Bästa skötbäddarna [2021] Familjeinfo testar skötbäddar för olika behov

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Med en bra skötbädd blir det mysigare att umgås tillsammans i samband med blöjbytet. Barnet ligger bekvämt och säkert på den mjuka madrassen. Överdragen är lätta att torka av och tvätta vid behov, vilket är en fördel vid dagligt ompysslande av små barn. Bädden kan flyttas till olika platser hemma och tas med på resan. Många gillar att ha de på tvättmaskinen då det är en bra yta med lämplig storlek. Oavsett hur ditt hem är inrett och vilka behov er familj har så finns det en modell som passar just er. Vi har valt ut de mest populära modellerna och testat dem tillsammans med våran 2-åriga son. 

Missa inte att läsa vårat stora bäst i test av barnvagnar!

Dessa skötbäddar testade vi

i samarbete med PriceRunner

Välkommen till vårat test av skötbäddar

NG Baby mood vattenavvisande Skötbädd

Bäst i test skötbädd för baby

NG Baby skötbädd

i samarbete med PriceRunner

NG Baby Skötbädd är vår favorit. Mjuk och fin blir denna skötbädd lika uppskattad av stora som små. De upphöjda kanterna gör att barnet ligger tryggt.

Överdraget kommer i flera fina tyger, både enfärgat och mönstrat. Samtliga tyger är tillverkade av vattenavvisande bomull som går att torka av. Överdraget är lätt att ta av och tvätta i tvättmaskin.

Innerbädden är vadderad och kan sköljas av i duschen. Bädden är tillverkad av fibervadd (komprimerad och återvunnen polyester utan flamskyddsmedel). Tillverkad i svenska Emmaljunga. Mått 50×67 cm. Höjd 9 cm kanter, 4 cm mitten. 

Skötdyna från Elodie details

Praktisk skötbädd för den på språng

Portabel skötbädd

i samarbete med PriceRunner

Portabel skötmatta från svenska Elodie Details är lika stilig som praktisk. Det är en trygghet att kunna erbjuda barnet en mjuk och skön plats även när vi är på språng. Ihopvikt ser skötmattan från Elodie ut som en liten väska och har till och med en handledsrem.

Smarta fickor erbjuder förvaring av det viktigaste. Tyget kommer i fyra vackra färger och tillverkas av 100% polyester. Innertyget av mjukt frotté kommer i två exemplar så det är lätt att byta vid behov. Frottéöverdraget fästs med tryckknappar och går att ta av och tvätta.

Kanske denna passar ypperligt i skötväskan?

Innertyget är fritt från hälsofarliga ämnen och är certifierat OEKO-TEX. Mått utvikt 51×87 cm. Mått ihopvikt 18×26 cm.

Det viktigaste att tänka på när man köper en skötbädd är att man noggrannt funderar igenom de krav man ställer på skötbädden. Det viktigaste enligt oss är att den är enkel att tvätta, står stabilt och är tillverkad av ett material som känns bra mot huden. 

Barnrummet är det många tänker på när de funderar var de ska lägga sin skötbädd. Det är inget vi rekommenderar. Visst, det fungerar, men vi rekommenderar istället att ni placerar skötbädden i ett rum med rinnande vatten. Toaletten eller tvättstugan är perfekt för detta ändamålet, om ni har plats såklart!

Tvättmaskinen är en perfekt plats för skötbädden. Den är lagom stor och egentligen finns det inte så mycket annat man ska ha på skötbädden. Den enda nackdelen är såklart att man måste flytta skötbädden om man ska använda tvättmaskinen. Se till att ha en till plan yta i närheten som ni kan flytta skötbädden till så är detta inget problem.

Det kan vara en god idé att köpa en skötbädd med höga kanter då det ger extra trygghet till barnet. En skötbädd med höga kanter gör att ditt barn känner sig trygg och omsluten samt gör att den kan rulla runt i skötbädden utan risk för att trilla ut.

Funktionellt sett så spelar det inte jättestor roll, visst man får lite extra funktioner med en dyrare skötbädd men man kanske hellre vill lägga pengarna på något annat. Om ni har stora problem med blöjbytet idag så kan det dock vara en god idé att investera i en skötbädd som ni tror att erat barn kommer att gilla. 

NG Baby Skötbädd Mood Ruffles

Skötbädden som känns allra lyxigast

NG Baby mood ruffles skötbädd

i samarbete med PriceRunner

Den här fina skötbädden från det populära märket NG Baby är en av de finaste vi har sett. Den är inte bara fin, den är också oerhört smart och säker. Skötbädden är tillverkad i luftigt linne och vadderad med fibervadd. Det gör det extra bekvämt att ligga på för din bebis. 

Den är även en fin detalj till skötrummet med de fina voilangerna och passar till de flesta skötbord. Mått: 50 x 67 cm.

Material: 100 % linne.
Fyllning: Fibervadd.

Buddy & Hope skötbädd

Populär skötbädd från svenska Buddy & Hope

skötbädd buddy & hope

Skötbädd från det nya svenska märket Buddy & Hope är ett bra val med de viktigaste funktionerna. Stoppningen av mjukt skum med höga kanter gör att barnet ligger bekvämt och tryggt. Överdraget av 100 % bomull kommer i prickiga tyger på rosa, grå eller gul botten.

Överdraget går att torka av och är lätt att ta av för att tvätta. Mått 50×66,5 cm och 10 cm hög kant. Prisvärd 349 kr.

Skötbädd från Done by Deer

Gullig skötbädd med giraffmotiv

skötbädd raffi powder

Skötbädd Raffi Powder i guld kommer från danska Done By Deer. Med sin speciella design av överdraget känner vi igen detta märke varsomhelst. Den mjuka madrassen med upphöjda kanter gör att barnet ligger bekvämt och säkert. Överdraget tillvekas av OEKO-TEX-certifierat vattenavvisande material som går att ta av och tvätta i tvättmaskin.

Madrassen kan handtvättas. Mått 50×65 cm och 10 cm hög kant. 

Rätt Start Skötbädd

Populär skötbädd från Rätt Start

Rätt start skötbädd

Rätt Start Skötbädd med tyget Elefant är en klassiker i våra hem. Barnet ligger mjukt och tryggt. Tyget är tillverkat av 100% ekologisk GOTS-bomull. Överdraget är vattenavvisande och går att ta av och tvätta i tvättmaskin. Madrassen med upphöjda kanter är av bra kvalitet och är tillverkad av polyeter.

Materialet är OEKO-TEX-certifierat som garanterar frånvaro av giftiga ämnen
och allergener. Mått 49×66 cm. 

Beemoo Care

Populär skötbädd med upphöjda kanter

Beemoo care skötbädd

Den populäraste skötbädden – och faktiskt den till överlägset bäst pris – är Beemos skötbädd. En trygg och säker skötbädd med upphöjda kanter, vilket ger mer säkerhet för ditt barn. 

Skötbädden är lätt att torka av och den är designad så att barnet inte ska glida omkring – smart! Skötbädden kan tvättas i tvättmaskin på 40°C.

Kanske en skötväska är lämplig för att förvara denna skötbädd? Läs vårat test av den bästa skötväskan

Mått: L64 x B50 cm.

Material:
Överdrag: 100 % PU-belagd polyester.
Stoppning: 100 % polyuretan.
Oeko-Tex Standard 100-certifierad.

Mått Beemo Care

Längd: 64cm
Bredd: 50 cm

Innehållsförteckning

Lämna ett svar