Vi testar gravidoljor [2021] För en len och härlig mage under graviditeten

Gravid mage med bristningar

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Gravidolja, för en härlig mage

När jag var gravid så minns jag vilken djungel det var av alla olika sorters gravidoljor. Jag hade svårt att hitta den oljan som passade mig och mina behov.. Under graviditen så växte min mage mycket och jag kände en oro för bristningar och andra saker som huden inte skulle vara beredd på.

Testade gravidoljor och krämer

Jag upptäckte ganska snart att jag fick bristningar, och jag letade därmed efter gravidoljor eller krämer som skulle hjälpa huden att återfukta sig och bli mer elastisk. Tanken med detta var såklart att reducera bristningarna. I denna guide har vi samlat de mest populära och efffektiva gravidoljorna, de hjälper mot bristningar och hjälper till att göra huden len och härlig.

Välkommen till vårat test av gravidoljor

Skinception Intensive Stretch Mark Theraphy

Mest effektiva behandlingen mot bristningar

SkinceptionWow säger vi bara! Vilken effektiv kräm mot bristningar. Denna kräm är helt klart den effektivaste vi testat för behandling av bristningar.  Krämen är gjord av 100% naturliga ingredienser och den arbetar med hjälp av enzymer som hjälper till att reparera huden och göra den stramare. 

Många av de krämer och oljor vi testat innehåller produkter som hjälper mot bristningar, men krämen från Skinception ligger på en helt annan nivå. Den innehåller Regestril som är kliniskt bevisad att minska bristningar under graviditeten.

Studier säger att Regestril minskar djupet på bristningar med hela 72%. Jag var inte gravid när vi testade denna, men en kompis har använt den under 3 månaders tid. Vi hade ingen mätsticka för att mäta skillnaden mellan bristningarna under dessa 3 månader, men resultatet talade sitt tydliga språk.

De värsta bristningarna hade hon på låret, och de var nästan helt borta. Endast små spår var kvar, av de förr så djupa och missfärgade bristningarna. Även på magen och bröst hjälpte det till att minska bristningar kraftigt men just för henne var inte fullt lika effektivt här.

Skinceptions kräm är mycket enkel att använda och den räcker förvånansvärt länge då den är rätt dryg. För att få ut maximal effekt av krämen ska man smörja in de delar kroppen man vill behandla två gånger om dagen.

Maria Åkerberg, Lovely Mother

Populär Gravidolja med eteriska oljor

Maria Åkerberg gravidolja

Gravidoljan Lovely Mother från Maria Åkerberg är en lugnande olja som passar hela kroppen under graviditeten. Den är särskilt väl anpassad för användning på mage, bröst och lår, men den fungerar bra överallt. Oljan innehåller sheasmörolja och solrosolja. Dessa ingredienser hjälper huden att bevara sin fukt och lyster. Oljan doftar vackert tack vare användning av de eteriska oljorna geranium, mandarin, patcholi och citron. De eteriska oljorna luktar inte baragott, utan hjälper även kroppen med följande saker:

  • Genarium är välgörande och stärkande för huden
  • Citron stärker kapillärväggarna och verkar läkande 
  • Mandarin förebygger hudbristningar
  • Patcholi har en sammandragande effekt på huden

Man kan även använda oljan till att smörja in underlivet med innan förlossningen, och den fungerar dessutom bra som massageolja. Stark rekommendation från vårat håll!

Vid igångsättandet av sökandet efter den bästa gravidoljan så tyckte jag det var mycket att tänka på. Dels så ska man tänka på att oljor överlag, men specifikt gravidoljor, innehåller essentiella oljor som kan ha en negativ inverkan – effekt helt enkelt, på fostret vid den första trimestern. För att få mer kött på benen om hur det fungerar när man använder sig av olja, hur man får använda den, vad man får använda sig av och när man får börja använda, så läste jag en bra artikel som jag vill att ni läser innan ni påbörjar användandet av gravidolja. Läs här!

Tänk även på att alla oljor inte är säkra att använda för gravida, därför är det viktigt att använda en som är anpassad för just ändamålet.

What essential oils are safe during pregnancy?

In the delicate first trimester, it is wise to stay away from all essential oils to be on the safe side.

From the beginning of the second trimester through to postnatal care, you can use oils to a lesser degree than you usually would during pre-baby times.

While some sources do not agree on all oils or methods, it is generally recognized that the floral and citrus oils are ok, as well as some other gentle oils.

En gravidolja fungerar på liknande sätt som en vanlig hudkräm gör. Den håller din din hud återfuktad och mjuk – vilket i sin tur gör att huden följer lättare med kroppens förändring

Bristningar, även kallat för striae syns genom att strimningar och streck uppstår på olika delar av kroppen. Bristningar är inte farligt men de kan ha en negativ påverkan på självkänsla och påverka vardagen negativt.

