Test av nattlampor [2021] Låt ditt barn känna trygghet i mörkret med hjälp av en nattlampa

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

En nattlampa är en trygg kompis i mörkret. Just mörkret kan vara en rädsla för ditt barn i många år och en ljuspunkt – lampa – är i månt och mycket en trygghet. ”Spökena” syns inte. Det är ljust, man ser mer vad som pågår och man känner sig som barn trygg.

Vissa barn behöver inte en nattlampa, medan andra behöver det i flera år. Just nattlampa är något som är otroligt stort på marknaden och de flesta nattlamporna idag är väldigt smarta. De innehåller i vissa fall bland annat en automatisk avstängning, olika sorters ljus och även en röstsensor. Men det finns också vanliga nattlampor, som bara lyser och stängs av – enklare kan det inte bli.

Testade nattlampor

Vår favorit och den som vi anser vara bäst i test är lampan från Zazu, ”Nattlampa lou”. Den hittar du här.

Som budgetvinnaren, det vill säga lampan till ett riktigt bra pris kommer nattlampan från teddykompaniset, ”Diinglisar Wild tiger” – den hittar ni här.

Är ni intresserade av en sängmobil med nattlampa? Läs vårat stora test där vi listar våra favoriter.

De mest populära nattlamporna från pricerunner

i samarbete med PriceRunner

BÄST I TEST: Nattlampa Lou flera olika färger

Nattlampa Lou testvinnare
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Nattlampan från Zazu är en lätt, användarvänlig och praktisk nattlampa med många valmöjligheter. Här kan du som användare bestämma ljusstyrka, antingen på ugglan eller på ringen och du kan också få till ett starkt ljus för att kunna använda den som bland annat läslampa – eller något annat. Ugglan kan lysa själv, eller tillsammans med ringen – men också omvänt, ringen kan lysa men inte ugglan.

Den här smarta nattlampan är utrustad med en röstsensor, vilket gör att den slås på automatiskt om ditt barn börjar t ex gråta eller vaknar till.

Det här är en lampa med många användningsområden. Det bästa med lampan, förutom röststyrningen, är att den har en timer-funktion som stänger av lampan automatiskt när ditt barn har somnat.

BUDGETVINNAREN: Teddykompaniet Nattlampa Diinglisar

Nattlampa teddykompaniet
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Som budgetvinnare är den här prisvärda lampan från Teddykompaniet, ”diinglisar”. Det är en fin, mysig och lugnande nattlampa som är i form av en tiger. Den här nattlampan är smart och kan avge både ljus, men den sprider också en stjärnhimmel av ljus i rummet när den trycks på magen och du kan välja att stjärnhimmeln ska skifta i tre olika färger genom tryck på magen. Lampan är smart och stängs av efter 10 minuter av sig själv.

Nattlampan styrs av tre stycken AA batterier, vilket gör att du kan placera den precis var du vill.

Lampan finns i flera olika varianter, vilket gör att ditt barn kan välja vad den vill. 

SMART: Zazu Sam Sömntränare och Nattlampa

Nattlampa och sömntränare för barn märke zasu
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Den här smarta nattlampan från det populära märket Zazu är både en nattlampa, men också en sömntränare. Den fungerar på ett sådant sätt att den hjälper ditt barn att förstå när det är dags att gå upp, men också när det är dags att sova genom att stänga ögonen. Den visar också hur lång tid det är dags innan man ska gå upp. Smart!

Nattlampan har en pedagogisk och färgskimrande skärm som hjälper ditt barn att utveckla bra sömnrutiner. Genom att skärmen visar rött, är det dags att sova och när den visar orange är det en halvtimme kvar tills det ringer. När det är grönt däremot – då är det dags att gå upp! Enkelt, användarvänligt – men framför allt pedagogiskt.


Självklart har nattlampan en timer som är på mellan 5-30 minuters intervallare. Nattlampan finns i flera färger.

Enkel: Flow Nattlampa Fabian Rådjur

Flow nattlampa för barn

Den här söta lilla nattlampan är en otroligt enkel nattlampa som styrs via ett enkelt knapptryck, via botten. Lampan är flyttningsbar, då den styrs via tre cellbatterier. 

En annan härlig detalj till barnrummet är en bilmatta för barn. Läs gärna vårat test av just det!

Enkel: Flow Nattlampa Moby Mini

Moby mini nattlampa för barn
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Också en enkel och söt nattlampa. Den här nattlampan från ”Flow” är en enkel nattlampa med få valmöjligheter. Den sätts på, och sedan stängs den av sig själv – enklare kan det inte bli. 

Genom att lampan också har ett mjukt material, kan den också användas till att gosa med. 

Vem behöver ha en nattlampa och varför har man en?

De barn som kan känna sig otrygga med mörker rekommenderar vi en nattlampa till. Det gör barnet tryggare och en nattlampa ger ett dovt men ett betryggande ljus som inte stör nattsömnen.

När börjar man med nattlampa för barn?

Det är lite olika, vi började när vår ena dotter var två, och hon behöver fortfarande en när hon ska somna, sex år senare. Det är ett av hennes sätt att känna sig trygg när hon ska sova. Men de flesta börjar när man är runt 3-4 år.

Vad kostar en nattlampa?

Det är olika, det beror helt enkelt på hur avancerad nattlampa man vill ha. Men det finns nattlampor från 100 kronor, upp till flera hundra. Ni ska köpa den som passar ert barn, er och barnrummet.

Lämna ett svar