Bäst i Test Elbil för barn [2021] Vi testar de häftigaste Elbilarna!

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

En elbil för ditt barn är verkligen en tilltalande leksak. Ditt barn behöver inte vara en som älskar fartfyllda lekar och fart och fläkt – alla barn kommer att älska att åka runt i en elbil. 

Att köpa en elbil som är till för barn är är idag heller inte särskilt dyrt. Förut kanske det var radiostyrda leksaker som gällde, men de senaste åren har marknaden kring elbilar för barn fullständigt exploderat. Detta har lett till att kostnaderna har reducerats och säkrare modeller har utvecklats. 

Det finns dock vissa saker som är viktiga att tänka på, detta berättar vi mer om du läser vidare i vårat test av elbilar för barn, men först våra favoriter.

Bäst i test är elbilen Volvo XC 70. Det är en verklighetstrogen Volvo med riktig wow-faktor.  Våran tesvinnare i budgetprisklassen är en klassisk Minicooper.

Så klart har vi också en premiumvariant, det är den lite lyxigare varianten. Vad tror du att erat barn hade tyckt om att åka runt i en Lamborghini på gatan? 

På med säkerhetsbältet, nu kör vi! 

BÄSTA ELBILEN FÖR BARN: Volvo XC90

Volvo XC70 elbil för barn

Bäst i test i elbilar för barn är den verklighetstrogna Volvo XC90 från just – Volvo. 

Det är en elbil som är försedd med bland annat MP3-ingång, vilket gör att musiken kan pumpas i området medans barnetkör omkring. 

För säkerhetsskull så medföljer det en fjärrkontroll för extra manövrering av en vuxen. Allt för en ökad säkerhet. Elbilen är även utrustad med öppningsbara dörrar och en öppningsbar huv. Volvo XC90 för barn har även häftiga ljud- och ljusfunktioner, och den är såklart CE-märkt för extra trygghet. 

BUDGETVALET: Mini Cooper Hatch Elbil

mini cooper elbil för barn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Vår budgetvinnare är en klassisk Mini Cooper!

Det är en elbil som är utrustad med många detaljer, bland annat ljud och ljus samt MP3-ingång och en tillhörande volymknapp. 

Bilen kan du köra både fram och bak, vilket du själv väljer med hjälp av växlarna. Bilen är så klart CE-märkt och går loss på 999 kronor. 

– Batteri och laddare ingår
– Säkerhetsbälte
– Ljud och ljus
– MP3-ingång
– Volymknapp
– Display för batterinivå
– Plats för ett barn
 

HÄFTIGAST ELBILEN FÖR BARN: Lamborghini Aventador SV

Lamborghini elbil för barn

Så klart att man ska åka med stil! Den här elbilen från Elite Toys visar en Lamborghini Aventador SV. Det är en lyxig modell med plats för två barn.

Bilen har såklart en inbyggd MP3 spelare för att kunna dunka i området, samt en tillhörande tuta. Dörrarna är öppningsbara och bilen har fullt fungerande LED-ljus. 

BUDGET: Volvo C70 Elbil för barn

Volvo c70 elbil för barn

En bil som också går för under 1000-lappen, är en Volvo C70. Bilen är snygg, stilen och är utrustad med LED-belysning fram och bak, samt en fungerande tuta – så att grannens Peugeot kan flytta på sig. 

Den här bilen ger plats för tt barn med tillhörande säkerhetsbälte och ger barnet garanterat körglädje!

– Tillverkad under licens från Volvo
– Fram- och bakljus
– Fungerande tuta
– Backspeglar
– Stor och greppvänlig ratt
– Säkerhetsbälte

JEEP: Mercedes GL63 Elbil, Vit

Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Vår stora bil är en Mercedes GL63. En riktigt fin och stor bil som är utrustad med dubbla el-motorer för enklare manövrering, genom att de båda bakhjulen driver. Vidare är elbilen också utrustad med så kallad ”mjuk start” – vilket ger en mindre ryckig körning och därmed mer bekvämligt. 

Bilen har tre hastighetslägen, framåt, samt bakåt. Maxhastigheten är trygga 6 km/h – vilket är gånghastighet – och det kan du köra på i cirka 45-90 minuter, beroende på hur och var du kör. 

Bilen laddas upp på cirka åtta timmar och det medföljer även en fjärrkontroll för dig som vuxen att kunna styra. 

Vad ska du tänka på vid köp av elbil till ditt barn?

Det finns många olika saker som du ska tänka på när du införskaffar dig en elbil till ditt barn. Det handlar både om säkerhet, men även vilken kvalité elbilen har. 

Säkerhet och kvalitet

Se till att bilen är utrustad med säkerhetsbälte och att bilen är CE-märkt. Samtliga bilar vi har testat är CE-märkta. Men slarva inte med det. Det har med säkerheten att göra. Inte bara när man kör, utan också när elbilen laddas eller står parkerad på uppfarten. Dessutom rekommenderar vi att bilen har en medföljande fjärrkontroll. 

Se till att välja en känd återförsäljare, till exempel Volvo eller Elite Toys. Då vet ni att ni får en elbil med hög kvalité. 

Elbilarna går väldigt sällan i högre hastigheter än 6-7 km/h. 

Försäkring

Att försäkra en elbil fungerar ungefär som att försäkra vilken annan bil som helst. Elbilar för barn däremot, de behöver såklart inte en traditionell försäkring. De går ofta under villaförsäkringen – men läs igenom villkoren för att säkerställa dig vad som gäller först.

SAKER ATT TITTA EFTER VID KÖP 

Elbilar skiljer mot varandra, men det finns vissa saker som vi rekommenderar er att titta lite extra noga för. Det är bland annat att bilen ska ha mjukstart – för att förhindra en ryckig start. Fjärrstyrning, för ökad säkerhet. Helst ska den också vara utrustad med säkerhetsbälte! 

Batteritid

Det är såklart av yttersta vikt att elbilen har god batteritid. Du vill inte behöva springa till batteriladdaren stup i kvarten, utan det är viktigt att barnet kan använda sig av bilen åtminstone en halvtimme innan batteriet är slut. Elbilar för barn från Volvo tenderar att ha god batteritid men kontrollera alltid innan köp.

Tidigare ägare

Du behöver såklart inte kontrollera vem som äger bilen om du köper en elbil till ditt barn, men om du ska köpa en begagnad bil – oavsett om det är en elbil eller inte så är det något vi starkt rekommenderar att du gör.

Lämna ett svar