Bästa bröstpumpen [2021] Vi testar elektriska och manuella bröstpumpar

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Det kan vara svårt att bestämma sig för vilken bröstpump man ska välja, då det idag finns ett stort utbud att välja mellan. Det kan vara svårt att veta i förväg hur just ditt behov ser ut, och det är oftast inte förrän barnet är fött som du vet hur det ser ut och om du behöver en bröstpump.

Läs vårt test om de bästa bröstpumparna på marknaden – både sett till pris, funktion, användarvänlighet och kvalité. 

Testade bröstpumpar

Välkommen till vårat test av Bröstpumpar

TESTVINNAREN: Elektrisk Bröstpump, Luna från Nuk

Luna Bröstpump elektrisk

Nuk är en av de större aktörerna när det kommer till att tillverka bröstpumpar, nappar, flaskor och liknande. Här erbjuder de en elektrisk bröstpump som underlättar för er som föräldrar. 

Den har justerbar sugstyrka och är enkel att använda. Liten och behändig, och lätt att packa med sig när ni ska ut. Den kan användas både med batterier eller eluttag. 

PRISVÄRD: Beemoo Care Manuell Bröstpump

Bästa pris hittas hos:

En fin rosa bröstpump från Beemoo. Den är användarvänlig, smidig och enkel att ta med sig överallt. Bröstpumpen är kompakt och liten, men samtidigt ergonomisk och lätta att montera och använda. Även denna går alldeles utmärkt att använda samtidigt som du ammar.

Det följer med en förvaringsmugg där du kan förvara mjölken när du har pumpat färdigt. Perfekt att kunna använda när du vill bunkra upp bröstmjölk i kylskåpet. För under 300 kronor, får du en bröstpump som verkligen levererar. 

PREMIUM: Elektrisk Bröstpump från Carena

Carena elektrisk bröstpump
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Gör livet lite enklare med en elektrisk mjölkpump. Tyst att använda, och smidig att ha med i väskan. Pumpen har fem olika suglägen där du kan välja den som är bekvämast för dig. En flaska ingår, där du kan använda antingen sugnapp eller lock, beroende på om du vill ge mjölken på en gång eller spara till senare. Smidig och enkel!

Pssst: kanske vårat test av den bästa gravidoljan intresserar dig?

ENKEL: Manuell Bröstpump från Carena

Manuell bröstpump carena
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Den här bröstpumpen är enkel och smidig att använda, vilket gör den enkel att ta med på resande fot. Handtaget är ergonomiskt anpassat vilket gör att det blir lätt att pumpa när du sitter ner. Du kan även pumpa samtidigt som du ammar. Den medföljande flaskan har både sugnapp och förslutningslock, vilket gör det enkelt att både mata barnet och att förvara bröstmjölken i kylskåpet.

UTMANARE: Moweo Bröstpump Elektrisk

Moweo Elektrisk bröstpump
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Bröstpumpen från Moweo Care är en praktiskt och smart elektronisk bröstpump som erbjuder nio nivåer av styrka. Bröstpumpen är dessutom utrustad med en mjuk silikonkudde för en skonsam massage och en bekväm pumpning. 

Vidare är den också användbar tack vare den praktiska LED-displayen och den erbjuder pumpning i två faser – stimulering eller pumpning. Allt för att det ska passa användaren så bra som möjligt. 

KÖPGUIDE FÖR BRÖSTPUMPAR

Det är mycket att tänka på när man ska köpa en bröstpump. Framförallt ska man inte köpa en för stor och klumpig pump. Man ska heller inte tumma på kvalitén.Det finns många anledningar till att köpa en bröstpump. Man ska inte köpa för köpandes skull. När man slutar amma är oerhört varierande, vilket gör att man kan ta hjälp med en bröstpump att få fram mjölk – även om du har börjat jobba fast din son eller dotter fortfarande ammar. Då kan istället din partner – eller någon annan så klart, ge ditt barn mat med flaska.Det andra alternativet till att köpa bröstpump är för att släppa på trycket. Det kan lätt uppstå mjölkstockning och det är inget som man vill ha. Således är det att använda sig av en bröstpump som ett komplement till och substitut för amning.

Elektrisk eller manuell bröstpump?

Ptja, svår fråga. Jag tyckte att det var lättare att använda mig av en elektrisk, men jag tyckte det var smidigare att använda mig av en manuell. Jag anser det vara en smaksak och överlåter känslan till dig. Vill du pumpa själv eller låta någon (maskinen således) göra jobbet?

Hur lång tid tar det att använda bröstpump?

Jag använde min bröstpump i cirka 15 minuter per dag. Jag hade två pumpar, det vill säga ett per bröst. Men använder man sig av bara en så räkna med cirka 30 minuter.

Vad är tvåfasteknologi?

Det efterliknar barnets sug-beteende. Mycket bra funktion!

Viktigt att tänka på innan köp av bröstpump

Det finns idag många bra bröstpumpar att välja mellan, i olika utföranden och prisklasser, och om ni ska ha en elektrisk eller manuell bröstpump är helt och hållet upp till er. De flesta bröstpumpar är enkla att använda, enkla att montera och rengöra, och väldigt smidiga att ta med sig i väskan när man åker iväg någonstans. Vi hoppas att ni hittar en bra bröstpump som passar era behov!

UTGÅTT

Freestyle är den elektriska bröstpumpen från medela. Den levererar en hög kvalité, god användarvänlighet och är mycket smidighet. Bröstpumpen är väldigt behändig och liten och erbjuder bland annat dubbelpumpning, handsfree och tvåfasteknologi.

Den här pumpen är den som vi själva använder oss av och det som är smidigt är den medföljande displayen. Det gör att man kan hålla koll på vakuumnivå, pumpningstid och batterinivå. Pumpen används dessutom av många mammor.  Dessutom lyste det upp när jag behövde pumpa under natten. Det medföljer dessutom många tillbehör och den är otroligt effektiv.

Lämna ett svar