Bästa solhattarna för barn [2021] Skydda mot solens strålar med en solhatt

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Att bära en solhatt är både trendigt och moderiktigt samtidigt som solhatten också skyddar det utsatta områden ovanpå huvudet från solens varma strålar. Det finns en stor mängd olika solhattar som passar för de minsta barnen men också roliga solhattar som exempelvis halmhattar och cowboyhattar för de lite äldre barnen.

Det är viktigt att små barn bär en solhatt då de är ute i solen då små barn har väldigt lite melanin i huden, vilket är de pigment som skyddar huden från farliga solstrålar. Små barn har känslig hud på rygg, i nacken, på öronen, vid näsan och på halsen. Det gör att de snabbt blir röda och kan få brännskador om barnen inte har ett bra skydd. Oftast hjälper solkräm för barn inte så bra på just dessa ställen dock kan solkräm användas på ben, armar och mage. När man väljer en solhatt till sitt barn bör man välja en solhatt som går ned över öronen, som har en skärm som ger svalka till ansiktet och ett tyg som täcker nacken så att barnets nacke inte får brännskador från solen.

När man köper en solhatt bör man testa solhatten på barnet så att hatten sitter bekvämt men också att det ger det skydd som önskas. Solhatten ska också ha ett bra knytband som gör att man kan knyta fast solhatten under barnens haka så att de inte sliter av sig solhatten. Man ska också kontrollera att solhatten är tillverkad i ett tyg med hög densitet vilket innebär att solhatten har en solskyddsfaktor på 50+. Även om tunna solhattar klarar av att skydda barnen från solens farliga strålar så är de inte lika svalkande som en solhatt med hög solskyddsfaktor. Det är lika viktigt att skydda barnen från brännskador som att skydda dessa från att få värmeslag.

Populär solhatt för barn: KULING Solhatt Vit

Kuling solhatt barn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Denna solhatt har en enkel design med en vit färg som passar bra för små barn då de är ute i värmen. Solhatten är tillverkad i 100 procent tunn och mjuk bomull som gör att solhatten sitter bekvämt på barnets huvud. Solhatten har också ett knytsnöre så att solhatten kan knytas runt hakan så att barnet inte kan slita av sig solhatten.

Denna solhatt passar bra då barnen också har skydd från solen på andra sätt dock bör inte barnet sitta i direkt solljus då denna solhatt har ett tunt tyg som inte ger barnet tillräckligt med svalka.

Billig solhatt anpassad till barn: Petite Chérie Atelier Desideria

Solhatt barn petite atelier

En mycket söt solhatt med en trendig design som går i en rosa färg och som har en rosa rosett baktill. Denna solhatt passar utmärkt för flickor som vill kunna leka utomhus utan att störas av solen.

Solhatten har en bred skärm framtill som skyddar ansiktet från solen. Det finns också en skärm som går ned baktill för att skydda barnets nacke.

Solhatten är tillverkad i 100 procent ekologisk bomull och är Oeko-Tex Standard 100 certifierad, vilket innebär att hatten inte innehåller några farliga kemiska ämnen.

UNIK SOLHATT: MINI RODINI Hjärtmönstrad Solkeps Off White

Rodini solhatt barn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Detta är en tuff solhatt i vit färg med motiv av bruna hjärtan. Denna solhatt passar både pojkar som flickor och ger barnen ett bra skydd mot solen då de leker på stranden med badbyxor för barn eller busar runt i trädgården. Denna solkeps är tillverkad i 100 procent ekologisk bomull och har ett band som man fäster under hakan så att solhatten sitter stadigt på huvudet. Framtill finns en stor skärm som skyddar barnet från att få direkt solljus i ansiktet.

Det finns också ett skynke bak på kepsen som skyddar barnens ömtåliga nacke från solens strålar. Skynket kan rullas upp och fästas med tryckknappar då man inte vill använde skynket.

MELLAN: Petite Chérie Atelier Veronique UV-hatt, Limelight

Petite solhatt barn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Denna snygga solhatt från Petite Chérie Atelier har en modern design och ett snyggt motiv. Detta är en UV-hatt vilket innebär att den har en solskyddsfaktor på 50+, vilket ger barnen ett bra skydd från de farliga solstrålarna. Solhatten har en skärm i fram som ger barnets ansikte skuffa men också ett skynke i nacken som skyddar nacken från att blir bränd av solen.

Solhatten är tillverkad i 88 procent polyamid och 12 procent elastan. En mycket käck solhatt som passar vid alla tillfällen då barnet är ute under soliga sommardagar.

Lämna ett svar