Den bästa hudkrämen för barn [2021] Håll ditt barns hud återfuktad med hjälp utav hudkräm anpassad för barn

baby med hudkräm i ansiktet

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Barns hud är känslig och det gäller att hålla den återfuktad, frisk och fräsch. Det finns på många sätt du kan göra detta, men vi anser att det lättaste sättet är att använda en hudkräm efter dusch eller bad. Detta för att förebygga och motverka hudproblem. Barn drabbas ofta av torr hud och även av eksem.

Testade hudkrämer för barn

Vi har testat flertalet olika hudkrämer för barn och kommit fram till både de som man måste ha i hemmet och de som är av det lite ”lyxigare” slaget.

Detta är vad vi har kommit fram till i vårt test, tänk på att läsa bipacksedel alternativ annan produktinformation innan ni använder er av salvorna. Är ni osäkra, ta kontakt med en doktor, som t ex doktor.se.

PREMIUM: Bepanthen Salva. Effektivt hudsalva anpassad för barn

Bepanthen salva är en salva ni bara måste ha i hemmet. Salvan är en effektiv och snabbverkande salva som både är prisvärd och parfymfri. Salvan är dock inte lättflytande, men den används främst mot blöjeksem och röd stjärt. Vilket gör att det inte spelar någon roll att den inte är trögflytande.

Salvan passar också väldigt bra till torr hud, hudsprickor och lindrar även hudirritation. Bepanthen kan med fördel användas efter varje blöjbyte för att hålla det fräscht hos den lille.

Det som också är bra för oss mammor, är att den kan användas på bröstvårtorna efter amning. Dessutom är Bepanthen salva klinisk dokumenterad. Självklart är den oparfymerad och fri fån konserveringsmedel och färgämnen.

POPULÄR: Miniderm kräm. Mild och lämplig för barn

Miniderm är nog det ”märket” som är det mesta kända i folkmun. Det är en bra och populär salva som hjälper till mot torr hud. Krämen innehåller 20% glycerol, vilket gör att den bidrar till en normalisering av torr hud – tack vare att glycerol har vattenbindande egenskaper.

En enkel och bra salva för en riktigt bra peng.

HUDKRÄM FÖR ALLA ÅLDRAR: Decubal Junior Cream

Krämen från Decubal är en kräm som är till för barn i alla åldrar med torr och känslig hud. Den kan användas dagligen för att både förebygga, men också motverka och hjälpa till mot torr hud. Krämen är fet och enkel att applciera, vilket gör att den snabbt går in i huden och den kan användas över hela kroppen, så klart också i ansiktet.

Det som är väldigt bra med krämen är att den är allergicertifierad för att minimera risken för allergier, inte testad på djur samt att den är oparfymerad. Tänk dock på att fördela rikligt över kroppen!

Kanske en hudkräm mot bristningar under graviditet intresserar dig? Läs gärna vårat test!

FAVORITEN: Babblarnas hudkräm speciellt framtagen för barn

HUDKRÄM SOM ÄR SNÄLL MOT PLÅNBOKEN: Borago by CCS

Barnkrämen hjälper till att ta bort mjölkskorv enklare och är en kräm som är producerad att verka mot orsaken – inte bara symptomen av mjölkskorv.

Boragos kräms verksamma beståndsdel är en olja vid namn Boragoolja. Oljan är utvinnet från gurkkött och är rik på fettsyran GLA (gammalinoelnsyra). Brist på GLA gör så att mjölkskorv framkommer.   

Det vi tycker är väldigt bra med krämen är att den framförallt är oparfymerad och hudirritationstestad, men också att den är utvecklad i samarbetet med svenska hudläkare. Dessutom fungerar krämen också vid blöjirritation.

UTMANARE: Inotyol®, salva 30g

Den feta salvan från Inotyol är en salva som verkar mjukgörande och skyddande på huden. Den har ett brett användningsområde, där icke infekterade hudåkommor som t.ex. skrubb- och skavsår, hudrodnad och vissa typer av eksem. Vidare används salvan också till röd stjärt hos barn. Vilket är otroligt hjälpande för ditt barn.

Hudkrämen från Babblarna (som är allas favorit) är en återfuktande och mild kräm för ditt barn, men den är speciellt utvecklad för känslig barnhud. Det som är väldigt bra med hudkrämen är att den återfuktar på djupet och gör huden mjuk, samt att den innehåller ingredienser som bland annat aloe vera. Tänk dock på att den här krämen är från ett år.

KÖPGUIDE FÖR HUDKRÄM ANPASSAD TILL BARN

Vi vill återigen påminna er om. Detta är vårt test och vad vi har kommit fram till. Läs noga på packsedel alternativt produktinformation innan ni använder er av produkten.

Varför ska man använda sig av en hudkräm till barn?

Hudkräm till barn är ett bra komplement för att motverka, förebygga och bibehålla en bra hud. Vi använder oss av miniderm varje gång vår lilla har badat, alternativt duschat. När hon är torr med anledning av blöjorna så använder vi oss av Bepanthen. För oss fungerar dessa två produkter jättebra.

Vad ska man tänka på när man köper hudkräm till sitt barn?

Man ska tänka på att krämen dels ska – helst – bestå av två verksamma ingredienser, en som är vårdande och en som är läkande för huden. Man ska också se till att krämen som man köper lätt ska sjunka in i huden och ha en bra absorptionsförmåga. Salvan ska inte kladda, utan det ska vara en effektiv salva som tas upp av huden. Är det så att salvan kladdar finns risken att salvan inte hinner verka, utan man ar smörjt in sitt barn med en verkningslös salva, då den till exempel fastnar i era kläder alternativt i barnets pyjamas. Se också till att salvan visar på ett snabbt resultat.

Vad är eksem respektive torr hud?

Eksem är relativt vanligt i Sverige och det är något som dock enkelt kan behandlas. Det är lätt att få eksem och eksem visar sig på återkommande kliande utslag. På 1177.se kan man läsa om symptom på eksem, men också annan matnyttig information.  

 

Torr hud är något som beror på att huden har för lite fukt och fett, och därmed blir den ömtålig och den kan också bli irriterad med kliande utslag. Här är det viktigt med en salva, så att de inte det blir värre. För behandlar du inte dina symptom på torr hud, så finns risken att det i slutändan visar på eksem.

Torr hud visar sig genom att den kan vara rödflammig och fjälla, samt att den kan strama – till exempel när du duschat eller solat. På 1177.se kan du läsa mer om olika symptom på torr hud.

Lämna ett svar