Den bästa babyvakten 2021 – babymonitorer som hjälper dig att vaka över ditt barn.

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Är det dags för en ny babyvakt? Vi har svaret på vilken babyvakten som är den bästa och mest populära på marknaden just nu. 

Testade babyvakter

Är det dags för en ny babyvakt? Vi har svaret på vilken babyvakten som är den bästa och mest populära på marknaden just nu. 

Vi har testat ett stort utbud och kommit fram till den bästa babyvakten, baserat på pris, kvalité, säkerhet, användarvänlighet, strålningsgrad, funktionalitet och popularitet. Det är viktigt att den uppfyller just de här kraven. 

Bäst i test? Selfie Babylarm.

Som utmanare direkt efter, men till ett bättre pris är babyvakten Padwico Babyvakt 850. Budgetvinnaren? Motorola MBP 8 – den får man för under 300-lappen. Kvalité till lågt pris.

De mest populära babylarmen från pricerunner

i samarbete med PriceRunner

Bäst i test: Selfie Babylarm

Babyvakt selfie

Capidis nya babyvakt ”Selfie Babylarm” är en prisbelönt babyvakt med otroligt många smarta och användbara funktioner. Den ger dig helt enkelt en tryggare övervakning och således en tryggare vardag.

Babyvakten är enkel att använda genom de få och visuella knapparna och den har väldigt låg strålning (max 10mA (ca 4% av DECT babymonitorer)

Batteritiden är över 100 timmar och det gör också att du inte behöver tänka på att ladda den så ofta, trots det har den upp till 800(!) meters räckvidd. Skulle du komma för långt så har den självklart utom räckhåll-larm med ljud och ljus på föräldraenheten. Babyvakten kan också användas i kalla klimat – upp till -20 grader.

CAPiDi säger själva att deras babymonitor har den senaste teknologin och har utvecklats med säkerhet, hållbarhet och enkelhet i fokus.

Den här babyvakten är bäst i test – med råge!

Neonate BC-6500D Digital Babyvakt

Motorola digital babyvakt

Bästa pris hittas hos:

Neonate, som är det där smarta och bra märket för oss föräldrar – har lanserat Babyvakten BC-6500D. Det är en babyvakt som är deras mest exklusiva modell. Det är en helt unik variant av babyvakt, som har en hög batterikapacitet och lång räckvidd och så klart – låg strålning. 

Babyvakten är helt digital, vilket gör att den inte går att störa ut. Dessutom är den utrustad med en tvåvägsfunktions-kommunikation, vilket gör att både du och ditt barn kan prata med varandra. 

Enheterna går att ha trådlöst, då de är utrustade med litium-batterier. Vilka du laddar upp i hållarna. 

Neonate BC-6500D har blivit utsedd till bäst i test av babytesterne.no 2018!

Smart babymonitor från Parvel

Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Okej! Den här är så sjukt smart. Vill du hinna stoppa barnet från att vakna – alternativt redan finnas där, i samband med att det vaknar? Då är Parvel något för dig. Det är den nya, smarta babyvaktaren som övervakar rörelse där ditt spädbarn eller barn sover.

Parvel analyserar nämligen barnets sovmönster. Genom det kan det upptäcka och larma både när ditt barn är vaket men även innan, när ditt barn är på väg att vakna. Som förälder kan du då hinna dit i tid för att stoppa om och på så sätt få barnet att somna om ifall det behövs.

Det bästa av allt? Produkten går att använda utomhus också. Den övervakar även temperaturen där du har ditt barn sovande, så att det inte går över en viss temperatur. Som de själva skriver ”Med en Parvel® i barnvagnen behöver du inte gissa eller oroa dig, vår babyvakt larmar så fort temperaturen avviker.”

Padwico Babyvakt 850

Padwico babyvakt

En snygg, otroligt enkel och stilren babyvakt som har allt man eftersöker – om man nu inte är ute efter en kamera.

Babyvakten har en räckvidd på 500 meter i öppna rymmen och har en låg strålningsgrad (endast 8% av normal DECT och 40% av ECO-DECT).

Den arbetar på frekvenserna 863-870 MHz, vilket innebär att den inte går att störas ut och byter om möjligt frekvens vid eventuell störning. 

Babyvakten är utrustad med en talfunktion så att du kan tala med din baby! Dessutom kan du justera mikrofonkänsligheten på babyenheten.

