Bäst i Test Elbil för barn [2020] Vi testar de häftigaste Elbilarna!

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

En elbil för ditt barn är verkligen en tilltalande leksak. Ditt barn behöver inte vara en som älskar fartfyllda lekar och fart och fläkt – alla barn kommer att älska att åka runt i en elbil. 

Att köpa en elbil idag är heller inte så dyrt. Marknaden kring elbilar har fullständigt exploderat, vilket har gjort att kostnaderna har reducerats och möjligheterna till en elbil med hög säkerhet ökat. 

Det finns dock vissa saker som är viktiga att tänka på. De kan du läsa längre ner i det här inlägget.

Bäst i test är elbilen från Volvo. Det är en verklighetstrogen Volvo XC90. Budgetvarianten, men inte att förringa, är en Minicooper.

Så klart har vi också en premiumvariant, det är den lite lyxigare varianten. Vad sägs om att åka runt i Lamborghini på gatan? 

På med säkerhetsbältet, nu kör vi! 

BÄSTA ELBILEN FÖR BARN: Volvo XC70

Volvo XC70 elbil för barn
Bästa pris hittas hos:

Bäst i test är den verklighetstrogna Volvo XC70 från just – Volvo. 

Det är en elbil som är försedd med bland annat MP3-ingång, vilket gör att musiken kan pumpas i området medans barnetkör omkring. 

För säkerhetsskull så medföljer det en fjärrkontroll för extra manövrering av en vuxen. Allt för en ökad säkerhet. Elbilen är även utrustad med öppningsbara dörrar och en öppningsbar huv. Volvo XC70 för barn har även häftiga ljud- och ljusfunktioner, och den är såklart CE-märkt. 

BUDGETVALET: Mini Cooper Hatch Elbil

mini cooper elbil för barn

Vår budgetvinnare är en klassisk Mini Cooper!

Det är en elbil som är utrustad med många detaljer, bland annat ljud och ljus samt MP3-ingång och en tillhörande volymknapp. 

Bilen kan du köra både fram och bak, vilket du själv väljer med hjälp av växlarna. Bilen är så klart CE-märkt och går loss på 999 kronor. 

– Batteri och laddare ingår
– Säkerhetsbälte
– Ljud och ljus
– MP3-ingång
– Volymknapp
– Display för batterinivå
– Plats för ett barn
 

HÄFTIGAST ELBILEN FÖR BARN: Lamborghini Aventador SV

Lamborghini elbil för barn

Så klart att man ska åka med stil! Den här elbilen från Elite Toys visar en Lamborghini Aventador SV. Det är en lyxig modell med plats för två barn.

Bilen har såklart en inbyggd MP3 spelare för att kunna dunka i området, samt en tillhörande tuta. Dörrarna är öppningsbara och bilen har fullt fungerande LED-ljus. 

BUDGET: Volvo C70 Elbil för barn

Volvo c70 elbil för barn
Bästa pris hittas hos:

En bil som också går för under 1000-lappen, är en Volvo C70. Bilen är snygg, stilen och är utrustad med LED-belysning fram och bak, samt en fungerande tuta – så att grannens Peugeot kan flytta på sig. 

Den här bilen ger plats för tt barn med tillhörande säkerhetsbälte och ger barnet garanterat körglädje!

– Tillverkad under licens från Volvo
– Fram- och bakljus
– Fungerande tuta
– Backspeglar
– Stor och greppvänlig ratt
– Säkerhetsbälte

JEEP: Mercedes GL63 Elbil, Vit

Vår stora bil är en Mercedes GL63. En riktigt fin och stor bil som är utrustad med dubbla el-motorer för enklare manövrering, genom att de båda bakhjulen driver. Vidare är elbilen också utrustad med så kallad “mjuk start” – vilket ger en mindre ryckig körning och därmed mer bekvämligt. 

Bilen har tre hastighetslägen, framåt, samt bakåt. Maxhastigheten är trygga 6 km/h – vilket är gånghastighet – och det kan du köra på i cirka 45-90 minuter, beroende på hur och var du kör. 

Bilen laddas upp på cirka åtta timmar och det medföljer även en fjärrkontroll för dig som vuxen att kunna styra. 

Vad ska du tänka på vid köp av elbil till ditt barn?

Det finns många olika saker som du ska tänka på när du införskaffar dig en elbil till ditt barn. Det handlar både om säkerhet, men även vilken kvalité elbilen har. 

Säkerhet och kvalitet

Se till att bilen är utrustad med säkerhetsbälte och att bilen är CE-märkt. Samtliga bilar vi har testat är CE-märkta. Men slarva inte med det. Det har med säkerheten att göra. Inte bara när man kör, utan också när elbilen laddas eller står parkerad på uppfarten. Dessutom rekommenderar vi att bilen har en medföljande fjärrkontroll. 

Se till att välja en känd återförsäljare, till exempel Volvo eller Elite Toys. Då vet ni att ni får en elbil med hög kvalité. 

Elbilarna går väldigt sällan i högre hastigheter än 6-7 km/h. 

SAKER ATT TITTA EFTER VID KÖP 

Elbilar skiljer mot varandra, men det finns vissa saker som vi rekommenderar er att titta lite extra noga för. Det är bland annat att bilen ska ha mjukstart – för att förhindra en ryckig start. Fjärrstyrning, för ökad säkerhet. Helst ska den också vara utrustad med säkerhetsbälte! 

Lämna ett svar