Bästa cykelvagnen [2021] Ta med hela familjen på cykelturen med en cykelvagn

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

När du ska välja ut en cykelvagn att dra ditt barn i behöver du välja en säker och stabil cykelvagn så att du minimerar riskerna för en olycka. Det finns olika cykelvagnar som du kan välja mellan, både för ett barn men också för två barn, så kallad dubbelcykelvagn. Du bör inte transportera en nyfödd i en cykelvagn, även om det finns insatser till cykelvagnar så att spädbarn kan ligga säkert. Cykelvagnar passar bäst för barn som kan sitta upp, från cirka 6 månaders ålder. Även om det inte är lag på det bör även barnen i cykelvagnen bära hjälm om något skulle hända.

En cykelvagn är ett perfekt tillbehör till cykeln om du saknar körkort eller om du bor så till att du kan lämna barn på dagis, handla och utföra ärenden på cykelavstånd. När du ska välja en cykelvagn för ditt barn bör du låta barnen testa vagnen så att barnet sitter bra och känner sig bekväm. Det kan du göra även om du senare köper din cykelvagn på nätet, där du kan få lite bättre priser än i butiken.

TESTVINNAREN: Thule Chariot Sport 2 cykelvagn

Testvinnare thule chariot sport 2 cykelvagn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Thule Chariot Sport 2 cykelvagn är en cykelvagn som rymmer två barn, även om den också kan användas av bara ett barn. Denna cykelvagn är en allroundvagn som kan användas både som cykelvagn men också för promenader, jogging och till och med i skidspåret. Vagnen har två luftfyllda hjul i bak och två punkteringsfria, svängbara hjul i fram, för bästa framkomligheten. För joggingen kan du köpa till ett enkelhjul och för skidåkningen kan du köpa till skidor till vagnen.

Thule Chariot Sport 2 cykelvagn har en stötdämpning som är justerbart i tre lägen, vilket gör att barnet kan färdas bekvämt på alla underlag. Ryggstödet är justerbart i flera lägen så att barnen alltid sitter bra, även då de växer. Det finns också ett fempunktsbälte så att barnet sitt säkert i vagnen. Thule Chariot Sport 2 cykelvagn har ett stort lastutrymme där du kan förvara väska och matkassar.

Budgetalternativ: North 13.5 Speeder 2 Cykelvagn

North Speeder Cykelvagn

North 13.5 Speeder 2 Cykelvagn är en multifunktionsvagn som du kan använda, förutom som cykelvagn, även då du ska promenera, jogga, vandra i naturen eller åka skidor. Med i paketet får utöver anslutning till cykel även med en tillsats för användning då du ska jogga. North 13.5 Speeder 2 Cykelvagn kan användas av ett eller två barn. Vagnen är försedd med ett justerbart ryggstöd och fempunktsbälte.

North 13.5 Speeder 2 Cykelvagn är utrustad med stötdämpare och 20 tums luftfyllda hjul, vilket ger barnet en behaglig färd. Vagnen är också utrustad med både fotbroms och handbroms. Det följer även med ett regnskydd och ett allväderskydd, som skyddar barnet från vind, sol, insekter och partiklar i luften. Det finns också en plats för en skötväska och matkasse.

CYKELVAGN MED EXTRA FUNKTIONER: Thule Chariot Cross2

Cykelvagn Thule Chariot
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Thule Chariot Cross2 är en dubbelcykelvagn som är extra bekväm för barnen. Vagnen är utrustat med två separata säten, som dessutom är justerbara, vilket innebär att ett barn kan fortsätta att sitta upp om det andra barnen är trött och vill sova. Sätena är utrustade med fempunktsbälten för högsta säkerhet. Thule Chariot Cross2 är en vagn som fungerar som cykelvagn, promenadvagn, joggingvagn och skidvagn. Det medföljer hjul för promenadvagn dock behöver du köpa tillsatser om du ska använda vagnen för jogging och skidspåret.

Tips: Om ni är ute efter att ta med eran skatt på äventyr i bilen så kan vi rekommendera våra guider av säkerhetsutrustning för bil där vi går igenom test av babyskydd och bakåtvänd bilbarnstol.

Thule Chariot Cross2 har stora luftfyllda hjul och en stötdämpning som kan ställas in i tre nivåer, för bästa komfort på olika underlag. Det finns också ett stort lagringsutrymme där du får plats med exempelvis väska eller matkassar.

SMIDIG: Thule Chariot Cab2

Thule Chariot Cab cykelvagn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Thule Chariot Cab2 är en cykelvagn som passar perfekt för den aktiva familjen. Vagnen kan användas som cykelvagn och promenadvagn. Om du köper till extra tillsatser kan du också använda vagnen i joggingspåret eller i skidspåret. Thule Chariot Cab2 har plats för ett eller två barn. Thule Chariot Cab2 är utrustad med extra långa ryggstöd vilket gör att även långa barn kan sitta bekvämt i vagnen. Självklart har sätena fempunktsbälte och det följer även med överdrag som skyddar barnet mot sol, regn, vind och insekter.

Thule Chariot Cab2 har justerbara stötdämpare vilket tillsammans med de stora, luftfyllda hjulen ger barnen en mycket bekväm färd, oavsett underlag. Det finns också plats för att förvara en väska och matkasse.

CYKELVAGN MED FOKUS PÅ SÄKERHET: Hamax Outback One

Hamax outback one cykelvagn

Hamax Outback One 2-in-1 är en praktisk vagn som du kan använda både som promenadvagn, cykelvagn och som joggingvagn. Vagnen har plats för ett barn och fungerar utmärkt att använda då du behöver ta dig runt i staden. Hamax Outback One 2-in-1 har ett justerbart handtag så att även långa personer kan dra vagnen utan påfrestningar. Det medföljer anslutningar för cykeln och framhjul för promenader. Som tillval går det att köpa ett joggingpaket som består av ett stort framhjul.

Hamax Outback One 2-in-1 har vunnit flera olika tester under åren vilket gör att Hamax Outback One 2-in-1 är en säker och mycket populär cykelvagn till ett rimligt pris.

Är det svårt att fästa cykelvagnen i cykeln?

Nej, det är smidigt och alla enkelvagnar som vi har recenserat har en enkel funktion och det medföljer även instruktioner om hur du gör. 

Du fäster en cykelvagn med hjälp av en stålpinne, som du fäster vid ena sidan av cykelns bakhjul. 

Lämna ett svar