Bilmatta för barn [2021] Inred barnens rum med en rolig lekmatta

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Inred barnens rum med en rolig bilmatta. Bilmattor är fina, roliga och inspirar till lek. Här finner du våran lista över de mest populära bilmattorna för barn.

Klassisk Bilmatta för barn

Bilmatta för barn

Bästa pris hittas hos:

Detta är en riktigt klassisk bilmatta som har funnits i en rad olika varianter, kanske även du har haft en likadan bilmatta när du var liten? När jag växte upp i mitten på 80-talet minns jag då att jag hade en bilmatta som var mycket lik just denna. Nostalgitripp på hög nivå. Den här blir man ju själv sugen att leka med! 

Är det någon annan som har haft en bilmatta i denna stil när ni var barn? Lämna gärna en kommentar i fältet längst ner på denna sida!

Storleken på denna bilmatta är 133 x 75 cm

Cloudberry Castle Bilmatta med stadsmotiv

Cloudberry castle bilmatta för barn motiv stad

Bästa pris hittas hos:

Cloudberry har ett stort utbud av bilmattor för barn. Detta är en oerhört stor bilmatta till ett bra pris som vi starkt kan rekommendera. Den är fylld av detaljer och ditt barn kommer garanterat ha många roliga timmar av lek på denna. 

Mattan är gjord av plast vilket gör att den är enkel att rengöra men den är kanske inte lika härlig som en bilmatta i tyg. Den går dock såklart att ha framme hela tiden om ni är ute efter en permanent matta till barnrummet.

Bilmattans mått är 200 cm x 120 cm

Cloudberry Castle Bilmatta med motiv av Racerbana

cloudberry castle bilmatta för barn motiv racebana

Bästa pris hittas hos:

Cloudberry Castle har ett stort sortiment av roliga bilmattor för barn. Denna bilmatta bjuder in till lek med hjälp av sina oerhört många detaljer. Bilmattan är fylld med byggnader, flaggor, bilar, helikoptrar och andra roliga detaljer. Här bär det av för lek!

Måtten på denna bilmatta är 200cm x 120cm

Cloudberry Castle Trafik - Bilmatta för barn i form av pussel

cloudberry castle bilmatta för barn motiv trafik
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Detta är en lite speciell bilmatta som består av 9 stycken olika pusselbitar som läggs ihop för att forma en komplett bilmatta. Varje pusselbit är 31cm bred och 31cm lång. När bilmattan är helt ihopbyggd så är den alltså 93cm åt varje håll. 

Denna bilmatta rekommenderas för barn som är 3 år och uppåt. 

Alice & Fox Lekmatta för barn - Karta

alice fox lekmatta för barn pussel
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Alice & Fox har en urgullig lekmatta i ett simpelt format. Lekmattan har simpla och eleganta detaljer, och detta är en variant som barnet själv får pussla ihop. När den är fullständigt ihopsatt är den 92 cm lång och 62 cm bred. Den består av totalt 6 delar som är tillverkade i EVA-vinyl.

Vad kostar en bilmatta för barn?

De billigaste bilmattorna kostar ungefär 200kronor medans de dyraste kostar 700 kronor. Med tanke på att denna är både en inredningsdetalj i barnets rum, samt en källa för inspiration och lek så är det faktiskt inte särskilt dyrt att köpa en bilmatta till sitt barn.

Hur stor är en bilmatta till barn?

Bilmattor finns i många olika storlekar och former. De finns i pusselvarianter där man inte ens behöver använda alla pusselbitar för att få en bilmatta, samt större bilmattor som kan vara upp till två meter långa och lika breda.

Vilket material ska en bilmatta vara gjord av?

Bilmattor är ofta tillverkade i plast, bomull eller någon form av syntetiskt tyg. Fördelen med bilmattor i plast är att de är lätta att rengöra, men de är inte lika mjuka och härliga som bilmattor i de övriga två materialen.

Vilken ålder är bilmattor till barn lämpliga för?

En bilmatta kan användas till lek redan från att den är nyfödd. Visst, ditt barn kanske inte kommer uppskatta att det är just en bilmatta, men den kommer helt sannerligen uppskatta de härliga färgerna och det mjuka tyget. 

Lämna ett svar