Test av Babyskydd [2021] Vi testar de säkraste babyskydden

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Familjeinfo.com

När små barn färdas i bil behöver de sitta säkert i en babyskydd. Babyskyddet ger barnet det extra skydd för rygg, nacke och ben som de behöver. Babyskydd används fram till barnet är ungefär 10 månader..

Det finns två typer av babyskydd, en modell som du spänner fast enbart med bilens bilbälte och en modell som har en bas som monteras i bilen, oftast med hjälp av bilens bälte, och som gör att du snabbt kan sätta in och ta babyskyddet. 

Alla babyskydd vi testat är godkända enligt de regler och föreskrifter som finns i Sverige och inom EU, detta gör att både du och ditt barn kan känna er trygga.

Recenserade babyskydd

i samarbete med PriceRunner

Välkommen till vårat test av Babyskydd

Britax Baby-safe 2 i-Size

Bäst i test babyskydd

Britax baby-safe babyskydd
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Baby-Safe 2 i-Size är ett babyskydd som passar för barns födsel tills de är cirka 15 månader. Baby-Safe 2 i-Size är ergonomiskt utformad vilket gör att barnet får en mycket bekväm sittställning. Utöver att babyskyddet har maximal komfort så erbjuder den också högsta säkerhet för barnet som att nackstödet kan justeras i flera led så att nacken får maximalt skydd.

Baby-Safe 2 i-Size kan monteras i en bas, som är fastmonterad i bilen, vilket gör att det är enkelt och smidigt att sätta in och ta ut babyskyddet bilen. Det går också att spänna fast skyddet  med bilens trepunktsbälte, vilket betyder att det på ett enkelt sätt går att använda detta skydd även i andra bilar.

Testade babyskydd

Maxi-Cosi Pebble

Välbyggt babyskydd till lågt pris

Maxi cosi babyskydd
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Maxi-Cosi Pebble är ett babyskydd för barn mellan 0 – ca 12 månader (max 13 kg).

Maxi-Cosi Pebble är ett babyskydd för barn mellan 0 – ca 12 månader (max 13 kg). Pebble är ett babyskydd med hög komfort, och som även är utrustad med ett säkert sidoskydd med extra stoppning för ökadkomfort. Dettautrustad med ett trepunkts-bälte som är lätt att använda.. 

För en barnfamilj är det praktiska användandet och smidigheten en viktig aspekt. Där vinner pebble många poäng. Det är prisbelönt för design och enkelhet i hanteringen.

Pebble babyskydd har även axelremmar som enkelt kan justeras i flera olika höjdlägen, dessutom har det ett inbyggt solskydd. På detta babyskydd kan man precis som med de flesta andra maxi-cosi skydd, ändra sätets djup. Den är även utrustad med stöddynor åt huvud och rygg – som även är borttagbara. 

Reser ni mycket? Bra. Detta babyskydd är nämligen anpassat för handbagagemåtten på flygplan.

Det finns inget direkt svar på detta, då det beror på vad ni är ute efter. Är ni ute efter ett babyskydd med hög komfort, bra pris eller kompabilitet? Kanske är ni ute efter ett som går att använda under så många år av barnets livstid som möjligt? Vi har testat flera olika babyskydd som alla är bra till olika saker, och vi hoppas att vi kan hjälpa dig att hitta det bästa babyskyddet till just er.

Att köpa ett babyskydd blir i månt och mycket en relativ dyr utgift och för alla familjers ekonomi kanske det inte passar. Många BVC (barnavårdscentraler) erbjuder uthyrning av babyskydd. Praktiskt och smidigt för de familjer som kanske inte har så stort behov av att de behöver ett eget babyskydd. 

Babyskydd kan användas redan när barnet är nyfödd. När barnet är 10 månader gammalt bör ni istället kolla på en bakåtvänd bilbarnstol.

