Letar ni efter graviditetstest? Vad kul! Vi hjälper er på vägen :)

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Försöker ni att bli gravida? Kul! Jag minns själv känslan när jag såg de två sträcken på stickan… Obeskrivligt.  Då hoppas vi att vi på Familjeinfo kan hjälpa er på traven, eftersom att vi har sammanställt – vad vi tycker – de bästa graviditetstesterna 2020. Vi kommer i den här artikeln ta upp vilka testare som är bäst, både från de dyra varianten, till den billigaste. Vi kommer förklara hur vi har kommit fram till det och lite övriga frågor.

Graviditetstest

På 1177 kan du läsa mer om hur man blir gravid. 

Men först, lite kuriosa:

In 1970, Wampole Laboratories introduced a two-hour pregnancy test,
made available to doctors and laboratory technicians. The instructions for
this test depicted a man in a white lab coat manipulating the necessary equipment: test tubes, filter paper, saline solution, and other chemicals. Clearly,
this test was not intended for home use. Not until eight years later, in 1978,
did an effective, safe pregnancy test, designed to be used in the home, hit
the market. Shah, Courtney Q (2004)

Graviditetstest lanserades alltså redan på 1970-talet, och som vi kan läsa i den vetenskapliga tidsskriften från Courtney (2004). 1978 kunde du själv, i ditt hem, testa om du var gravid – succé!

Köpa graviditetstest hos babyplan

avancerad graviditetstest sticka

Hos Babyplan finner du en rad olika graviditetstester till låga priser. De säljer graviditetstester i flera olika former, de allra mest populära varianterna är följande:

  • Babyplan Graviditetstest Sticka
  • Babyplan Graviditetstest Stav
  • Babyplan Tidigt graviditetstest Stav/Sticka

De allra billigaste graviditetstesten hos Babyplan kostar endast 7.99kr/styck! Vilken deal. Hos Babyplan hittar man även en rad olika produkter som är perfekt för er som väntar eller planerar inför en graviditet!

Det finns en hel del att tänka på när man ska leta efter ett graviditetstest som passar en. Det första och det viktigaste, det är att de aldrig kan litas på fullt ut.

Ibland visar testerna dessvärre fel, vilket gör att merparten att testarna testar två till tre stickor för att vara på den säkra sidan. Du ska även vänta åtta till tolv dagar efter ägglossningen för bästa resultat. Vissa stickor kan dock visa om du är befruktad sju dagar tillbaka. 

Försök att göra testet på morgonurinet för säkrast resultat. 

Du ska aldrig återanvända ett graviditetstest, utan köp gärna en förpackning med flera stycken i. Skulle du få ett negativt resultat, vänta gärna till morgonen därpå innan du testar igen.
I vårat test av gravidoljor kan du läsa mer om hur du förbereder dig för graviditeten 🙂

Graviditets-test fungerar på det sättet att det läser av ditt hCG-värde i kroppen, genom ditt urin. Därför är det som bäst resultat att kissa på morgonen. Som kvinna har man redan ett hCG-värde i sig, men vid befruktning så har ägget börjat producera mer av hormonet och det är på det sättet som stickorna kan läsa av om du är gravid eller inte.

Generellt sett – ja! De flesta graviditetst är bra även om de är billiga. Ett exempel är apotekets graviditestest som kostar 69kronor för två stycken, ändå har de en tillförlitlighet på över 99%. Det ser då vi som både billigt och överkomligt!

Alla de graviditesttester vi har testat har över 99% säkerhet, så de är väldigt pålitliga. Siffror över 99% är svåra att få på grav test som man görs hemma.

Apoteket Graviditetstest

Apoteket graviditetstest
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Detta är ett bra och billigt graviditetstest som otroligt lättanvänt. Du betalar under 100-lappen, får två test i förpackningen, ifall att det skulle visa ett negativt resultat – alternativt något annat missvisande, så att du kan testa igen nästa gång.

Testet görs i hemmamiljö, och du kan göra det redan från den dagen du väntar din mens, och testet visar mer än 99% säkerhet. Den har dessutom gått igenom Apotekets kvalitetskontroll!

Graviditetstest sticka

Graviditetsstick enkel sticka

Ett oerhört enkelt test från Graviditetskollen. Testet är är 99,6% säkert och det som också är bra med det är att känsligheten är 25 mIU/ml. Det innebär att testet kan upptäcka om du är gravid så tidigt som sju dagar efter befruktning. Testet har också en bra prislapp. 

Clearblue Digital Graviditetstest

clearblue digital graviditetstest

Ett dyrare alternativ till graviditetstest, men desto smartare. Graviditetstestet från Clearblue är ett test som i textform berttar om du är gravid och dessutom i hur många veckor du varit det. Bäst, för tydlighetens skull. Testet används i hemmamiljö och det ska göras fyra dagar innan väntat mens.

Clearblue Digital är så pass bra att dels visar mer än 99% säkerhet, men också att veckoindikatorn har 92% säkerhet när befruktningen skedde. 

RFSU Graviditetstest

RFSU Graviditetstest

Graviditetstestet från RFSU är ett test som är utvecklat i samarbete med RFSU-kliniken. Testet är oerhört enkelt att använda och ett tydligt och tillförlitligt besked kommer inom några minuter. Du kan göra testet på eller efter den uteblivna menstruationens första dag. 

Eftersom att graviditetstestet från RFSU kan mäta mycket låga hormonhalter har det därmed hög tillförlitlighet. 

RFSU graviditetstest är av samma typ som barnmorskor och gynekologer använder. Trygghet, tycker vi. 

Källor

A Thin Blue Line: The History of the Pregnancy Test Kit, Courtney Q. Shah, The Public Historian, Vol. 26, No. 4 (Fall 2004), pp. 131-133 https://www.jstor.org/stable/10.1525/tph.2004.26.4.131?seq=1#page_scan_tab_contents

Lämna ett svar