och använda det som en lekstuga – utan att behöva skapa krångliga bygglovsritningar

Du får ha en lekstuga som är max 15 kvm stor på din tomt. Det finns dock olika regler för vilken kommun du bor i. Så ska du köpa en lekstuga som permanent installeras på din tomt – kontakta din kommun. 

Lägga in golv i lekstugan

Vill du förhöja realismen i lekhuset så kan du även sätta in riktiga golv. Här finns en bra guide som berättar om vilka olika typer av golv som finns så att du enklare kan planera ditt projekt.

Vid vilken ålder kan man köpa en lekstuga?

Det är helt individuellt. Men från 1-års åldern är ett relativt bra spann. Då kan barnet ta för sig mer, men många barn – inte alla – har också börjat lära sig alternativt håller på att lära sig gå. 

Vad tittade ni på vid recension av lekstugorna?

Det som var viktigt för oss var att lekstugan skulle ha en bra kvalité, med ett gott säkerhetstänk – men också hur lekstugorna framställs. Var de tillverkas och så vidare. 

De lekstugorna som är valda är valda med omsorg och vi ger våra bästa rekommendationer för dom. 

Lämna ett svar