Bästa Skridskorna för barn [2021] Rolig Vinterlek på is!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vintern är här, eller ja – snön kanske inte är här i stora delar av Sverige – däremot är kylan och årstiden vinter här. Med vinter kommer många roliga vinterlekar, bland annat att åka skridskor. Skridskor är något som sprider glädje och är också något som gör att barnen aktiverar sig.

Vår testpatrull har nu kommit fram till de skridskorna som är bäst för barn när det kommer till funktionalitet, pris och bekvämlighet.

I det här testet siktar vi inte in oss mot ”hockeyrör” – det vill säga skridskor för sådana som utövar hockey aktivt. Utan här riktar vi in oss mot skridskor som fritidsaktivitet.

Bäst i test är skridskon från märket PROS. Med dess smarta funktionalitet och det oslagbara priset så är de helt enkelt bäst i test, men även testets budgetvinnare.

Vår premiumvariant är Rink raven från det populära och kända märket K2. Rink raven hjälper ditt barn att hålla balansen så den är perfekt för nybörjare!

Viktigast av allt, glöm inte att även köpa en hjälm för barn innan ni skickar ut era små på isen!

BÄST I TEST: PROS Skridsko för barn

Skridsko för barn

De här smarta och komfortabla skridskorna från märket PROS är vårt bäst i test. Skridskon har en inlines-inspirerad sko med tillhörande stöd och ankelstoppning – allt för att få bra stöd och bekvämlighet.

Barns fötter växer – växer något så enormt fort, vilket gör att man som förälder bör köpa skridskor som har anpassningsbar storlek. Det har självklart de här skridskorna. De är justerbara och med hjälp av en enkel snörning, kardborreband och snabbspänne gör skridskon åkningen till en lätt och trygg match.

UTMANARE: PROS Ishockey skridsko barn

Skridskor för barn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Som utmanare har vi också en skridsko från märket PROS. Den här gången en skridsko som är ishockey-inspirerad. Den har inte de smarta kardborrebanden eller snabbspänne, utan här spänner du åt dem med hjälp av snörning.

Skridskorna är stabila, enkla att använda och oerhört bekväma, tack vare den anatomiska ankelsupporten, den vadderade plösen och att PROS har valt att lägga in en Eva-innersula. Skridskorna kostar inte många hundralappar heller.

UTMANARE: SportMe – justerbar barnskridsko

Skridsko för barn grön
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Dessa justerbara skridskor från märket SportMe är enkla att använda. Genom att de är utrustade med en skena som redan från början är redo att åkas på utan att de behövs slipa – och möjligheten till att justera storleken, så gör de skridskorna till en bra utmanare.

Skridskorna är enkla att snöra på sig och det ger också en ökad stabilitet genom snabbspännet och kardborrebandet.

PREMIUM: K2 Rink Raven Ice Boa skridsko för barn

Skridsko för barn med boa snabbfäste
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Vår premiumvariant är ett par snygga skridskor från det populära märket K2. Skridskon är enkel att ta på, den har varken snörning eller några andra spännen – utan ett så kallat ”boa”-spänne. Detta fungerar genom att du snurrar på ett litet hjul för att spänna på skridskorna. Skridskorna sitter på inom några sekunder och det är lätt att göra finjusteringar för att hitta den perfekta passformen.

K2 har valt att satsa mycket på deras integrerade bladfäste. Det är en funktion som gör det lättare för barnet att hålla balansen. Skulle dock barnet ramla och det samlas mycket snö på skridskona, så har K2 satt dit ett borstat fodrat i ett vattenavvisande material – så att inte barnets fötter blir kalla, utan håller sig varma och torra. Självklart är skridskon anpassningsbar när det gäller storlek, allt för att hänga på ditt barns växande fötter.

KLASSIKERN: PROS Konståkning skridsko för barn

konståkningsskridsko för barn

Bästa pris hittas hos:

De här klassiska konståkningsskridskorna från märket PROS är precis som de låter – klassiska. De är ett par vita skridskor som har en fin retrolook. I retrolooken så får du med en hög häl, skridskoskena i stål och en tåhack, allt för att kunna göra roliga saker på isen.

Köpguide för skridskor till barn

Vad är viktigt att tänka på när man köper skridskor?

Vi anser att man ska köpa skridskor som är enkla att använda, men också ger en stabilitet för att undvika skador. 

Vad för tillbehör behöver mitt barn innan de åker skridskor?

Skyddsutrustning! Det viktigaste är en hjälm men du bör även investera i knä och armbågsskydd.

Vad kostar ett par skridskor för barn?

De billigaste kostar ungefär 249 kronor och de dyraste kostar max tusen kronor.

Lämna ett svar