Doppresent – Personliga doppresenter till den nyfödde!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland.se och Lekmer.se.

Doppresent – vad ska man köpa?

Det finns en uppsjö av olika presenter. Både doppresent till pojke eller doppresent till flicka. Det vanliga som man brukar ge bort som gåva är något lättare smycke alternativt något som man brukar ge när man träffar en nyfödd – nalle. Vi har två barn, haft två dop och sammanställt de presenterna som vi anser är de vanligaste, mest uppskatta och de lite udda presenterna.

Våran största rekommendation är en barnservis med fina illustrationer från elsa beskow sagor. Den kan du läsa mer om i vårat test av olika barnserviser

Det som vi rekommenderar och som alltid går hem – om man är osäker – det är en servis från Done by Deer. Det är uppskattat, passar in i många hem och det är något som verkligen kommer att komma till användning.  Det är en glad servis, med fina prickar, en glad elefant och något som mottagaren kommer med sina små ögon utforska.

Egentligen skulle vi kunna fylla hela det här inlägget med gåvor från Done by Deer – men vi har valt att bredda oss mer än så. Tryck gärna på Done By Deer för att se hela deras utbud hos Babyshop.se. Ni kommer smälta… 

Vad vi också gillar är serien kring giraffen ”Sophie” – det finns mängder med produkter relaterat till Sophie, bland annat den här bitringen, som vi också skriver om längre ner på sidan. 

Något som också är populärt just nu är träleksaker. De är fina och passar oftast in i inredningen. De är heller inte tillverkade av plast. Ur en miljösynpunkt är det riktigt bra med träleksaker. Här hittar du mängder av träleksaker. 

Här är något som inte kom med på topplistan, men klädesplagg som vi verkligen rekommenderar som gåva. Det är kläder från det Svenska märket Kuling. 

Vad är den traditionella gåvan?

Det finns olika traditionella doppresenter som man brukar ge. Det är allt ifrån sparbössor till silversmycken. Men en personlig present som dopgåva är också populärt. Vi hoppas att våra tips kan vara till hjälp. På senare år har även fenomenet digital present uppkommit. Det kan handla om till exempel presentkort på ljudböcker eller digitala videohälsningar.

 

Familjeinfo.com Rekommenderar

Done by Deer – Melaminset – Happy dots rosa

Done By Deers melaminset är ett lyckligt sätt och ett uppskattat servis-sett för den minste. Det är en servis med lyckliga prickar som dansar runt elefanten ”elfhee”. I botten av muggen tittar hon också upp på barnet, med ett leende. Servisen är söt, fin och den är verkligen, verkligen, verkligen uppskattad. Vi har flera sådana hemma och våra döttrar älskar dom. Det som vi också uppskattar med dem är att de är bpa, ftaleter och formaldehyd- fria.

Done by deer – Cuddle Friend Raffi Powder

Vi fortsätter på den inslagna vägen med Done by Deer – ni ser – de har så fina produkter. En annan otroligt populär och uppskattad produkt är deras ”cuddle friend”. Ett mjukt och härligt gosedjur, vid namn Raffi som har stora himlande ögon. Raffi får man gärna krama och i och med materialet som Raffi är gjord av, så är den mjuk och go.

Nalle ”Välkommen till världen” – Bukowski Design

Bukowskis ”välkommen till världen”-nalle, är en fin nalle från Bukowski, som är av syntet. Nallen är framställd för att bildningen av bakterier och mögel när nallen blir fuktig (det vill säga när man äter på nallen, som alla bebisar gör…) Nallen kommer i en fin förpackning och är en uppskattad gåva. Bara för information så är ögonen dragfasta och låsa.

Rubens Ecobuds – IRIS

Serien med Rubens Ecobunds, är en serie där dockorna är din vän. Det är ekologiska dockor där hud, kläder och går är tillverkade av 100% certifierad ekologisk bomull. Det som gör att vi rekommenderar Dockorna är för att ögonen och ansiktsdragen sprider glädje och har ett ”mänskligt” utseende. Vi har valt att visa Iris, då vi tycker hon är oerhört söt. Du hittar fler dockor här, och de passar också som doppresent.

Plocklåda (pastell) – Micki

En populär leksak i trä är nedan plocklåda från märket Micki. Det är en klassisk plocklåda i härliga färger. Lådan hjälper till att öva barnets motorik genom att barnet ska pricka ner klossarna i rätt hål. Micki har tänkt på det mesta och det som är så bra med plocklådan i trä är att botten är klädd i filt för att det inte ska bli ett högt ljud när klossarna släpps ner. Perfekt som en uppskattad doppresent.

Den klassiska bitringen – Sophie the giraffe – Ring Teethe

Bitring, den klassiska presenten, leksaken och något som alla barn har och vill ha. När det börjar klia i munnen så finns det inget bättre för bebisen att ha något att bita på. Då är Sophie det bästa! Sophie är en serie och det finns mer med Sophie, bland annat böcker.

Hur mycket ska man lägga på en doppresent?

Det är så klart helt upp till dig, er och vad ni har för relation till det andra paret vars dop ni ska på. Vi brukar rekommendera runt 150-300 kronor alternativt din magkänsla. Det ska vara något humant pris.

Lämna ett svar