Fotbollsresa med barn till sommaren

Att börja planera till sommaren redan i Januari må låta lite galet, men de allra mest minnesvärda resorna brukar kräva en del planering. Att ta med hela familjen på en fotbollsresa där ni får möjligheten att uppleva fotboll i världsklass har aldrig varit enklare. Här går vi igenom ett par tips gällande vad man ska tänka på inför en sådan resa, samt berättar om de allra bästa resmålen för att se fotboll i Europa.

Planeringsfasen

Låt barnen vara med i planerandet av fotbollsresan, men se till att göra de rätta efterforskningarna först. Ta reda på de bästa resmålen efter era förutsättningar, sedan diskuterar ni dessa resmål med de yngre i familjen. Barn tycker det är roligt att få vara med och planera och det kommer göra resan extra minnesvärd.

Ta hjälp av proffsen

Att i tidigt skede ta kontakt med en resebyrå som är specialiserad inom sportresor är en bra idé. Dessa resebyråer sitter på alla insidertipsen som hjälper er att få ut mesta möjliga av eran fotbollsresa. De kan tipsa er om de bästa resmålen, roligaste aktiviteterna samt skapa ett paket som är särskilt utformat för just eran familj.

De största ligorna

Europas största ligor är Spaniens La Liga, Englands Premier League och såklart Tysklands Bundesliga. Det spelas även turneringar ligor emellan så som Champions League. Viktigt att tänka på – särskilt när man reser som familj, är säkerheten. Derbymatcher mellan två rivaler må låta lockande, men man bör först kontrollera hur matcher mellan lagen brukar se ut. Derbymatcher i sig är inget problem, men matcher mellan somliga lag i vissa ligor tenderar att vara hetlevrade. En resebyrå som är specialiserad på fotbollsresor hjälper er att skapa en säker och minnesvärd resa. 

Du kan få hjälp med att boka dina fotbollsresor hos fotbollsresan.se, de erbjuder guider & förmedlar tjänster som tar er till Europas bästa fotbollsdestinationer. 

Kom i tid - stanna extra länge

Inför en match så är det såklart många som ska ta sig till arenan, och efter matchen är det många som ska därifrån!

Att planera in att ta sig till arenan lite tidigare gör själva resan mycket enklare då man slipper den värsta trängseln och minimerar risken att tappa bort sina barn. De flesta arenorna är dessutom placerade i områden där det finns många familjevänliga aktiviteter som ni kan roa er med.

Efter matchen så kan vi rekommendera att man tar det lugnt och inte stressar därifrån. Arenan töms ofta snabbare än man tror, så att vänta ett par minuter extra gör att man slipper oroa sig över trängseln. Då får man dessutom en chans att se hur arenan & fotbollsplanen ser ut när de inte är smockade med folk.

London - en familjefavorit

Europas största metropol och en av världens bästa fotbollsstäder. Men London är inte bara fotboll – långt ifrån! London erbjuder mängder av aktiviteter som passar för både stora & små. Vad sägs om att ta en tripp på någon av Londons klassiska röda dubbeldäckare för att uppleva staden? Eller varför inte se staden från kanalen Themsen, som rinner genom centrala London. 

London som fotbollsstad

Premier League har hela sex Londonklubbar i den högsta ligan Premier League. Det finns ytterligare lag i de lägre divisionerna, vilket säkerställer att nästintill vilken tid som helst på året ni väljer att besöka London så kommer det spelas en hemmamatch för någon av lagen. Detta ger stor flexibilitet då man inte behöver planera in resan efter ett specifikt lags schema, utan istället kan åka när det passar familjen, till exempel på ett skollov.

Lämna ett svar