Sammanfattning:

– Låg strålningsgrad (endast 8 % av normal DECT och 4 0% av ECO-DECT)- Automatiskt system för effektreduktion minskar strålningsnivån till hälften när baby- och föräldraenheten är nära varandra
– Indikator som visar temperaturen i barnets rum
– Nattlampa på babyenheten
– Ljud- och ljusalarm på föräldraenheten när den är utanför räckvidden
– Nivåmätare med lysdioder på föräldraenheten
– Lång batteritid, med varning för svagt batteri på både baby- och föräldraenheten
– Justerbar mikrofonkänslighet på babyenheten
– Vibrationsalarm på föräldraenheten
– Utrustad med dubbla laddningshållare och uppladdningsbart batteri
– Talfunktion för att prata med din baby
– Funktionstestad ner till -20°C

PREMIUM: Neonate BC-8000DV

Bästa pris hittas hos:

Vårt premiumalternativ är babyvakten från Neonate. Det är faktiskt världens första babyvakt med videofunktion och extra lång räckvidd av ljud (max 800 m). Detta gör så att man som mottagare kan höra barnet även när videosignalen är slut. Likt andra babyvakter så slutar babyvakten att sända när signalen inte når, men det gör inte den här.  

Babyvakten är modern och enkel att använda. Den har ett knapplås, vilket gör att du inte råkar trycka på några knappar när den är i fickan. Dessutom är standby-tiden upp till 25 timmar. wow! 

Babyvakten använder sig av  8 IR lysdioder, vilket gör att man enkelt kan se barnet i ett mörkt rum. Det ökar tryggheten för dig. Dessutom kan du slå på nattlampan, vilket gör ditt barn än tryggare. Som många andra babyvakter kan du prata med din baby genom enheterna. 

Kanske en nattlampa för barn passar bra i barnrummet?

Neonate har tänkt mycket på säkerhet och framförallt strålning. När du t ex pratar med ditt barn genom föräldraenheten och den digitala ljudöverföringen skickas via en separat signal med lägre strålning. Dessutom är enheten utrustad med tre olika lägen på föräldraenheten för lägsta möjliga strålning och batteriförbrukning. Smart! Därför är den vår premiumvinnare.

BUDGET: Motorola MBP8

Motorola babyvakt
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Det känns helt fel att kalla den för budgetvariant. För det är ingen budget. Men vi har kategoriserat den efter det genom dess låga pris i proportion vad man får för det.

Det är en otroligt användarvänlig produkt från Motorola, som du får för under 300:-. Den använder sig av trådlös teknik och kopplas samman genom att du kopplar dem direkt i den närmsta stickkontakten. Är ditt barn oroligt om kvällen, så är den även utrustad med nattlampa för maximal trygghet.

Den har en räckvidd på upp till 50 meter och har en oerhört känslig mikrofon.

SMART: Nabby Babyvakt

Nabby babymonitor
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Nabby Babyvakt är en smart, smidig, användarvänlig och modern babyvakt. Den kommunicerar med din smartphone via deras egna app – Nabby.

Trots att det är en babyvakt som kommunicerar via en app så är det en otroligt bra babyvakt, som uppdateras med nya funktioner tämligen ofta. Appen – eller babyvakten – är anpassningsbar efter dina behov och du styr själv hur du vill ha den inställd i just appen. Du kan bland annat ställa in ljudkänsligheten.

Det vi funderade på kring appen var om batteritiden var bra. Nabby Babyvakt har 70 timmars batteritid, vilket vi tycker är riktigt bra. Det är lite mindre än en veckas sömn, på ett ungefär. Du får också en påminnelse om den behöver laddas.

Självklart – vad vi tycker är otroligt viktigt – har babyvakten från Nabby världens lägsta strålning och 340 meters räckvidd i fri sikt.

Vem behöver köpa en babyvakt?

Alla! Tycker vi. Det funkar bra att använda olika appar på din telefon. Men en babyvakt har många smarta och säkra funktioner som ger dig en trygghet.

Du kan låta din bebis sova utomhus, men själv vara i andra delen av din bostad – men ändå höra och ha koll på vad som händer.

Hur kom vi fram till vilka babyvakter vi skulle testa?

De babyvakter som vi har valt att använda är populära, säkra och i olika prisklasser. Det är för att vi ska kunna ha ett så bra och brett utbud som möjligt. Alla babyvakter har stora krav på sig, från oss.

Vad kostar en babyvakt?

De som vi rekommenderar – som verkligen är bra och pålitliga, kostar från 300 kronor och uppåt. Det finns egentligen ingen övre gräns, men de allra dyraste kostar ungefär 500-1000 kronor.

Lämna ett svar