BeSafe iZi Go Modular i-Size

Babyskydd och bilbarnstol i ett

Babyskydd BeSafe

BeSafe iZi Go Modular i-Size är ett ganska speciellt babyskydd. Den består av en bas, som monteras i bilen, ett babyskydd – men även en bilbarnstol. Båda dessa fungerar med samma monterade bas. BeSafe iZi Go Modular i-Size är en helhetslösning som räcker ända upp tills det att ditt barn har fyllt 4 år. BeSafe iZi Go Modular i-Size har ett snyggt utseende och väger 3,95 kg, vilket gör att babyskyddet kan bäras med under kortare promenader. Babyskyddet kan också fästas i de flesta barnvagnar på marknaden vilket gör att BeSafe iZi Go Modular i-Size till en av de bästa lösningarna att ha med sig på en semesterresa.

BeSafe iZi Go Modular i-Size har en extra stoppning, vilket innebär att barnen sitter mycket bekvämt. Babyskyddet har också extra skydd för sidokrockar, justerbart nackstöd och ett solskydd. BeSafe iZi Go Modular i-Size har vunnit flera tester men är dock en av de dyrare lösningarna.

BUGABOO Turtle by Nuna

För er med Bugaboo vagn

Bugaboo turtle babyskydd
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Härliga bugaboo! Har ni en bugaboo-vagn? Då är detta babyskydd ett av de bästa alternativen. 

Babyskyddet är utrustad med ett ergonomiskt handtag för ett enklare lyft. Vidare är den utrustad med patenterad Tailor tech™ memory foam-dynor som ger ett överlägset skydd vid en sidokrock. Vidare har detta babyskydd även ett 5-punktsbälte. 

Bugaboo, som är innovativt och populärt märke, har utrustad skyddet med ett nackstöd som går att justera i sju olika höjdlägen lägen för bästa passform. Den har såklart även karaktäristiska sufflett med tittfönster i nättyg. Som alla andra babyskydd vi rekommenderat och testat, så är även denna utrustad med en UPF 50+ skyddande solsufflet. När vi ändå är inne på komfort och smidighet, så har Bugaboo låtit sig installera ett spädbarnsinlägg i merinoull som reglerar kroppstemperaturen. Lyxigt!

Våran lilla skatt var otroligt nöjd under vårat test av detta babyskydd. Det visade hon genom att tvärt bara… somna! 🙂 

Det som vi också tycker är smart med Bugaboos babyskydd är att den är flygplanscertifierad, vilket gör att barnet kan sitta tryggt i sitt babyskydd även på flygplanet. 

Britax Römer Primo Cosmos Black

Säkert babyskydd från välkända Britax

Britax römer babyskydd
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Römer Primo, från Britax är ett babyskydd som är utrustad med ett trepunktsbälte och har en axelvaddering med ett tillhörande mjukt vadderat huvudstöd och kudde för en naturlig sovställning. 

Babyskyddet har även ett solskydd som enkelt skyddar mot sol och UV-strålar. 

En liten budget-variant, i det här fallet utan bas, men trots det ett säkert babyskydd med hög bekvämlighet för din lilla favorit.  

Maxi-Cosi CabrioFix

Babyskydd med smidig bilbas

Bilbarnstol med easyfix bilbas
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Maxi-Cosi CabrioFix är babyskyddet för barn mellan 0 – ca 12 månader (max 13 kg). Och enligt oss – bäst i test. Men även i Råd & Röns årliga babyskyddstest, så har detta skydd fått högsta testpoäng 4 år i rad i kategorin barn 0-13kg. År 2007, 2008, 2009 och 2010.

Cabriofix är utrustad med Side Protection System (SPS), som ger ett optimalt skydd vid sidokrockar. Babysyddet kommer med ett Inbyggt solskydd som kan stoppas undan i höljet på själva skyddet. Detta gör att ni inte kommer tappa bort den och att den alltid finns nära till hands.. 

Det som vi också tycker är smidigt är att detta babyskydd har praktiska hakar håller selen åt sidan när du sätter i barnet. Dessutom är det löjligt enkelt att sätta in och ur skyddet i Eaxyfix-basen. 

Babyskyddet kan ändra sitt djup efter hur din baby växer. Det finns en dyna som man enkelt tar bort, och även stöddynorna hjälper till att hålla din babys rygg och huvud stadigt – men i takt med växandet så kan det lätt tas bort. Dessutom är den utrustad med två olika höjdlägen på axelremmarna.