Bristningar uppstår när kroppen växer för fort, huden sträcks då ut snabbare än vad den egentligen är anpassad för. Detta är mycket vanligt vid graviditet, kraftig viktökning eller viktminsking, men det är även vanligt under puberteten eller för de som styrketränar mycket.

Det finns många olika behandlingar mot bristningar. Man kan till exempel behandla med laser eller operera bort överflödig hud, men vi tycker inte att man behöver gå så långt. Att använda en gravidolja eller kräm mot bristningar fungerar i de allra flesta fallen. Vi råder er åtminstone att ge det ett försök innan ni ger er på dyrare och mer avancerade metoder.

Nja. Till viss del, de minskar ofta. Även snabb viktnedgång kan vara en orsak till bristningar, så stressa inte bort kilon i tron om att du kommer bli av med dina bristningar.

Det finns flera olika gravidoljor och krämer som används för att motverka och förebygga bristningar. Vi rekommenderar alltid att man arbetar förebyggande mot bristningar, och behandlar de vanligaste kroppsdelarna så som lår bröst och mage, med särskilta produkter innan bristningar uppstår. Detta ger dig störst chans att behålla lystern i huden under många år.

Många misstar celluliter för bristningar men de är faktiskt olika saker. Celluliter är när huden blir gropig och ojämn och det drabbar ett sort antal kvinnor. Man vet inte varför celluliter uppstår men det går att behandla. En kräm som hjälper till att strama åt huden bör arbeta effektivt även mot celluliter.

En annan sak värd att notera är att gravida kvinnor löper större risk att få ischias. För mer info om ischias koppling till graviditet kan du besöka idrottsskadeexperten.

Weleda Stretch Mark Massageolja

Speciellt framtagen för att motverka bristningar

Weleda gravidolja

Weleda tillverkar en ren och mild massageolja, som innehåller mandelolja, vetegroddsolja, samt extrakt av ekologisk anrika. Denna gravidolja är mycket rik på E-vitamin, som här fungerar som en antioxidant som här hjälper till att skydda känslig vävnad. 

Oljan verkar aktivt för att minimera risken för bristningar genom att göra huden mer elastisk, mjuk och smidigare. Detta är en mycket effektiv gravidolja som jag själv använde under min graviditet. Jag tycker att priset är bra i proportion till vad man får för användning och effekt av den.

En rabattkod från Cocopanda säkerställer att du får de bästa priserna på gravidoljor.

Apoteket Olja för gravida magar

Apotekets gravidolja för känsliga magar

Apoteket gravidolja mot bristningar
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Apotekets Gravidolja är en populär och smidig olja som är parfymfri. Den må verka oanmärkningsvärd, och det kanske den också är? Den är parfymfri, och den har ingen särskilt flashig förpackning. Men fungerar, det gör den! Oljan är speciellt framtagen för gravida magar och tack vare solros och rapsoljan som den innehåller så mjukar den på ett effektivt sätt upp huden samt gör den smidig och mer len  

Denna gravidolja är även berikad med Vitamin E. Så klart är den fri från parfym, färgämnen och konserveringsmedel. 

 

BioCare Baby Pregnacy Body Oil

Vegansk gravidolja med helt naturliga ingredienser

Biocare gravidolja

Biocares gravidolja är en effektivt och skonsam olja som är speciellt anpassad för gravida kroppar. Den arbetar lugnande och vårdande och förbättrar hudens elasticitet.

Oljan är baserad på kallpressade ekologiska oljor och är helt fri från konserveringsmedel. Den innehåller blandannat mandel, granatäpple och jojobaolja. Alla dessa har vårdande och återfuktande egenskaper. BioCare Baby är dessutom allergitestad och doftfri. Mycket skonsam och innehåller enbart schyssta ingredienser!

Exotics Japanese Camellia Body Blend Oil

Lyxig gravidolja från Elemis Japanese kollektion

Elemis gravidolja mot bristningar

En riktigt exklusiv gravidolja från ELEMI. . Denna härliga olja innehåller bäraroljor som extraherats från den japanska kameliablomman, en blomma som används i många århundraden för att vårda naglar, hår, skalp och kombinerad hud. Nu återfinns den i denna gravidolja som inte bara luktar helt fantastiskt, utan även är oerhört effektiv. Den arbetar dels förebyggande genom att motverka bristningar, men den fungerar lika effektivt mot redande existerande bristningar. 

Om du är ute efter att lyxa till det så kan vi starkt rekommendera denna oljan, som absorberas väldigt snabbt och hjälper till att återfukta och göra din hud glansig.

Lämna ett svar