Vilken är den bästa elsparkcykeln 2021? Vårat test av elscooteers ger dig svaret

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

Elscootern har tagit sverige med storm. Eller, ska man kanske kalla den för ”elsparkcykel”? Nåväl, den är här och den finns i flera stora städer, tack vare flera uthyrare (se: t ex voi)

Vi har haft möjlighet att testa flertalet diverse elsparkcyklar, elscooter, e-scooter – eller vad man nu vill kalla dem och har kommit fram till både bäst i test, prisvärd och utmanaren. 

Innan vi sätter igång så anser vi att det är viktigt att ha koll på reglerna när det handlar om elsparkcykel. Det är ett hett diskussionsämne just nu och bland annat har Breakit skrivit en artikel om att Transportstyrelsen vill förbjuda elsparkcyklarna. 

Enligt Trafikverket får ett elfordon ha en effekt på högst 250 W och en maxhastighet på 20 km/h för att inte klassas som moped. Om du införskaffar dig en som går i högre hastighet än 20 km/h, så får de ej framföras på allmän väg. Lagstiftningen har inte riktigt hängt med, och vi kan framöver förvänta oss flertalet lagändringar/justeringar. 

Bäst i test, blev såklart de kända cyklarna som voi, lime och så vidare bland annat använder, är Ninebot By Segway. Varför? Lätt förklarat, den har upp till 25 kilometers räckvidd, maxhastighet på 25 km/h och tre olika körlägen.  

Utmanaren är Xiaomi Mijia 365. Vilken elsparkcykel! Den här går nästan in under bäst i test. På en räckvidd upp till 30 kilometer och en maxhastighet på 25 km/h har den här tagit marknaden med storm. 

Säkerheten först! Kom ihåg att alltid använda en hjälm när du åker på din elsparkcykel.

De mest populära elscooters från pricerunner

i samarbete med PriceRunner

Välkommen till vårat test av elsparkcyklar

Bäst i test Elsparkcykel: Xiaomi Mi M365

XIAOMI MIJIA 365 elsparkcykel

En av världens bästa, snyggaste och stilrenaste sparkcyklar är Xiaomi Mi M365. Den har tilldelats det prestigefyllda ”Red dot ”Best of the best”” – priset samt iF Design award 2017. Här får du en elscooter som du enkelt styr via din app, 

Varför är det en utmanare? Den saknar en display. Här har du ingen möjlighet att se din nuvarande hastighet, tyvärr. Dock kan du all annan relevant information i en app som du enkelt laddar ner. I övrigt är det en snygg och härlig elscooter som du får för en bra peng. Den är enkel att använda och du kan köra upp till 30 km/h. Utöver det är det den bekvämaste att köra. 

Specifikationer: 

Max hastighet: Upp till 25 km/h
Räckvidd: Upp till 30 km
Vikt: 12.5 kg
Maxlast: 100 kg
Batteri: 42V
Laddningstid: 5 timmar
Hopfällbar: Ja
Belysning: Fram och bak
Motor: 250 watt
Däck: Luftfyllda däck
Ram: Aluminium

Ninebot by Segway es2

Ninebot segway elsparkcykel

Ninebot by Segway es2 är marknadens allra mest populära elscooter. Den lyckas med det på grund av sina goda byggkvalitet och starka motor.

Varför är den populärast? Det är här bland annat de sparkcyklarna som uthyrningstjänsterna använder sig av. Det säger ganska mycket. Den har en stark motor och ett batteri som ger dig en längre räckvidd. Den är utrustad med tre olika körlägen: eko, standard och sport. Vidare kan du styra den via en APP, där du bland annat kan låsa sparkcykeln, se var du parkerade den och även styra belsyningen. Enkelt och simpelt! Den är även utrustad med en 500 W-motor, digital LED-display, ABS-bromsar, 2W LED-belysning framåt, LED-belysning på undersidan, stöd och bagagekrok.

Kanske även vårat test av bästa gps klockan för barn intresserar dig?

Specifikationer
Max hastiget: 25 km/h
Räckvidd: Upp till 25 km
Vikt: 12.5 kg
Maxlast: 100 kg
Batteri: 36V
Laddningstid: 3.5 timmar
Hopfällbar: Ja

Våran favorit och testvinnare av elscooter är Xiaomi Xiaomi Mi M365​. Det är en snygg och prisvärd elscooter som har en toppfart på 25km/h och kan köras upp till 30km per laddning.

Det beror på hur stort batteri de har, men mellan 10 och 50 km brukar vara den ungefärliga räckvidden.

Vid hastigheter under 20km i timmen så gäller samma regel för som på cykel. Om du kör elscootern i gångfart så kan du även hålla dig på gångbanor, gågator och trottoarer.

Lämna ett svar