Bästa febertermometern 2021 – Ett måste att ha hemma!

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

En febertermometer för barn är något som alla barnfamiljer bör ha hemma för att snabbt kunna kontrollera kroppstemperaturen då barn är sjuka. Genom att mäta barnens temperatur kan föräldrarna se om febern går upp eller ned och därefter utföra lämpliga åtgärder utifrån det. Det finns en hel del febertermometrar för barn på marknaden som kan användas på olika sätt som exempelvis i örat, munnen, pannan, under armen eller i rumpan.

Dessa febertermometrar testade vi

Eftersom alla har olika kroppstemperaturer när de inte är sjuka kan det vara bra att göra en testmätning av temperaturen när barnet är helt friskt. Då får du veta vad barnens normala temperatur är och kan sedan enkelt avgöra om barnets uppmätta temperatur skiljer sig från den normala. När du mäter temperaturen så ska du alltid använda medföljande skyddshylsor. Detta gör att termometerns känsliga sensorer inte blir smutsiga men även att termometern blir mer hygienisk att använda.

SNABBAST: Omron Örontermometer Gentle Temp 521

febertermometer till öra

Omron Örontermometer är en febertermometer som mäter kroppstemperaturen i örat eller genom pannan. Resultat får du direkt efter 1 sekunds mätning. Omron Örontermometer är en av marknadens mest exakta avläsare. Termometern har en upplyst display vilket gör det enkelt att utföra mätningar i mörker. Du kan också spara tidigare mätningar i termometerns minne så att du kan följa uppgångar eller nedgångar under dagen. Du kan se temperaturen i antingen Celsius eller Fahrenheit.

Omron Örontermometer kan användas till mycket annat också än att bara mäta kroppstemperaturen. Med denna termometer kan du exempelvis avläsa temperaturen i ett rum, temperaturen på välling eller barnmaten. Det gör att Omron Örontermometer är ett praktiskt verktyg för alla barnfamiljer.

Special: Braun No Touch febertermometer NTF3000

Braun vit febertermometer

Braun No Touch termometer är en så kallad panntermometer som avläser barnets kroppstemperatur genom pannan. Denna termometer sätts mot pannan eller hålls på ett kortare avstånd från pannan. Det innebär att du kan avläsa barnets kroppstemperatur utan att beröra barnet. Braun No Touch termometer är utrustad med känsliga sensorer och ett optiskt system som inte kräver beröring i samband med temperaturmätning.

Termometern har också ett system för att avläsa avståndet så att rätt avstånd mellan pannan och termometern kan hållas i samband med mätningen. Displayen har bakgrundsbelysning som ger dig möjligheten att kunna utföra mätningen i mörker. Mätningen av temperaturen går snabbt och utan störningar, även för sovande barn.

När du mäter temperaturen genom pannan och utan beröring så är felmarginalen större än för andra typer av termometrar. Det kan vara upp till 1,5 graders differens jämfört med termometrar som mäter temperaturen i örat, munnen, under armen eller i rumpan. Därför bör du se resultatet som du får från mätningen som en fingervisning om ifall barnet har feber eller inte. Har barnet feber bör du också utföra en rektal mätning av temperaturen för att få en exaktare kroppstemperatur.

Budgetalternativ: Braun High Speed Febertermometer PRT 1000

Braun snabb febertermometer

Braun High Speed PRT 1000 är en febertermometer i de lägre prisklasserna som snabbt visar barnets temperatur. Denna termometer mäter kroppstemperaturen genom antingen munnen, under armen eller i rumpan. Tiden för att mäta temperaturen varierar något beroende på hur mätningen utförs. Efter att mätning är klar ger termometern ifrån sig en ljudsignal och du kan därefter läsa av temperaturen på den översiktliga displayen.

En annan fördel med Braun High Speed PRT 1000 är att du kan spara tidigare mätningar i minnet vilket gör att du kan gå tillbaka och se hur barnets temperatur har förändrats under dagen.

PREMIUM: Braun Thermoscan febertermometer

Thermoscan febertermometer

Brauns Thermoscan är en febertermometer som kan användas av hela familjen. Temperaturen mäts i örat och tar 3 sekunder att utföra. Brauns Thermoscan visar inte bara temperaturen utan har också en färgkodad display som gör att du än bättre kan utläsa temperaturen baserat på åldern. Det gör att du snabbt kan se om barnet har låg, normal eller en hög temperatur.

Braun Thermoscans färgade display kan ställas in efter ålder, 0-6 månader, 6-36 månader och för äldre barn och vuxna. Inför mätning av barnets temperatur så anger du rätt åldersintervall och därefter så mäter du barnets temperatur i örat. Efter 3 sekunder kommer du att kunna avläsa den exakta kroppstemperaturen. Genom färgkoden på displayen som visar grönt, gult eller rött får du direkt besked om barnet har normal temperatur, feber eller hög feber.

Braun Thermoscan har inbyggd belysning i displayen vilket innebär att du utan svårigheter också kan ta tempen i mörker.

Behöver man ha en febertermometer?

Vårt svar är JA – och man ska köpa en febertermometer som man känner att man kan lita på. Vi tycker också att man ska köpa en febertermometer som ger ett relativt snabbt svar av provet.  Att vara förberedd inför barnets kommande sjukdagar är bra och man kan lättare se när barnet är på väg att bli frisk, alternativt sämre. Ofta på 1177 frågar de också om barnet har feber. 

Vart är det säkrast att mäta för korrekt temperatur?

Lämna ett svar