Vi recenserar och testar Safekids populära mobilklocka Rocket 4G

Safekid rocket 4g blå och rosa

Safekid Rabattkoder:

Nyheter för Safekid rocket 4G

  • Ny hårdvara med bättre och mer exakt GPS-position
  • Nu med vibration
  • Bättre skärm
  • Telefonbok med 20 kontakter – nu med bild för alla kontakter så barnet enkelt kan se vem som ringer
  • Fler startbilder att välja mellan
  • Ljudöversättning med Google translate
Safekid logga

Detta innehåller testet

Välkommen till våran recension av Safekid Rocket 4G gps klocka för barn

Safekid rocket 4g mobilklock
Betyg:
9/10

Videosamtal och Kamera

Med Safekid Rocket 4G mobilklockan kan du enkelt hålla kontakt med ditt barn i alla lägen. Både du och barnet kan ringa varandra och hålla kontakt via videosamtal. Kamerakvalitén är ungefär som man förväntar sig av en gps klocka för barn. Om båda har uppkoppling via 4g eller WiFi ser ni varandra tydligt och bra, men när 3g nätet används är det lite mer till och från. 4g är vanligt i de flesta större städer men ute på landsbygden går klockan ofta över till 3g.

Det finns även möjlighet att via den smarta mobilappen skicka bilder från kameran direkt till telefonen. Detta är något som för oss känns som en väldigt trygg funktion, då vi väldigt enkelt och i realtid kan få reda på vad vårat barn gör.

Ljudmeddelanden för ständig kontakt

Via WeChat appen som finns i både klockan och mobilappen så kan ni skicka ljudmeddelanden till varandra. Dessa ljudmeddelanden spelas sedan upp vid ett lämpligt tillfälle, detta gör att du enkelt kan kommunicera med ditt barn även om de till exempel befinner sig på skolan och inte alltid har möjlighet att prata. 

Geofence

Denna gps klocka har en ytterligare säkerhetsfunktion som heter geofence. Den fungerar som ett virtuellt staket där du som förälder får notiser om klockan befinner sig utanför den. Du kan ställa in hur ofta klockan ska kontrollera detta och skicka notiser till dig. Om du har för ofta så kan det minska batteritiden ganska rejält så det är värt att tänka på.

Vi skapade trygghetszoner för vårat kvarter, för skolan och ett par stycken för hans närmsta kompisar. Att hitta geofence-funktionen kan vara lite svårt. I SeTracker2 appen, som vi tyckte fungerade bäst – så hittar man denna funktion genom att trycka på kartan högst upp. Sedan hittas den genom att trycka på den fjärde knappen enligt bilden nedan.

app och funktioner för safekid rocket 4g

En annan smart funktion är positioneringshistoriken. Då visar gps klockan var den har befunnit sig under dagen. Detta fungerar bäst om mobilklockan använder sig av WiFi eller GPS för positionering.

Telefonbok med 20 nummer och bakgrundsbilder för varje kontakt

Telefonbok med 20 nummer och bakgrundsbilder för varje kontakt I telefonboken på Safekid Rocket 4Gkan man spara 20 olika nummer. Man kan dessutom lägga in en profilbild som visas varje gång den personen ringer till ditt barn, eller när barnet ringer till den. Smart och efterlängtad funktion tycker vi, då det gör att klockan känns mer levande.

Klockan är dessutom av typen mobilklocka, då det går att ringa samtal till nummer som inte finns i telefonboken. Detta är en funktion som går att slå av, vilket vi har valt att göra. Vi gjorde detta då vi anser att vårat barn behöver inte nå någon som inte finns i kontaktboken, och det är ganska lätt att slå fel nummer då touchdisplayen är ganska liten.

nyttmobilabonnemang.se kan du läsa om olika prisvärda mobilabonnemang.

Låsa ute okända samtal

I appen för denna mobilklocka kan man ställa in att endast de kontakter som man har i telefonboken kan ringa barnet. Detta gör att barnet slipper ha kontakt med okända personer, till exempel telefonförsäljare.

Det går även att bestämma om mobilklockan endast ska kunna ringa till de kontakter som finns i telefonboken, eller även till övriga nummer. Om barnet inte har någon särskilt anledning att ringa de nummer som inte finns i kontaktboken så rekommenderar vi att man låser detta. Touchskärmen är ganska liten så det är enkelt att slå in fel nummer, därför föreslår vi att man istället programmerar in de viktigaste numren för att undvika felringningar.

SOS-knapp

Du kan ställa in 3 olika nödnummer i appen för Safekid rocket 4g. Om man sedan håller inne av/på knappen som är på sidan på klockan så kommer den ringa upp det första nödnumret. Om det numret inte svarar, så går den vidare till det andra numret. Med denna funktion så behöver ditt barn bara hålla inne knappen i någon sekund för att få kontakt med någon av de som är inlagda som nödnummer. Detta känns verkligen tryggt för både mig och min man. Vårat barn är inte lika fascinerad över denna funktion då han inte är riktigt lika medveten om vilka faror som faktiskt finns.

Mattespel

safekid rocket blå gps klocka för barn

Klockan kommer med ett roligt och lärorikt mattespel som barnet kan använda sig av och utmana sig själv att få högre och högre poäng. Mobilklockan sparar high-scoren så barnet ständigt kan sträva efter att få mer och mer poäng.

Schema

Denna smartklocka kommer även med kalenderfunktion. Du kan ställa in en aktivitet per dag som visas i klockan. Vi valde att lägga in veckans alla simträningar samt olika födelsedagar i kalendern.

Tyst läge

Mobilklockan går att ställa in på tyst läge under vissa förutbestämda timmar. Då går inte skärmen att använda men gps-funktionerna fungerar fortfarande. Ditt barn kan då lägga all fokus på vad som händer klassrummet.

Stegräknare

Det medföljer även en stegräknare som kan vara rolig att ha då man kan jämföra hur många steg man har tagit under olika dagar. Det sägs att denna stegräknare inte är jätteexakt men den ger ändå en hum över hur långt man har gått.

Magnetisk laddning

GPS-klockan laddas smidigt via den magnetiska laddningskabeln som ansluts på insidan av klockan. Man bör inte ladda den mer än 4 timmar per gång för att batteriet inte ska nötas ut i förtid. Safekid säljer en USB-laddare med säkerhetstimer som gör det enkelt att ladda under natten utan att överladda batteriet.

Vattentäthet

Safekid rocket 4G mobilklocka är IP67 klassad. Den tål vatten men Safekid rekommenderar att man inte ska använda den i badet, duschen eller när det är kraftigt regnoväder.

Det var allt för vårat test av Safekids gps klocka rocket 4G. Har du några frågor, eller vill du själv dela med dig av dina erfarenheter med klockan? Lämna gärna en kommentar här nedan för att hjälpa andra som är intresserade av att köpa en mobilklocka för barn.

Slutbetyg:
9/10

Lämna ett svar