Nytt för 2020 års modell av Maxi-Cosi Cabriofix
Ökad komfort tack vare extra vaddering i skyddet, samt ett spädbarnsinlägg som erbjuder en bättre passform och liggposition för nyfödda

Baby-Safe² i-Size

Säkert babyskydd med solsuflett och uttagbart inlägg

Baby-safe i-size babyskydd
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

Baby-safe i-size är ett fint, stilrent och praktiskt babyskydd med hög säkerhet, då den är utrustad med en patenterad rakliggande teknologi för säkerhet och bekvämlighet. Den har ett förbättrat SICT-skydd för sidokollisioner och har ett justerbart 5-punktsbälte. 

Det som vi tycker är mycket bra med detta babyskydd är att den praktiska och stora solsuffletten, som har solskydd UPF 50+. Vidare har det ett jättebra urtagbart inlägg för nyfödda och skulle minstingen kräkas, så är tyget enkelt avtagbart och tvättbart – smidigt!

Rent praktiskt är den också bra, handtaget är vändbart och har även färgade indikatorer som visar när stolen har fästs rätt i isofixen. 

2ME Monza

Billigt babyskydd

Monza Babyskydd
Tyvärr är inte denna produkten tillgänglig just nu ;|

2Me Monza är ett bilskydd som passar för barn upp till13 kilo. Detta babyskydd är mycket lätt, väger endast 2,5 kilo, vilket gör att den också är lättsam att bära då du exempelvis ska handla.

2Me Babyskydd Monza har extra stoppning som gör att barnet sitter bekvämare och även en specialsydd huvudkudde som ger barnets nacke extra stöd. 2Me Babyskydd Monza monteras i bilen med hjälp av bilens trepunktsbälte.

CARENA Viggen

Babyskydd till bra pris

Babyskydd Carena Viggen

i samarbete med PriceRunner

Viggen Midnight är ett babyskydd som kan användas av små barn upp till 13 kilo. Detta babyskydd monteras i bilen med hjälp av bilens trepunktsbälte. Viggen Midnight har extra stoppning vilket gör att barnet sitter mycket bekvämt. Det finns också ett integrerat solskydd som skyddar barnet från solens strålar.

Babyskyddet kan också användas som bärstol vilket gör att du enkelt kan utföra olika ärenden utan att behöva ha med dig en barnvagn. Viggen Babyskydd Midnight kan användas i alla bilmodeller.

Viktigt att tänka på inför köp av babyskydd!

 Ett babyskydd är mycket praktisk och kan användas både i bilen men även tas med som en bärstol, vilket gör att man inte alltid behöver ha en barnvagn med sig.

Köp gärna ett nytt babyskydd, eller om ni inte har ekonomiska möjligheter – hyr ett! Se också till att det gärna ska vara ett babyskydd som även passar er vagn. Det är det smartaste och billigaste alternativet. 

Vi anser också att det är onödigt att köpa ett babyskydd om ni inte har bil. Se till att söka av omgivningen efter vänner, där man kan få låna ett babyskydd om ni bara ska ut på en tillfällig biltur. 

Var du ska placera ditt babyskydd är helt upp till dig. Vi har vårat i framsätet för smidighetens skull, eftersom vi allt som oftast åker en vuxen i bilen. Tänk dock på att stänga av airbagen innan du monterar basen med tillhörande babyskydd. Det går dock också bra att ha skyddet monterad i baksätet, om man åker fler. Men tänk på säkerheten när du kör, att inte luta dig bakåt, utan stanna till om du behöver peta in nappen eller trösta. Vi rekommenderar även att du köper ett babyskydd med ISOFIX då det underlättar monteringsprocessen. Viktigt är dock att även din bil är kompatibel med detta system.

Sist men inte minst: Välj välkända och beprövade varumärken som har en lång erfarenhet av att tillverka säkerhetsprodukter.

Test utav babyskydd från råd & rön

Lämna ett svar