De bästa UV-tälten [2021] gör ditt barn redo för solen!​

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Sjung in våren! Nu kommer värmen, solen, sena kvällar och UV-strålar.

Det är dagar fulla av lek för våra barn och solen är som starkast mellan klockan 11-15 på dagen – det är till och med så att Strålskyddsmyndigheten inte rekommenderar att barn vistas i solen under dessa tider. Det är viktigt att skydda barnet och sig själv från solens skadliga strålar.

Du kommer långt med solkräm, solhatt och skugga. Även en UV-dräkt skyddar bra mot solen. Ingen av dessa lösningar erbjuder dock lika komplett solskydd som ett UV-tält. UV-tält har tre väggar som enkelt sätts upp och skyddar mot solens strålar. Det skapar en skyddande skugga mot solens strålar och gör att det även blir svalare.

Vår vinnare är tältet från ”Popup”, det är prisvärt tält med mycket för pengarna. 

Vår budgetvariant är tältet från Nordbjörn. Det är ett billigt – men ett väldigt bra tält. 

BÄST I TEST: PopUp UV-Tält UPF50+ Junior

Popup UV-tält

Bästa pris hittas hos:

Vår bäst i test i uv-tält för barn, och det tältet som är det bästa, roligaste men också det som är mest praktiskt är det här tältet från ”Popup”. UV-tältet är enkelt att använda, men också ett som står tåligt i vind och skyddar med UV-skyddsfaktor UPF 50+.

Tältet fäster man enkelt i marken för att förhindra att det flyger iväg och det har även enkla möjligheter att fästa upp ena sidan, så att man både kan ha öppet, men också stängt.

BUDGETALTERNATIV: Nordbjørn Shadow UV-tält

Nordbjorn shadow UV tält

Bästa pris hittas hos:

Som budgetalternativ – men det är mycket prisvärt – är UV-tältet från nordbjörn, modell shadow. Uv-tältet ger ett fint och schysst intryck och har en stor öppning framåt. Tältet har också ett solskydd på UPF50+, vilket gör att ditt barn blir väl skyddat mot solens strålar.

Tältet fäster för smarthetens skull i marken, men går också att ställa utan att fästa det. UV-tältet är också enkelt att fälla ihop i den medföljande förvaringsväskan. Dessutom finns  det två smarta fickor på insidan för t ex solkräm eller annat som kan tänkas behövas.

MELLAN: Deryan Pop-up UV Tält

deryan pop up uv tält
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

UV-tältet från Deryan, modell ”Pop-up” är ett Uv-tält i det lite dyrare segmentet, men det är också ett av de enklaste UV-tälten. Tältet är tillverkat i nylon och har UV-skydd 50+. Montering gör du på bara någon sekund. Dessutom får du med ett insektsnät, för att hålla insekter borta.

Tältet fäller du enkelt ihop och vikten på tältet är under 1kg, och du kan också använda tältet på alla sorters platser, t ex trädgården som stranden.

BRA FÖRVARING: SWIMPY UV-TÄLT

Swimpy uv-tält

Vårt tält som vi tycker har en väldigt bra förvaring, är tältet från Swimpy. Tältet är – likt vår mellanvariant – ett enkelt tält som du lätt fäller upp, som ihop. Tältet är gjort i materialet Oeko-Tex-Certifierat, vilket innebär att det inte innehåller några ämnen som kan vara skadliga för huden.

Till tältet följer det även med en smart förvaringsväska.

Lämna ett svar