Bästa solkrämen för barn [2021] Skydda mot solens farliga strålar med solskydd anpassat för barn

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Under sommarperioden är det vanligt att barn väljer att leka ute med kompisar. Eftersom barn är mycket aktiva så tänker de sällan på riskerna med att utsätta sig för solen under längre stunder. Detta kan därför kan orsaka en del skador. Av denna anledning är det mycket viktigt att man smörjer in barnen med en solskyddande kräm innan de går ut och leker i solen. Barn har en mycket känsligare hud än vad vuxna har och behöver därför extra skydd för att inte få skador från solen.

 

Solkräm för barn

 

Det finns flera solkrämer att välja mellan men för barn så krävs det en solkräm med en hög solskyddsfaktor som ger ett bra skydd på solens UV-strålar. Utöver solkräm är det också bra om barnen även har andra former av solskydd som exempelvis en solhatt eller ett solskydd på vagnen.

När man ska köpa solkräm för barn ska man välja en solkräm som har en solskyddsfaktor på 50+. Solkrämen ska också vara vattenresistent så att den inte rinner av då barnen badar eller svettas. Solkrämen bör även vara av en sort som snabbt sjunker in i huden så att den inte klibbar eller så att sand fastnar på huden.

La Roche-Posay Anthelios wet skin lotion barn SPF/solskyddsfaktor 50+

Solkräm för barn la roche antelios

Denna solkräm från La Roche-Posay är speciellt anpassad för barn och personer med känslig hud. Den har en solskyddsfaktor på 50+ och ska appliceras på huden innan barnen går ut i solen för att ha optimal effekt. Solkrämen är vattenresistent vilket innebär att den inte rinner av då barnen badar eller svettas. Det betyder att solkrämen kan smörjas in även på blöt hud. Krämen torkar snabbt utan att lämna efter sig en fet hinna, vilket också gör att sand och annan smuts inte fastnar på huden. 

Denna solkräm är parfymfri, fri från alkohol och innehåller inga allergiframkallande ämnen.

ACO Sun kids lotion spf/solskyddsfaktor 50+ 250 ml

Aco solkräm för barn

ACO Sun kids lotion har en solskyddsfaktor på 50+ vilket gör att den ger barnens hud ett bra skydd mot solens UV-strålar. ACO Sun kids lotion är en lotion för barn och personer med känslig hud. Denna lotion är extra vattenresistent vilket betyder att den inte rinner av eller tappar skyddsförmågan om barnen badar eller svettas. Den absorberas dessutom snabbt av huden vilket gör att den inte kladdar samtidigt som sand och annan smuts inte fastnar på barnens hud då de leker. 

ACO Sun kids lotion innehåller dessutom ACO:s Triple Moist Complex vilket hjälper till att återfukta huden så att den inte blir torr i solen. Den använder sig även av fotostabila UV-filter som skyddar mot solens UVA-strålar och mot UVB.

Denna lotion är fri från alkohol och parfym.

EVY Sunscreen Mousse Kids SPF/Solskyddsfaktor 50

Evy solkräm för barn spf 50

EVY Sunscreen Mousse är främst framtagen för barn eller personer med känslig hud men kan användas av alla som vill ha en hög solskyddsfaktor. Evy Sunscreen Mousse är skonsam mot huden och kan även användas av små barn från att de har fyllt 6 månader. Denna mousse har en solskyddsfaktor på 50+ och ger ett bra skydd mot cirka 98 procent av solens UV-strålar. Moussen appliceras på barnens hud innan de går ut i solen för maximalt skydd. EVY Sunscreen Mousse varken kladdar eller lämnar efter sig någon fet hinna utan absorberas snabbt av huden. Den är även extra vattenresistent vilket gör att den fortfarande ger ett bra skydd även då barnen badar eller svettas.

EVY Sunscreen Mousse innehåller ingen parfym, alkohol, nanopartiklar eller några allergiframkallande ämnen.

Nivea Sun Kids Sentitive Roll-On SPF/Solskyddsfaktor 50+ 50 ml

Solkräm för barn Nivea

Nivea Sun Kids Sentitive Roll-On är lämpad för barn och personer med känslig hud. Med denna roll-on applicerar man snabbt och enkelt ett solskydd på barnens hud. Nivea Sun Kids Sentitive Roll-On innehåller ingen parfym eller några allergiframkallande ämnen. Den är dessutom vattenresistent och klibbar inte, vilket också gör att sand inte fastnar på huden.

Solkräm för barn utan kemikalier

Barn har mer känslig hud än oss vuxna. En vanlig hudsjukdom som ofta drabbarn barn i ung ålder är eksem, både för barn med och utan eksam kan det vara bra att använda en giftfri solkräm utan kemikalier och parfym.

Vilken solskyddsfaktor behöver ett barn?

Detta varierar beroende på hur känslig deras hudpigment är. Vi rekommenderar dock att man hellre börjar med en hög solskyddsfaktor än en låg. I början på sommaren är det extra viktigt att man smörjer noggrannt och med en hög solskyddsfaktor. Allt eftersom sommaren går så lär man sig hur mycket man behöver smörja och huden blir även mer van

Jag har bara hudkräm med låg solskyddsfaktor - hjälp!

Om du har en solkräm för barn med en låg solskyddsfaktor så hjälper det att smörja flera gånger. Om du till exempel har en solkräm med en solskyddsfaktor på 25, så kan du smörja barnet en gång, låta det torka in för att sedan smörja en gång till innan ni går ut i solen. Den effektiva solskyddsfaktorn är då 50.

Bästa solkrämen för barn

Det finns ingen solkräm som är absolut bäst för barn, då alla barn har olika förutsättningar. Vi rekommenderar dock en solkräm utan parfym och med så få farliga kemikalier som möjligt. Solkrämer som är anpassade för barn brukar generellt sett ha dessa egenskaper.

Skydda barn från solen

Det finns fler sätt än solkräm för att skydda ditt barn från solen. Vi har testat tre andra metoder. Solhattar för barn är utmärkt för kortare promenader i solen men även som ett komplement till solskydd. UV-tält barn är perfekt att ha hemma i trädgården och en UV-dräkt är jättebra att ha för de barn som är extra känsliga.

Lämna ett svar