De bästa vinterskorna för barn inför vintern 2021 – håll de små fötterna varma

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Snart är det vinter igen, och det är väl värt att investera i ett par bra vinterskor för barnen. Barn brukar tycka om att vara ute och leka i snön, och då är det viktigt med skor som håller värmen och som är vattenavvisande. Att få blöta eller kalla fötter är inte roligt för någon! Här kommer några av våra förslag på bra vinterskor för roliga vinterdagar. En bra vintersko brukar även hålla så att de kan ärvas till yngre syskon, kusiner eller kompisar.

Bra vinterskor för barn: Kavat Frånö WP

Frånö vinterstövlar för barn bruna

Fina vinterkängor för barn från Kavat i plommon och svart, som här finns att beställa i storlekarna 24 till 30. De är helt vattentäta, och har förstärkta sömmar. Inuti är de fodrade med fleece som håller värmen på ett bra sätt. Sulorna är tillverkade av naturgummi, och är slitstarka och tåliga. På vinterkängorna finns det även reflexer, vilket kan vara bra om man är utomhus under mörka dagar. Kängorna är även biologiskt nedbrytbara och tillverkade av delvis återvunnet material – ett stort plus för miljövänligt tänkande!

Populära vinterskor för barn: Nordbjørn Polar Vinterstövel, Black

Nordbjörn vinterstövel för barn svart

En kraftig vinterstövel från Nordbjørn. Skon håller ditt barns fötter torra, genom den rejäla sulan och det höga och stabila skaftet. Tillsammans med  ”Triple-tex”- membranet så är skon också vindtät och ger fötterna en bra möjlighet till att andas och vädras. 

Skon är enkel att ta på sig, genom de praktiska flärparna i häl och plös. Och stöveln knäpps med hjälp av kardborrband. 

Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Prisvärda vinterstövlar för barn: Nordbjørn Polar Leo

Leo vinterskor för barn camouflage

Polar är en vinterstövel från Nordbjørn; den här är leopardmönstrad och finns i storlekarna 22 till 35. Kängan har ett högt skaft som hjälper till att hålla fötterna varma och torra, och en tjock sula. Den är även både vatten-och vindtät, samtidigt som den låter foten andas.  Stövlarna har även kardborrband, vilket gör det lätt även för mindre barn att ta av och på skon själv. En bra och prisvärd sko till vinterns alla lekar!

Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

KVALITÈ: Superfit Culusuk GORE-TEX Känga, Grey/Red

Vinterskor för barn röda och svarta

Culusuk är en rejäl vinterkänga i gore-tex från Superfit, som här finns i storlekarna 30 till 35 för de lite äldre barnen Ovandelen av kängorna är tillverkade i mocka, och de har ett varmt syntetfoder; de har även ett lager med gore-tex som gör dem både vatten-och vindtäta. Kängorna har dubbla kardborrband, och en tjock sula som fäster stadigt på marken. Culusuk blev utsedda till Bäst i test i Testfaktas test av vinterkängor 2017. Här får du en vinterkänga av hög kvalitet.

Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Mest prisvärda : Viking Windchill GTX Vinterkänga för barn

Viking säker vintersko för barn

Windchill FTX är en svart vinterkänga från Viking Footwear, och finns i storlekarna 20 till 30. Det här är en klassisk vinterkänga med högt skaft. Den är fodrad med ull som hjälper till att hålla värmen väldigt bra, och har en sula av naturgummi. Sulan har ett grovt mönster, vilket ger ett bra fäste på hala underlag. En dragsko fram och en hälla bak gör det lätt att få kängan av och på foten samt gör att du kan justera storleken lite grann. Windchill utsågs 2013 till Bäst i test i Vi föräldrars test av vinterkängor, och fick där högsta betyg. Här får du bra och rejäla vinterkängor!

Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Köpguide vinterskor för barn

Det är mycket att tänka på när man ska köpa en ett par vinterkängor. Såsom om de är fodrade. Är det ull eller inte ull? Behöver jag ha en extra sula? De frågorna som vår testpatrull har kommit fram till, redovisar vi för er här i vår köpguide. 

Är alla vinterskor fodrade?

Oftast. Vi rekommenderar att ni alltid använder er av en tjockare socka/strumpa, för att bibehålla värmen. Vad är inte bättre än ett par sköna ullstrumpor.

Hur rengör man vinterskor för barn?

Det beror helt på vad det är för material. Vi tvättar aldrig våra skor i tvättmaskinen. Det vi rekommenderar är en lätt fuktig trasa för att göra skorna rena igen. Se till att aldrig torkas vinterskorna i torktumlaren. Torkskåp går som oftast bra. Men för att vara på den säkra sidan – läs instruktionerna på skorna.

Vad är viktigt att tänka på när man köper vinterskor till barn?

Försök att köpa skor som har gore-tex material – eller liknande. Det gör att skorna är mer tåliga för vatten och annan fuktighet, såsom snö och liknande. Dessutom ska ni se till att skorna andas bra och gör så att fötterna inte blir instängda. Barn rör på sig otroligt mycket och det är viktigt att fukten som skapas kan komma ut.

Vill ni lära era barn att knyta själva, så införskaffar ni er vinterskor för barn med snörning. Dock har de flesta skor utrustats med kardborreband, vilket gör det lätt för barnen att ta på sig skorna. Med hjälp av flärparna och kardborrebandet så kan barnen allt som oftast ta på sig skorna själv – så länge de vill det förstås… Vi rekommenderar också dragkedja som alternativ till kardborreband.

Är Nordbjørn polar vinterstövel bra skor för barn?

Nordbjørn polar är ett par populära vinterskor för barn med hög kvalitet. Det är ett par skor vi själv har testat och som har hög kvalitet. De har triple-tex membran som gör att skon är vindtät men även andas väl. Om ditt barn är ute efter nya vinterskor så kan vi starkt rekommendera dessa!

Vad för tillbehör rekommenderar ni?

Vi rekommenderar ett par sköna ullstrumpor och om skorna är stora – en extra sula. Ullstrumporna är till för värmande, men också för att det transporterar bort fukt och håller – trots väte, fötterna varma. Så ett par tunna ullstrumpor och en extra tunn sula är att rekommendera.

Vi hoppas att du hittar en bra vinterkänga till dina barn – och att ni får det roligt med pulkaåkning och snögubbebyggande i vinter!

 

 

Lämna ett svar